Viimeinen ottelu ennen taukoa - Ketterälle vieraita pohjoisesta

Ketterä pelaa perjantai-iltana viimeisen ottelunsa ennen joulutaukoa. Perjantain ottelu on Ketterän pikkujoulupeli, ja Spa Areenalla on myös joulupukki jakamassa lapsille karkkia ennen ottelun alkua. Vastustajaksi pikkujoulupeliin saapuu tottakai teeman mukaisesti RoKi.

Ketterä lähtee perjantain kamppailuun voitokkaan paikallisottelun jälkeen. Ketterä voitti keskiviikkoiltana SaPKon vieraskaukalossa lukemin 5-2. Ketterän voittomaalin ottelussa laukoi kultakypärä Tomi Iso-Mustajärvi. Lopullisen niitin SaPKon arkkuun laittoi tehot 1+1 laukonut Samuli Tanhua. Ketterä on nyt pelannut kolme paikallisottelua SaPKoa vastaan, ja voittanut jokaisen.

-Hyvä taistelu meiltä tuo edellinen ottelu. Ei pelattu keskiviikkona parasta mahdollista peliä, mutta taisteluilme ja asenne oli hyvä. Syötiin kiekkoa ja puolustettiin tiiviisti, ne jäi hyvinä asioina mukaan SaPKo-ottelusta, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertaa edellistä ottelua.

SaPKo-voiton myötä Ketterä on nyt kolmen ottelun voittoputkessa, sekä viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Sarjataulukossa Ketterä on kuudentena, tasapisteissä viidentenä olevan RoKin kanssa. Viime aikojen onnistumiset eivät ole tulleet vahingossa, vaan voitot ovat määrätietoisen työn tulosta.

-Tuossa hyvän vireen takana on varmasti monta tekijää. Kiekoton pelaaminen ja puolustuspelaaminen on tiivistynyt, ei ole enää niin hirveitä maalimääriä mennyt omiin. Joukkueessa on hyvä ja positiivinen meininki jokapäiväisessä arjessa ja se kantaa nyt hedelmää. Me uskotaan siihen, että pystytään voittamaan, vaikka peli ei kulkisi hetkellisesti, tai oltaisiin tappiolla. Joukkueessa on hyvä flowtila päällä tällä hetkellä, Lehtonen pohtii.

Perjantain vastustaja RoKi on siis Ketterän kanssa tasapisteissä 25 pelatun ottelun jälkeen, mutta löytyy sarjataulukosta pykälää korkeammalta. Pisteitä molemmilla joukkueilla kasassa on 38. Huomiseen otteluun lähdetään siis tasaisista asemista.

RoKilla on hyvästä sarjasijoituksesta huolimatta tällä hetkellä menossa hieman vaikeampi vaihe. RoKi on hävinnyt kolme edellistä ottelua, ja viidestä pelistä sillä on ainoastaan yksi voitto. Viime aikojen tuloksista huolimatta RoKi on äärimmäisen kova vastustaja.

-RoKi on todella tasainen, työläs ja vauhdikas joukkue. Menee vauhdilla ja kääntää peliä nopeasti. Heillä on tosi kova työmoraali, kuten Karjalaisen Petrin joukkueissa aina on. RoKi taistelee viimeiseen asti, todella ärsyttävä ja vaikea vastustaja, Lehtonen kertoo tulevasta vastustajasta.

RoKi on varmasti latautunut tulevaan viikonloppuun, ja pyrkinyt kääntämään viime aikaiset tappiot positiiviseksi energiaksi. Vauhdikas ja työteliäs RoKi ei tahdo Imatralta poistua tyhjin käsin, joten kotijoukkueella riittää työnsarkaa huomenna, jos mielii voiton napata. Lehtonen tietää, mihin huomenna pitää keskittyä, jotta Ketterä ottelun voittaa.

-Meidän pitää pystyä taas olemaan kotikaukalossa aktiivinen, mutta pelata järkevää peliä. Pitää puolustaa hyvin, sekä ennen kaikkea olla kärsivällinen. RoKille ei keskimäärin hirveästi maaleja tehdä, ottavat hyvin tilan ja ajan pois omalla puolustusalueella. Pitää olla kärsivällisiä ja pyörittää sitä omaa systeemiä, ja luottaa, että sieltä ne maalipaikat aukeavat.

Vuoksen Soturit ovat yhdessä päättäneet, että huomenna kaukaloon lyödään kaikki mitä kropasta ja päästä lähtee. Joulutauon aikana on sitten taas aikaa ladata akkuja.

-Ollaan sovittu jätkien kanssa, että perjantaina kello 18-21 ladataan itsestämme irti kaikki, mitä jäljellä on. Tehdään kaikki asiat niin, että pystytään olla skarppina henkisesti ja fyysisesti, jotta voidaan vielä kerran tuottaa se paras itsestämme pihalle, ennen kuin päästään huilille, Lehtonen kertoo.

Seuraa heitä perjantaina:

Paavo Hölsä, RoKi

Lappeenrannasta kotoisin oleva maalivahti on ennestään tuttu Ketterälle. Oli mukana pysäyttämässä Ketterää kaudella 2015-2016 Mestis-karsinnoissa RoKin paidassa. Pienikokoinen, mutta todella hyvä maalivahti, Mestiksen ehdotonta kärkikastia. Paikkaa pientä kokoa loistavalla liikkeellä.

Kevin Lankinen, Ketterä

Helsingin IFK:sta viikon mittaiselle lainalle Ketterään hakemaan pelituntumaa loukkaantumisen jäljiltä. Viime kaudella Liigan runkosarjassa torjuntaprosentti 92%. Päätti kautensa Liigan pronssiotteluun. Keskiviikon ottelussa vaikean alun jälkeen todisti olevansa huippumaalivahti. Nuorukaisen tähtäin NHL:ssä, joten huomenna mahdollisesti viimeistä kertaa ikinä Ketterän paidassa.

(Kuva: Tommy Jokelainen)