Puolivälierät jatkuvat tänään Joensuussa

Ketterä ja Jokipojat iskevät yhteen maanantaina Joensuussa, kun vuorossa on puolivälieräsarjan toinen ottelu. Toiseen otteluun lähdetään Jokipoikein johtaessa sarjaa 1-0. 

Ensimmäinen ottelu pelattiin lauantaina Imatra Spa Areenalla, josta Jokipojat ryöstivät sarjan avausvoiton. Kuuma ja värikäs ottelu päättyi joensuulaisten 5-3-voittoon. Lauantain ottelussa jaettiin yhteensä peräti 147 minuuttia rangaistuksia.

Avausottelussa suureen roolin nousi erikoistilannepelaaminen. Jokipojat teki viidestä maalistaan kolme ylivoimalla, yhden siirretyn rangaistuksen aikana ja yhden tyhjään maaliin Ketterän hakiessa kavennusta kuudella kenttäpelaajalla.

-Hieno tapahtuma lauantaina, pikkasen meni meillä yli. Joskus vähemmän on enemmän, lauantaina meillä oli halu tehdä enemmän kuin olisi tarvinnut. Vähän  kontrollia joka asiaan, niin hyvä tulee, Ketterän valmentaja Jouko Viljakainen kommentoi sarjan avausottelua.

Ketterän maaleista avausottelussa vastasivat Joona Jääskeläinen, Tomi Iso-Mustajärvi sekä Risto Mattila. Jokipoikien maalit puolestaan iskivät Oula Uski (2x), Mika Koivisto, Joonas Larinmaa sekä Miro Väänänen.

Huominen ottelu tulee todennäköisesti kulkemaan samaa kaavaa kuin lauantain ottelu. Avainasioita ovat erikoistilannepelaaminen sekä kurinalaisuus.

-En usko, että pelin kuva ja luonne muuttuisi maanantaille. Tiukkaa vääntöä, iso kaukalo ja lähdetään liikkumaan ilon kautta, Viljakainen toteaa.

Ketterän ei tarvitse varsinaisesti muuttaa mitään omassa pelaamisessaan, vaan keskittyä kontrolliin ja kurinalaisuuteen.

-Pitää keskittyä nimenomaan kontrolliin, viidellä viittä vastaan -peli oli meillä hyvällä tasolla, toki sitäkin voi vielä parantaa. Kontrollia, kontrollia, sitä painotetaan.

Ketterältä puuttuu maanantain ottelusta varmuudella ainakin Erno Ripatti sekä Sameli Ventelä, jotka asetettiin sunnuntai-iltana pelikieltoon lauantain ottelun tapahtumien myötä. Ripatti huilaa ainoastaan maanantain ottelun, Ventelä puolestaan sai kahden ottelun pelikiellon.

Ketterältä maanantaina puuttuu myös päävalmentaja Maso Lehtonen, joka sai lauantain ensimmäisessä ottelussa toimihenkilön pelirangaistuksen, jonka myötä hän on toimintakiellossa illan ottelussa.

Jokipojilta puolestaan illan ottelusta puuttuu varmuudella ainakin Eppu Rissanen, joka niin ikään asetettiin yhden ottelun pelikieltoon lauantain ottelun tapahtumista.

Pointit toiseen otteluun:

Erikoistilannepelaaminen

Avausottelussa erikoistilannepelaaminen näytteli suurta roolia, kun Jokipoikien neljä maalia syntyi erikoistilanteesta (YV, SR). Ketterän täytyy vielä terävöittää omaa yli- sekä alivoimapelaamistaan.

Päät kylmänä

Avausosassa jaettiin 147 minuuttia rangaistuksia, joista 110 minuuttia vihellettiin kotijoukkue Ketterälle. Kliseisesti sanottuna ylimääräisiin rangaistuksiin ei ole varaa, ja jäähyboksista täytyy pysyä pois. Tunnetta kuitenkin saa ja pitää olla.

Seuraa heitä tämän illan ottelussa:

Oula Uski, Jokipojat

Kahden tehdyn maalin lisäksi pelasi muutenkin vakuuttavasti. Mieheltä löytyy kokoa runsaasti(194cm/100kg), jota osaa käyttää oikein. Suojaa kiekkoa erittäin hyvin, ja pelaa vahvasti maalinedustalla.

Jere Laine, Ketterä

Laine on ehdottomasti yksi Ketterän fyysisimpiä ja vahvimpia pelaajia. Laine nousee tässä ottelusarjassa isoon rooliin juuri fyysisyyden vuoksi. Jokipojat on erittäin vahva joukkue, ja Laine on yksi niistä, joka pystyy tuohon fyysisyyteen vastaamaan.