Runkosarja päätökseen Savonlinnassa

Ketterä pelaa runkosarjan viimeisen ottelun keskiviikkona, kun se matkustaa Savonlinnaan SaPKon vieraaksi. 

Ketterä on varmistanut jo runkosarjan sijoituksensa ennen viimeistä kierrosta. Ketterä tulee olemaan runkosarjan päättyessä sijalla kolme. Keskiviikon vastustaja SaPKo on puolestaan lähes varmuudella runkosarjan kakkonen.

Ketterä ja SaPKo ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella viidesti. Keskinäisissä otteluissa Ketterä on ollut niskan päällä. Kauden viidestä ottelusta Ketterä on voittanut neljä, ja SaPKo ainoastaan yhden.

Huomisesta paikallisottelusta Ketterä tahtoo saada hyvän ottelun alle ennen kevään tärkeiden pelien alkua.

-Odotetaan huomiselle hyvää kenraaliharjoitusta lauantaita varten. Varmasti tiukka matsi tulossa. Hyvä ja jämäkkä kenraaliharjoitus siihen, niin siitä on hyvä lähteä, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen pohtii huomista paikallisottelua.

SaPKon parhaat pistemiehet tämän kauden runkosarjassa ovat olleet Niklas Salo (21+25=46) sekä Joona Monto (13+28=41).

Mestiksen runkosarjan pistepörssin voitto tulee myös ratkeamaan keskiviikkona. Mestiksen pistepörssin voitosta taistelee kaksi Ketterän pelaajaa, Jesse Juntheikki sekä Joona Jääskeläinen. Juntheikillä on tähän mennessä kasassa tehopisteet 20+40=60, ja Jääskeläisellä 29+30=59.

Jääskeläinen taistelee myös Mestiksen maalipörssin voitosta. Jääskeläinen sekä KeuPa HT:n Markus Jokinen ovat tasatilanteessa ennen viimeistä kierrosta, kun molemmilla on kasassa 29 osumaa.

Mestiksen pudotuspelit alkavat siis lauantaina. Ketterän vastustaja pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle ei vielä ole selvillä. Mahdollisia vastustajia puolivälieriin ovat Jokipojat, TUTO Hockey sekä IPK. Ketterä kohtaa puolivälierissä runkosarjan kuudennen. Tällä hetkellä kuudennella sijalla on Jokipojat.

Huomisen ottelun jälkeen Ketterässä katseet käännetään kohti pudotuspelejä ja kevättä.

-Katsotaan loppuviikosta kuka tulee vastaan, miten ne pelaa ja täytyykö meidän suhteuttaa omaa pelaamista. Ei varmasti mitään isoa muuteta omassa pelissä. Koitetaan pitää porukka fyysisesti skarppina, Lehtonen toteaa.

Pelaajanostot keskiviikon otteluun:

Rasmus Hämäläinen, SaPKo

Hämäläinen pelaa uransa tehokkainta Mestis-kautta, kun 33 pelatun ottelun jälkeen kasassa on 32 tehopistettä. Oli joulu-tammikuussa loukkaantuneena, jonka takia ei ole pistepörssin kärkipäässä. Pistetahti on kuitenkin ollut hurja. Pelasi alkukaudesta viisi ottelua Liigaa KooKoon paidassa.

Santeri Vuoti, Ketterä

Vuodin ketjukaverit, Jääskeläinen sekä Juntheikki taistelevat molemmat Mestiksen pistepörssin voitosta. Vuoti on omalla vahvalla panoksellaan ollut mahdollistamassa Juntheikin ja Jääskeläisen nappikaudet. Erinomainen on ollut myös Vuodin kausi, kun kasassa on tehopisteet 14+35=49, ja Mestiksen pistepörssin viides sija. Ketterällä on Vuodin myötä pieni mahdollisuus ottaa jopa pistepörssin kolmoisvoitto.