Kovassa vireessä olevat Ketterä ja SaPKo kohtaavat huomenna Savonlinnassa

Joulu lähestyy päivä päivältä, kuten myös jääkiekkoilijoiden ansaittu joulutauko. Mestis hiljenee joulun viettoon tämän viikon päätteeksi. Ennen sitä Ketterällä on kuitenkin vielä edessä kaksi kovaa kamppailua, joista ensimmäinen pelataan keskiviikkona Savonlinnassa. 

Ketterä lähtee tähän viikkoon ja keskiviikon paikallispeliin hyvistä asetelmista. Ketterä pelasi viime viikolla kaksi ottelua, joista se kairasi molemmista täydet pisteet.

Viime tiistaina kotiyleisön edessä Ketterä onnistui kaatamaan Espoo Unitedin lukemin 4-2. Lauantaina puolestaan vuorossa oli yksi alkukauden odotetuimpia kotiotteluita, kun sarjan kestomenestyjiin kuuluva TUTO Hockey saapui Imatralle. Ketterä onnistui kaatamaan huippukamppailussa TUTO:n lopulta maalein 3-2.

Ketterä on nyt siis kahden ottelun voittoputkessa, ja neljän ottelun pisteputkessa. Ketterä on vahvojen otteiden seurauksena noussut sarjataulukossa sijalle 6. Sarja on tosin äärimmäisen tasainen, ja sarjasijoitukset voi vaihdella päivittäin.

Uuteen haastavaan viikkoon Ketterässä lähdetään positiivisin mielin.

-Hyvä fiilis tällä hetkellä, viime viikolta tuli meille hyvä tulos. Kuten kaikki tietää, tauko on tulossa ja sitä tässä kaipaa, mutta pitää olla skarppina vielä tämä viikko, ja pitää focus siinä tekemisessä, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen toteaa.

Ketterän valmennus on tyytyväinen siihen, miten joukkue on pelannut viime otteluissa. Neljän ottelun pisteputki ei ole tullut ihan vahingossa.

-Olen tyytyväinen viime aikojen peleihin. Pisteet ovat plussaa, mutta erityisesti olen tyytyväinen niihin esityksiin, millä ne pisteet on tullut. Varsinkin TUTO pelissä olimme todella tasapainoisia. Se ei ollut välttämättä samanlaista vauhdikasta hurjastelua kuin aikaisemmin, mutta se oli järkevää peliä, Lehtonen iloitsee.

Keskiviikon paikallisvastustaja, hallitseva mestari SaPKo, on viime aikoina niin ikään ollut vahvassa vireessä. Savonlinnalaiset ovat jo hurjassa viiden ottelun voittoputkessa. Voittoputken aikana SaPKon kovuuden on saanut kokea TUTO Hockey, Hermes, RoKi sekä Peliitat kahdesti.

SaPKo on kivunnut sarjataulukossa aina toiseksi asti. Eroa kärkipaikkaan on tällä hetkellä kuusi pistettä. SaPKon joukkueen paras pistemies on toistaiseksi 21 ottelussa tehopisteet 8+15=23 kirjauttanut Rasmus Hämäläinen. Savonlinnalaisten pisteet ja hyökkäyspään onnistumiset ovat alkukaudesta jakaantuneet todella tasaisesti.

-SaPKo on todella taitava ja aktiivinen joukkue. Hallitseva mestari ja varmasti yksi suurimpia mestariehdokkaista tällekkin kaudelle. Tosi iso haaste meille tulossa huomenna, Lehtonen kertoo paikallisvastustajasta.

Ketterä ja SaPKo ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti. Molemmat ottelut pelattiin lokakuun lopussa, kun joukkueet kohtasivat toisensa perättäisinä päivinä revanssiviikonlopun otteluissa.

Ensimmäinen näistä pelattiin Savonlinnassa, ja Ketterä taisteli tuosta ottelusta 4-3-vierasvoiton huiman loppukirin päätteeksi.

Toinen kohtaaminen pelattiin seuraavana päivänä Imatralla, ja ottelu oli samalla Ketterän 60-vuotisjuhlaottelu. Ketterä ei kotiyleisöä pettänyt juhlaottelussa, vaan kaatoi SaPKon upeasti maalein 6-3.

Kyseisiä otteluita ei kannata kuitenkaan enää liikaa muistella, koska huomenna vastassa on itseluottamusta puhkuva SaPKo. Edellisten keskenäisten kohtaamisten jälkeen SaPKo on voittanut yhdeksän ottelua, ja hävinnyt vain kaksi. SaPKo sisuuntui selvästi hävityistä paikallispeleistä.

-Varmasti kovatempoinen ja lämmin ottelu tulossa. Kovia kaksinkamppailuita on varmasti luvassa, Lehtonen pohtii huomista ottelua.

SaPKon pelityyli on Ketterän tiedossa, ja se, kuinka siihen vastataan. Päävalmentaja Lehtonen toitottaa tuttuun tyyliin omaa pelaamista, erityisesti tiivistä puolustuspelaamista.

-Uskon, että tiiveys ja järkevyys on jälleen ne avainasiat. SaPKo on vauhdikas joukkue, ja jos me alamme liikaa höntyilemään, niin he kyllä rokottavat virheistä.

Viimeeksi Ketterä katkaisi SaPKon neljän ottelun voittoputken, onko huomenna jälleen Ketterän vuoro katkaista savonlinnalaisten lento?

-Siihen me tottakai pyritään, että SaPKon lento katkeaa huomenna. Se nähdään huomenna illalla yhdeksän jälkeen, miten siinä onnistuttiin.

Pelaajanostot keskiviikon paikalliskamppailuun:

Kasper Piitulainen, SaPKo

20-vuotias SaPKon oma kasvatti. Viime kaudella sai ensimmäiset Mestis-pelit vyölleen, pelasi 20 ottelua tehopistein 2+1. Kehittynyt ja nostanut tasoaan tälle kaudelle, nyt 23 ottelun jälkeen kasassa tehot 10+5. Ratkaisi jatkoajalla viime perjantaina voiton TUTO Hockeyta vastaan. Seuraa isoveljensä Jesperin jalanjälkiä.

Janne Kumpulainen, Ketterä

Kumpulainen jäi Jukureissa vähäiselle vastuulle, ja tuli hakemaan isoa roolia Ketterästä. Sitä hänelle on ollut tarjolla, pelaa illasta toiseen isoimpia minuutteja hyökkääjistä. Todella nopea ja monikäyttöinen hyökkääjä, luo usein omalla liikkeellä vaarallisia maalipaikkoja.