Taistelu jatkuu tänään Spa Areenalla

Ketterä ja Jokipojat iskevät yhteen puolivälieräsarjan kolmannessa ottelussa tänään keskiviikkona Imatra Spa Areenalla. 

Puolivälieräsarjaa on takana kaksi ottelua, ja tilanne on Jokipoikien hyväksi 2-0. Neljän parhaan joukkoon, eli välieriin, etenee neljällä voitolla.

Sarjan ensimmäinen ottelu pelattiin viime lauantaina Spa Areenalla, jolloin värikkäiden vaiheiden jälkeen Jokipojat voittivat ottelun lukemin 5-3.

Toinen ottelu pelattiin maanantaina, tällä kertaa Joensuussa. Toinenkin ottelu päättyi lopulta Jokipoikien 5-3-voittoon. Ketterän maaleista edellisessä ottelussa vastasivat Joona Jääskeläinen, Janne Kumpulainen sekä Santeri Vuoti. Jokipoikien osumat puolestaan iskivät Lassi Raitanen, Oskari Lehtinen (2x) sekä Samu Pitkänen (2x).

Ketterä oli edellisessä ottelussa kahden erän jälkeen vielä kiinni voitossa, mutta Jokipojat nousivat kolmannessa erässä rinnalle ja ohi.

-Kova matsi, vähän jäätiin vauhdissa jalkoihin.  Jokipojat oli tosi hyvä, ei pystytty ihan vastaamaan maanantaina siihen haasteeseen, he olivat parempia ja ansaitsivat voittonsa, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertasi ottelua.

Jokipojat ovat tehneet tässä ottelusarjassa 10 maalia, joista kuusi on syntynyt ylivoimalla. Tämän lisäksi yksi maali on syntynyt siirretyn rangaistuksen aikana, ja kaksi tyhjään maaliin Ketterän hakiessa kavennus- tai tasoitusmaalia ilman maalivahtia. Ketterän täytyy siis pysyä pois rangaistusaitiosta, ja pelata erikoistilanteet tarkasti.

Kahdesta tappiosta huolimatta Ketterä on ollut molemmissa otteluissa hyvin mukana taistelemassa voitosta. Ketterän päävalmentajan Maso Lehtosen mukaan jokaista osa-aluetta täytyy hieman parantaa, jotta Ketterä tämän illan ottelussa ottaa ensimmäisen voittonsa pudotuspeleissä.

-Joka osa-alueella pitää pystyä olla parempia, niin kamppailuissa, puolustamisessa kuin hyökkäämisesä. Ei ole mitään poppaskonsteja, vaan jokaisen pelaajan pitää vähän nostaa tasoa, ja olla joukkueena parempi, jos halutaan tapella voitosta.

Ketterä saa illan otteluun mukaan pelikiellosta vapautuvan Erno Ripatin. Maanantain ottelusta sivussa ollut päävalmentaja Maso Lehtonen pääsee myös tänään takaisin penkin taakse. 

Ottelu alkaa Spa Areenalla kello 18.30!

Pointit keskiviikon otteluun:

Ottelu alku

Ketterä sai maanantain ottelussa loistavan startin otteluun, kun Jääskeläinen laukoi Ketterän johtoon vain 33 sekunnin pelaamisen jälkeen. Samanlaista, terävää alkua Ketterä tarvitsee myös tänään. Jos Jokipojat pääsevät alussa johtoon, on se Ketterälle vaikea paikka.

Ketterän alivoima

Jokipoikien ylivoima on toistaiseksi ollut todella tehokasta. Ketterän alivoima ei vielä ole ollut niin hyvää, kuin odottaa voi. Ketterän täytyy löytää lääkkeet pimentämään Jokipoikien vahva ylivoima.

Pelaajanostot keskiviikon otteluun:

Samu Pitkänen, Jokipojat

Kapteeni Pitkänen nousi isoon rooliin maanantain toisessa ottelussa. Löi ensin pelin tasoihin kolmannen erän alussa ylivoimalla, ja viimeisteli Jokipoikien voittomaalin pari minuuttia ennen loppua.

Mikko Kokkonen, Ketterä

Nuori puolustaja pelasi ensimmäisen Mestiksen pudotuspelin maanantaina. Esiintyi heti edukseen, kuten myös runkosarjassa. Hyvä kiekollinen puolustaja, joka voi nousta Ketterän puolustuksessa todella isoon rooliin tänä keväänä.