Ville Vainikainen ja Rasmus Hämäläinen Ketterään

Ketterä vahvistuu kahdella uudella hyökkääjällä, kun Ville Vainikainen ja Rasmus Hämäläinen siirtyvät Imatralle ja pukevat jatkossa Vuoksen sotureiden peliasun.

Vainikainen, 24, siirtyy Ketterään Kouvolasta. Suoraviivainen laitahyökkääjä pelasi viime kaudella KooKoossa 47 liigaottelua pistein 1+5=6. Aiemmin hän edusti SaiPaa yhteensä neljän kauden ajan. Vainikainen on KalPan kasvatti ja siirtyi Kuopiosta Lappeenrantaan SaiPan A-nuoriin kaudeksi 2013-2014. Hän on pelannut liigassa yhteensä 146 runkosarja- ja playoff-ottelua tehopistein 7+13=20.

Hämäläinen, 23, on viimeiset neljä kautta edustanut SaPKoa. Päättyneellä kaudella Hämäläinen pelasi Mestiksen runkosarjassa 34 ottelua ja viimeisteli niissä tehopisteet 13+20=33. Kahdessatoista playoff-ottelussa syntyivät tehot 6+6=12. Hämäläinen kävi kauden aikana pelaamassa myös viisi ottelua liigassa KooKoon paidassa. Lappeenrannasta lähtöisin oleva laitahyökkääjä on urallaan pelannut Mestiksessä yhteensä 174 runkosarja- ja playoff-ottelua tehopistein 56+36=92.

Kaikkiaan Ketterällä on nyt julkaistuna 15 pelaajasopimusta. Lisää sopimusjulkaisuja on luvassa mahdollisesti jo perjantaina.

(kuva: Ilari Näckel)

Sopimustilanne 12.4.

Maalivahti (1)
Santeri Lipiäinen

Puolustajat (6)
Niko Kosonen
Jarno Lippojoki
Konsta Mesikämmen
Markus Ovaska
Samuli Tanhua
Sameli Ventelä

Hyökkääjät (8)
Rasmus Hämäläinen
Toni Jalovaara
Valtteri Lipiäinen
Valtteri Niemi
Erno Ripatti
Ville Vainikainen
Saku Viskari
Samuli Vuokniemi