LeKi tulee testaamaan Ketterän vireen perjantaina

Ketterä pelaa viikon toisen ottelunsa perjantaina, kun se saa Spa Areenalle vieraaksi LeKin. Perjantain kohtaaminen on näiden joukkueiden välillä kauden neljäs.

Ketterä lähtee perjantain otteluun peräti kuuden ottelun voittoputkessa. Kovassa vireessä oleva Ketterä kaatoi keskiviikkona vieraskaukalossa Espoo Unitedin runsain lukemin, 6-2. Ketterän kovimpia tehomiehiä Espoon keskiviikkoillassa olivat Janne Kettunen (2+0), Mikko Kokkonen (0+2) sekä Janne Kumpulainen (0+2). Ketterän maalilla Santeri Lipiäinen jatkoi vakuuttavia otteita.

-Tosi vaikea alku peliin keskiviikkona. Se on näköjään meidän juttu nyt, että otetaan vaikeita alkuja. Ei olla ihan hereillä kun peli alkaa, ja tehdään asioita liian vaikeasti. Nouseva trendi oli kuitenkin pelissä. Huono ensimmäinen erä, kohtalainen toinen erä ja loistava kolmas erä. Se oli pelin henki eilen, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertasi keskiviikon ottelua.

Ketterä on sarjataulukossa kolmantena, ja sillä on kasassa 69 pistettä. Kakkosena olevaan SaPKoon eroa on yksi piste, ja alaspäin K-Vantaaseen kaksi pistettä. Molemmilla on yhdet ottelut vähemmän pelattuina kuin Ketterällä.

Jos sarjataulukkoa on miellyttävä katsoa, niin on myös Mestiksen pistepörssiä. Koko sarjan pistepörssin ykkösenä komeilee Jesse Juntheikki tehopistein 15+31=46, ja toisena on Joona Jääskeläinen tehoin 22+23=45.

Perjantain vastustaja LeKi on sarjataulukossa tällä hetkellä seitsemäntenä. Pitkään sarjataulukon kärkipäässä keikkunut LeKi on ollut viime aikoina vaikeuksissa, ja on valunut sarjataulossa alaspäin.

Edellisen ottelun keskiviikkona LeKi onnistui voittamaan, kun se nappasi äärimmäisen tärkeän kotivoiton TUTO Hockeysta jatkoajan jälkeen lukemin 4-3. LeKin jatkoaikasankariksi nousi Sami Laakso.

Ennen keskiviikon voittoa LeKi oli ajautunut peräti kuuden ottelun mittaiseen tappioputkeen. Sen katkaiseminen oli todella tärkeää LeKille, joka taistelee kynsin ja hampain paikasta kahdeksan parhaan joukossa. LeKillä on tällä hetkellä kasassa 60 pistettä.

Ketterä ja LeKi ovat tällä kaudella kohdanneet kolmesti aikaisemmin. Kaikki keskinäiset ottelut ovat olleet todellisia maalijuhlia, joissa lopulta kotijoukkue on korjannut voiton.

Ensimmäinen keskinäinen ottelu lokakuun 13.päivä Spa Areenalla päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Ketterän 6-5-voittoon. Reilua viikkoa myöhemmin joukkueet kohtasivat Lempäälässä, jossa LeKi oli lopulta jatkoajan jälkeen vahvempi maalein 5-4.

Kolmas kohtaaminen pelattiin Lempäälässä joulukuun toinen päivä. Tuolloin LeKi nappasi niukan voiton Ketterästä, jatkoajan jälkeen lukemin 6-5.

Huomisesta ottelusta on jälleen luvassa vauhdikas kamppailu. Lehtonen tietää, millainen vastustaja huomenna askiin hyppää.

-Nälkänen saukkoperhe tulee taistelemaan, ovat sarjataulukossa ihan meidän takana tulossa. Nuori ja nälkäinen joukkue, paljon eteenpäin meneviä pelaajia, joista vielä kuullaan tulevaisuudessa. Ihan varmasti vauhdikas ja kova matsi edessä.

Huomisen ottelun avainasia on tiivis ja yhtenäinen joukkuepelaminen.

-Kyllä se ase voittoon huomenna on se, että pystytään saada tosta porukasta kaikki irti huomenna, ja että joukkue pystyy olla parhaimmillaan. Puolustuspelaamisen täytyy olla kunnossa, maaleja me yleensä tehdään riittävä määrä. Tiivis kotipelaaminen ja vauhti on se avain huomenna.

Ottelu alkaa Spa Areenalla kello 18.30.

Seuraa heitä perjantaina:

Jere Rouhiainen, LeKi

Tapparan puolustaja, joka pelaa lainalla LeKissä. Tällä kaudella Mestiksessä LeKin paidassa 29 otteluun puolustajalle kovat tehopisteet 5+18=23. LeKin sisäisen pistepörssin kolmas. Tällä kaudella Liigassa 13 ottelua Tapparan paidassa, sekä lisäksi lainalla neljä ottelua KooKoossa sekä yksi ottelu HPK:ssa.

Ketterän hyökkäys

Mestiksen pistepörssissä kaksoisjohto (Jesse Juntheikki & Joona Jääskeläinen), ja Mestiksen pistepörssin TOP 10:ssä myös Santeri Vuoti (viides) ja Tomi Iso-Mustajärvi (kahdeksas). Ketterän hyökkäys on toiminut, josta kertoo myös se, että nousijajoukkue Ketterä on tehnyt tähän mennessä eniten maaleja koko Mestiksessä (145 maalia). Tulivoimaa löytyy jokaisesta kentällisestä.