Kiitos! - Jussi Markkanen


Tänään 9.3. Liigan runkosarjan päätöskierroksella pelataan Lappeenrannan Kisapuistossa Jussi Markkasen juhlaottelu. Kyseessä on samalla SaiPan seuralegenda Markkasen pitkän ja upean pelaajauran viimeinen runkosarjaottelu. Markkanen on pelannut SaiPan riveissä yhteensä 421 runkosarjaottelua, joista pääsarjaotteluita on 345.

Imatralla syntynyt, ja Ketterän junioreissa kiekkoilun aloittanut, Jussi Markkanen on yksi tunnetuimmista imatralaiskiekkoilijoista kautta aikojen. Jussin matka kasvattajaseurasta maailmalle alkoi jo nuorena hänen siirtyessään pelaamaan naapurikaupunkiin Lappeenrantaan ja SaiPan junioreihin. Markkanen ehti kuitenkin pukea ylleen myös Ketterän edustusjoukkueen pelipaidan. Hän oli kokoonpanossa yhdessä edustusjoukkueen ottelussa kaudella 1990-1991.

Jussin ura edustustasolla alkoi kaudella 1991-1992 SaiPan 1.Divisioonajoukkueessa ja se on kestänyt poikkeuksellisen pitkään, yli 25 vuotta.

Jussi Markkanen on liigaurallaan edustanut SaiPan lisäksi Tapparaa ja Jokereita. NHL:ssä seuroina olivat Edmonton Oilers ja New York Rangers, KHL:ssa Lada Togliatti ja ZSKA Moskova sekä Sveitsin NLA:ssa EV Zug.

Maajoukkueessa Markkanen edusti Suomea Salt Lake Cityn olympialaisissa 2002, sekä MM-kisoissa 2002 ja 2004.

Hieno pelaaja, urheilija joka teoillaan ja luonteellaan on ansainnut arvotuksensa. Mies, jolla on aina paikkansa lappeenrantalaisten ja imatralaisten kiekkofanien sydämissä. Parhaimmillaan maailmanluokan maalivahti, pitkä ura Suomessa sekä ulkomailla ja ansaittu paikka Etelä-Karjalaisten kiekkolegendojen joukossa.

Kasvattajaseurasi Ketterä haluaa kiittää sinua Jussi,
Kiitos pitkästä urasta, esimerkin näyttämisestä ja kaikista muistoista ja kokemuksista, sekä ilon ja menestyksen hetkistä, joita olemme urasi aikana saaneet yhdessä kanssasi kokea.

Kaikki peliurat päättyvät joskus, mutta työ jääkiekkoilun eteen kotimaakunnassa jatkuu.

Hattu päästä, hieno peliura huipputasolla – Kiitos näistä pelivuosista Jussi!

Kuva: Mika Tiira