SKA Neva vahvempi keskiviikon koitoksessa

Ketterä ja SKA Neva kohtasivat keskiviikkoiltana Spa Areenalla harjoitusottelun merkeissä. SKA Neva voitti ottelun maalein 2-4. Yleisöä Spa Areenalle oli saapunut 235 katsojaa.

Ottelun alku oli kotijoukkue Ketterälle vaikea, ja viime kauden VHL:n hopeamitalisti SKA Neva hallitsi pelitapahtumia täysin. Neva onnistui rokottamaan Ketterää reilun kolmen peliminuutin jälkeen, kun Denis Orlovich-Grudkov lakaisi irtokiekon maalin edestä sisään. Nevan avausmaaliin syöttöpisteen kirjautti Svyatoslav Grebenshchikov.

Reilu minuutti edellisestä, ja SKA Neva iski jälleen. Daniil Ogirchuk tarjoili syötön keskelle, josta Anton Zhikharev täräytti one-timerilla kiekon Ketterän verkkoon. 0-2-maalin syntyaika oli 04:24.

Ketterä sai pelinsä kulkeemaan hiljalleen, ja erän loppupuolisko mentiin tasaisissa merkeissä. Ketterän avauserän paras maalipaikka syntyi Valtteri Lipiäiselle, joka ei kuitenkaan aivan onnistunut veivaamaan kiekkoa ohi Neva-maalivahdin Aleksei Melnichukin.

Toisen erän alku oli jälleen SKA Nevan hallintaa. Vauhti toisessa erässä oli kova, ja osittain sen myötä molemmat joukkueet sortuivat myös jäähyilyyn.

Maaliverkot toisessa erässä heiluivat kertaalleen, ja tällä kertaa asialla oli Ketterä.

SKA Nevan Magomed Gimbatov istui kiinnipitämisestä kaksi minuuttista, kun Henry Maarnela laukoi viivasta kiekon maalille, ja Ville Vainikainen ohjasi kiekon Nevan verkkoon. Ketterän avausmaaliin toinen syöttöpiste Aku Kestilälle. Maali syntyi ajassa 37:14.

Kolmannessa erässä Neva onnistui lisäämään johtoaan 1-3 Albert Konozovin toimesta. Konozovin tekemän maalin syöttivät Gimbatov sekä Vladislav Valentsov.

Ketterä hiipi vielä maalin päähän, kun Valtteri Lipiäinen viimeisteli kauniisti Ketterän 2-3-kavennuksen. Lipiäisen maaliin syöttöpisteet ketjukavereille Valtteri Niemelle sekä Jesse Juntheikille. Maali syntyi ajassa 59:24, kun Ketterä pelasi ilman maalivahtia.

Lopussa vielä Ketterä haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Nevan Aleksandr Yukseev laukoi loppulukemat 2-4 tyhjään maaliin.

VHL:n kärkikastiin tulevallakin kaudella kuuluva SKA Neva pelasi vauhdikasta ja fyysistä kiekkoa, ja oli tähän väliin todella kova tasonmittari Ketterälle.

Ketterän maalilla Karolus Kaarlehto venyi kiekon tielle peräti 35 kertaa. SKA Nevan maalivahti Aleksei Melnichuk torjui ottelussa 18 kertaa.

Ketterä pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina, kun SaiPa saapuu vieraaksi Spa Areenalle.