Sarjakärki KeuPa HT haki pisteet Spa Areenalta

Ketterä kohtasi tänään kotiyleisön edessä sarjataulukon ykkösenä olevan KeuPa HT:n. Tasainen ja vauhdikas vääntö kääntyi lopulta KeuPan 2-4 (1-1, 0-1, 1-2) voittoon. Ketterän kuuden ottelun mittainen voittoputki ja kahdeksan ottelun pituinen pisteputki katkesi tähän iltaan.

Kotijoukkue Ketterä aloitti ottelun vahvasti, ja aivan ensimmäiset minuutit mentiin Vuoksen Sotureiden pillin mukaan. Ketterä onnistui aivan ensi minuuteilla rakentamaan monta laadukasta maalipaikkaa. Kaksi kertaa kotijoukkue onnistui kilistelemään tolppia, mutta sitä lähemmäs maalia se ei päässyt.

Ketterän startti otteluun oli hyvä, mutta aivan ensimmäisten pyöritysten jälkeen KeuPa HT pääsi peliin niin ikään hyvin sisään. Ensimmäinen vierasjoukkueen hyvä pyöritys tuottikin tulosta, kun vierailijoiden Joonas Niemelä laukoi KeuPa HT:n 0-1-johtoon ajassa 06:57. KeuPan avausmaaliin syöttöpisteet kirjauttivat itselleen Samuli Ratinen sekä Henri Niemi.

Ketterä onnistuu lyömään pelin tasoihin ajassa 11:36, kun Jesse Juntheikin vahvan päätypelin päätteeksi Janne Kettunen laukoi Ketterän 1-1-tasoitusmaalin. Toisen syöttöpisteen osumaan sai Janne Kumpulainen.

Vierasjoukkueen Joona Erving sortui avauserässä kampitukseen, josta lähti istumaan kahden minuutin rangaistusta. Ketterä pääsi erän lopussa hetkeksi ylivoimalle, ja pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalta.

Ketterän toisen erän alun ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

KeuPa HT siirtyi ottelussa 1-2-johtoon, kun keuruulaisten kultakypärä Jesse Pelamo tinttasi tiukalla rannelaukauksella kiekon maalin kattoon. Pelamon maaliin syöttöpisteet merkkauttivat Miro-Pekka Saarelainen sekä Samuli Ratinen.

Toisessa erässä ei enempää osumia nähty, vaikka molemmat joukkueet pääsivät vuorotellen kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla.

Ketterä pääsi aloittamaan myös kolmannen erän ylivoimalta. Tämäkään ylivoima ei tuota tulosta, mutta välittömästi jäähyn päättymisen jälkeen tapahtuu.

Joulukuun Mestiksen parhaaksi pelaajaksi valittu Joona Jääskeläinen pääsi yllättämään KeuPan maalilla hienosti torjuneen Samuli Tervon, ja kotijoukkueen 2-2-tasoitusmaali oli tosiasia. Syöttöpisteet tasoitukseen Santeri Vuotille sekä Ketterän kultakypärälle, Tomi Iso-Mustajärvelle.

Ketterän tasoitusmaalista ehtii kulua ainoastaan 34 sekuntia, kun KeuPa kuittaa ja karkaa 2-3-johtoon. KeuPan kolmannen maalin laukoi Joel Sund, ja syöttöpisteet kirjauttivat Joni Piipponen sekä Teemu Huttu.

Ketterälle tarjoutui ottelun lopussa vielä kolme ylivoimaa, ja hetken aikaa se sai kokeilla jopa kahden miehen ylivoimalla. Kotiyleisön harmiksi Ketterän ylivoimat eivät tuottaneet tulosta. 

Ketterä haki tasoitusmaalia myös ilman maalivahtia, mutta aivan lopussa KeuPa HT:n Teemu Huttu kuittasi vielä vierasjoukkueen neljännen osuman tyhjään maaliin.

Näin ollen KeuPa HT haki kolme pistettä Imatralta ja vankisti asemaansa sarjan kärkipaikalla.

-Puhuttiin ja tiedettiin ennen peliä vastustajan flowtilasta. Tultiin haastajina tänne ja puhuimme taistelusta. Se taistelu konkretisoitui kolmannessa erässä, maalivahti Samuli Terho viimeisenä lukkona. Äärimmäisen ylpeä tuosta taistelusta. Ketterä on sarjan parhaimpia joukkueita, mutta taistelulla pystyimme hakemaan pisteet. Olen ylpeä noista nuorista pojista, taistelu oli se meidän juttu tänään, KeuPa HT:n päävalmentaja Mikko Heiskanen kommentoi ottelua lehdistötilaisuudessa.

-Hyvä lätkäpeli, me pelasimme tänään hyvää kiekkoa, kuten myös KeuPa HT. Vastustaja puolusti hyvin keskustaa ja vastustajan maalivahti pelasi hyvin. Me olimme tänään tehottomia ylivoimalla sekä myös viidellä viittä vastaan. Tottakai ottaa päähän hävitä, mutta olen ihan tyytyväinen meidän peliin. Tämä oli kahden hyvän joukkueen mittelö, jossa KeuPa HT oli tänään lopulta parempi, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kommentoi ottelua.

Ketterä jatkaa otteluita lauantaina Spa Areenalla, kun Imatralle vieraaksi saapuu paikallisvastustaja SaPKo.