Paikallisvastustaja SaPKo saapuu Ketterän vieraaksi lauantaina

Ketterän kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla, kun Spa Areenalle vieraaksi saapuu paikallisvastustaja SaPKo. Tämän kauden paikallisottelut ovat olleet viihdyttäviä, ja sellainen varmasti nähdään myös huomenna.

Ketterä pelasi edellisen ottelunsa keskiviikkona, kun Spa Areenalla vieraili sarjan ykkösenä oleva KeuPa HT. Ajoittain maalinteon ja viimeistelyn kanssa tuskastellut Ketterä ei onnistunut sarjakärkeä voittamaan. KeuPa HT oli tyly vierailija, ja korjasi voiton lukemin 2-4. Ketterän maaleista ottelussa vastasi Janne Kettunen sekä Joona Jääskeläinen. Samalla KeuPa HT onnistui katkaisemaan Ketterän kuuden ottelun mittaisen voittoputken ja kahdeksan ottelun pituisen pisteputken.

-Keskiviikon peli oli ihan hyvä peli, ei siinä ollut hirveästi purkamista. Positiivisia asioita saatiin kentälle näkyviin, ainoastaan viimeistelyn kanssa oli tehottomuutta, ja muutama pieni virhe tuli omissa. Otettiin siitä positiiviset asiat matkaan, hyvä viisikkopelaaminen ja hyvä pelin rakenne erityisesti, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertaa KeuPa ottelua.

Vaikka Ketterä keskiviikkona hävisikin, se jatkaa silti Mestiksen kuntopuntarin jaetulla kärkipaikalla, yhdessä IPK:n kanssa. Sarjataulukossa Ketterä on sijalla viisi, ja pistesarakkeessa komeilee 47 pistettä.

SaPKo pelasi edellisen ottelunsa niin ikään keskiviikkona. SaPKo vieraili Vantaalla, ja pelasi kovan ottelun sarjakakkosta K-Vantaata vastaan. Lopulta lohipaidat olivat keskiviikkona vahvempia, ja K-Vantaa kuittasi ottelusta 6-2-voiton. Savonlinnalaisten maaleista tuossa ottelussa vastasi Matias Pulli sekä Jimi Kuronen.

SaPKo on edellisestä kuudesta ottelusta voittanut kolme ja hävinnyt kolme, ja on kuntopuntarissa sijalla seitsemän. Sarjataulukosta SaPKo löytyy edelleen sijalta kolme, ja pisteitä sillä on kasassa 49. Ketterän ja SaPKon välinen piste-ero on siis toistaiseksi ainoastaan kaksi pistettä, joka tosin voi vielä muuttua ennen lauantain kamppailua.

Savonlinnalaisten paras pistemies syyskaudella on ollut Rasmus Hämäläinen (8+15=23). Taustatukea Hämäläinen on saanut koko joukkeelta, kun peräti 12 pelaajaa on onnistunut ylittämään 10 tehopisteen rajan.

Ketterä ja SaPKo ovat tällä kaudella kohdanneet toistaiseksi kolmesti. Imatralaisten iloksi Ketterä on onnistunut voittamaan jokaisen paikallispelin, vaikka onkin lähtenyt jokaiseen otteluun haastajana. Ketterä on onnistunut kaatamaan SaPKon kahdesti Savonlinnassa, sekä kertaalleen Imatralla.

Ketterä pääsee lauantain paikallisotteluun hieman paremmin levänneenä, kun sillä on tältä viikolta allaan ainoastaan keskiviikon KeuPa HT -ottelu. SaPKo pelaa vielä tänään perjantaina kotiottelun Jokipoikia vastaan, joka varmasti tulee olemaan tiukka ja kova vääntö. Toisaalta sen myötä SaPKolla on mahdollisuus olla huomenna paremmin hereillä heti ottelun alusta.

Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen odottaa huomiselle jälleen kovaa ja tasokasta jääkiekko-ottelua, kuten keskiviikkonakin.

-Varmasti hyvä matsi tulossa, SaPKo pelaa hyvää jääkiekkoa ja on Mestiksen kärkijoukkue, ja hallitseva mestari. Iso haaste meille, lähdetään haastamaan heidät kotiyleisön edessä.

Ketterä lähtee lauantain otteluun ilman luottohyökkääjäänsä Erno Ripattia. Ripatti otti keskiviikon ottelussa kauden kolmannen 10 minuutin rangaistuksensa, ja joutuu huilaamaan lauantain ottelun kymppitilin täyttymisen vuoksi.

Lehtonen peräänkuuluttaa jälleen tiiveyttä pelaamisessa, joka on yksi tärkeimmistä asioista, jos Ketterä mielii voiton napata.

-Tiiveys ja viisikkopelaaminen pitää olla huomennakin samalla tasolla missä se on nyt viime aikoina ollut. Pitää pystyä olla kärsivällisiä ja pitää pysyä viisikon kasassa. Lisäksi pitää laittaa paikoista kiekkoa maaliin.

Ottelu alkaa Imatra Spa Areenalla lauantaina kello 17.00.

Seuraa heitä lauantain paikallisottelussa:

Matias Lainio, SaPKo

Torstaina 22 vuotta täyttänyt hyökkääjä on ollut erinomainen tällä kaudella SaPKon paidassa. 29 otteluun kasassa tehopisteet 9+12=21, ja on SaPKon toiseksi paras pistemies. Viime kaudella takoi pisteitä vielä Lukon A-Nuorissa, ja pelaa tällä kaudella ensimmäisiä miesten pelejä. Muutto kotiseudulta Satakunnasta Savonlinnaan on kannattanut.

Joona Jääskeläinen, Ketterä

Mestis valitsi Jääskeläisen joulukuun parhaaksi pelaajaksi, eikä turhaan. Jääskeläinen keräsi joulukuun kahdeksassa ottelussa tehopisteet 7+7=14, ja nyt kokonaispisteet tältä kaudelta ovat 17+14=31. On ottanut Iso-Mustajärven kiinni maalipörssissä, ja pisteissä on enää kaksi jäljessä.