Spa Areenan yleisö sai viihdettä koko rahalla - Ketterälle maukas voitto

Ketterä voitti TUTO Hockeyn kotiyleisön edessä tiukan väännön päätteeksi lukemin 3-2 (2-1, 0-1, 1-0). Ketterä ja TUTO Hockey tarjosivat Spa Areenalle saapuneille 865 katsojalle vauhdikkaan ja erittäin tasokkaan jääkiekko-ottelun. 

Ketterä otti kiekon hallinnan itselleen heti ottelun alusta alkaen. Ketterä pelasi ensimmäiset viisi minuuttia todella vahvasti. Hyvä alku kariutui kuitenkin hetkeksi, kun viiden minuutin pelin kohdalla TUTO sai ensimmäisen pitkän hyökkäyspään pyöräytyksen. Maalia pyörityksestä ei synny, mutta Ketterän puolustaja Sameli Ventelä sortui kiinnipitämiseen, ja lähti istumaan kahden minuutin rangaistusta.

TUTO Hockey ei illan ensimmäisestä ylivoimasta onnistunut maalia tekemään. Välittömästi jäähyn päättymisen jälkeen Toni Jalovaara löytää pitkällä syötöllä Janne Kettusen, joka karkasi läpiajoon. Kettunen ei tuosta erehtynyt, vaan illan ensimmäinen maali oli tosiasia. Jalovaaran lisäksi syöttöpisteen Ketterän 1-0-osumaan kirjautti kapteeni Jarno Lippojoki.

Illan kamppailu jatkui avausmaalin jälkeen tasaisena. Ketterälle tarjoutui ensimmäinen ylivoimapaikka ajassa 15:44, kun TUTO Hockeyn Anssi Virkki lähti istumaan rangaistusta kiinnipitämisestä. Ketterä ei onnistunut ylivoimalla maalinteossa.

Erän loppupuolella alkoi jälleen tapahtua. Ensin ajassa 18:02 TUTO Hockeyn Aki Juusela tasoittaa pelin 1-1. TUTO:n avausmaaliin syöttöpisteet itselleen kirjauttivat Anssi Virkki sekä Jere Karlsson.

TUTO:n tasoitusmaalista ehtii kulua 53 sekuntia, kun Ketterän nelosketju onnistuu painamaan pelin TUTO:n päätyyn. Samuli Vuokniemi ajaa röyhkeästi maalille, josta ensin Henri Auvinen kokeilee, ja lopulta Onni Toivanen rouhii maalinedustalta kiekon ohi Markus Ruusun. Taululle tilanteeksi 2-1.

Ketterä sortui avauserän lopulla vielä kahteen rangaistukseen, kun ensin Santeri Vuoti otti kaksiminuuttisen väkivaltaisuudesta, ja hetkeä myöhemmin Erno Ripatti osui epäonnekseen mailalla TUTO Hockeyn puolustajaa naamaan. Näin ollen TUTO pääsi aloittamaan toisen erän kahden miehen ylivoimalla.

Toisen erän alun kahden miehen ylivoima ei tuota TUTO Hockeylle tulosta, mutta viidellä neljää vastaan ylivoima tuottaa. TUTOn konkari Aki Keinänen laukoo tarkalla rannelaukauksella kiekon vastustamattomasti ohi Jere Myllyniemen, ja taululle lukemat 2-2. Maalin alustivat tänään tehopisteet 0+2 kerännyt Anssi Virkki sekä TUTO:n tähtipelaaja Niclas Lucenius.

Toisessa erässä TUTO Hockey ottaa vielä kolme rangaistusta ja kotijoukkue Ketterä yhden, mutta molempien alivoimat ovat timanttia, eikä toisessa erässä enempää osumia nähty.

Tunnelma hallissa nousi kolmanteen erään entisestään, josta iso kiitos myös paikalle saapuneille TUTO Hockeyn kannattajille, jotka esimerkillisesti ja äänekkäästi kannustivat turkulaisia läpi ottelun.

Kolmannen erän alkupuolisko on jännittävää ja yleisöön menevää jääkiekkoa, mutta maaleja ei tahdo millään syntyä.

Kotiyleisö saa kuitenkin himoitsemansa johtomaalin. Digitaalit pysähtyvät aikaan 53:34, kun Spa Areena suorastaan repeää liitoksistaan. Onnekas pomppu päätyy Joona Jääskeläisen lapaan, ja hän pääsee tälläämään kiekon ohi Markus Ruusun. Näin Ketterän kolmas maali on tosiasia. Syöttöpisteet maaliin menivät Santeri Vuotille, sekä Ketterän kultakypärälle Tomi Iso-Mustajärvelle.

TUTO Hockey rynnisti loppuun vielä vahvasti ja haki loppukiriä, mutta Vuoksen Soturit taistelivat ottelun loppuun saakka, ja nappasi tärkeät kolme pistettä itselleen kotiyleisön edessä.

-Tosi hyvä jääkiekko-ottelu, molemmat pelasivat hyvin. Tänään oli kaukalossa vauhtia ja tunnetta. Tämä peli oli Mestikselle ja meidän kotiyleisölle hienoa viihdettä. Tämä peli oli maalin peli, olisi voinut kääntyä ihan kummalle vaan. Tänään me saimme sen ratkaisevan pompun. Tämän illan ottelu oli meidän ehjin esitys kotihallissa, olimme kärsivällisiä koko ottelun. Onni oli tänään myötä, kun saatiin se viimeinen pomppu meille. Positiivisilla fiiliksellä, tämä oli hyvä viikko meille, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen iloitsee ottelun jälkeen.

Ketterä pelaa seuraavan ottelunsa ensi keskiviikkona Savonlinnassa SaPKoa vastaan. Seuraava kotiottelu on ensi perjantaina, kun Spa Areenalle vieraaksi saapuu RoKi.