Ketterän viikko käynnistyy kotiottelulla Jokipoikia vastaan

Ketterän Mestis-kausi jatkuu kolmen ottelun viikolla. Viikko sisältää kaksi kotiottelua sekä yhden vierasottelun.

Keskiviikona Ketterä kohtaa Jokipojat Spa Areenalla, ja perjantaina puolestaan Vuoksen Soturit matkaavat KeuPa HT:n vieraaksi. Lauantaina on vielä luvassa kova kotiottelu TUTO Hockeytä vastaan. Kova viikko edessä, ja Ketterä lähtee viikkoon hyvin mielin.

-Kolme tosi kovaa peliä tällä viikolla. Ei ole mitään erikoisia odotuksia, hyviä esityksiä haetaan, ja pisteitä kyllä tulee jos saadaan niitä hyviä esityksiä. Kolme todella kovaa testiä ja mittaria missä mennään oman pelin kanssa, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen ennakoi tulevaa viikkoa.

Ketterä lähtee uuteen viikkoon seitsemän ottelun voittoputkessa. Viime viikolla Ketterä onnistui kaatamaan Espoo Unitedin maalein 6-2, sekä LeKin lukemin 4-1. Viime viikon esitykset olivat päävalmentajan mielestä kelvollisia.

-Ihan hyviä pelejä viime viikolla. Nouseva trendi, ja pelaaminen parani pelin sisällä. Hyviä esityksiä, hyvä määrä tehtyjä maaleja ja omissa pidettiin päästetyt maalit aika vähissä. Siihen olen tyytyväinen, Lehtonen kertaa edellistä viikkoa.

Sarjataulukossa Ketterä on 42 pelatun ottelun jälkeen kolmantena, ja pisteitä sillä on kasassa 72. Eroa toisena olevaan SaPKoon on neljä pistettä, kuten myös takana olevaan K-Vantaaseen.

Seitsemän ottelun voitoputkessa seilaava Ketterä on esiintynyt viime aikoina hyvin. Voitoista huolimatta tekemistä on edelleen, eikä Vuoksen Soturit voi jäädä laakereille lepäämään.

-Peliesitykset ovat paranemaan päin. Pari voittoa tämän voittoputken aikana on tullut, vaikka ei olla välttämättä oltu edes parempia. Paljon on vielä tekemistä, mutta onneksi vielä on aikaa kehittää pelaamista. Perussapluuna meillä on aika hyvä tällä hetkellä, pystytään tuottamaan tulosta huononakin päivänä. Vielä on kuitenkin kirimisvaraa, ei vielä olla ihan maksimissa.

Keskiviikon vastustaja Jokipojat löytyy sarjataulukosta sijalta kuusi. Jokipojilla on 42 pelatun ottelun jälkeen kasassa 63 pistettä. Jokipojat taistelevat kiivaasti paikasta pudotuspeleihin. Eroa pudotuspeliviivaan on tällä hetkellä viisi pistettä, kuten myös neljänteen sijaan, joka oikeuttaisi pudotuspeleissä kotietuun.

Jokipoikien parhaat pistemiehet tällä kaudella ovat olleet Joonas Larinmaa (9+33=42) sekä Oskari Lehtinen (17+22=39). Ketterän parhaat pistemiehet ovat edelleen Jesse Juntheikki (16+31=47) sekä Joona Jääskeläinen (22+24=46).

Jokipojat pelasivat viime viikolla kolme ottelua, joista he voittivat kaksi ja hävisivät yhden. Keskiviikkona Jokipojat kaatoivat Hermeksen lukemin 5-1, ja perjantaina joensuulaiset olivat Espoo Unitedia vahvempia maalein 2-1. Lauantaina puolestaan Jokipojat kärsivät tappion Heinolan Peliitoille lukemin 3-2.

Ketterä ja Jokipojat ovat kohdanneet tällä kaudella neljästi aikaisemmin. Ensimmäisessä ottelussa Joensuussa lokakuussa Jokipojat olivat parempia maalein 5-3.

Marraskuussa joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti. Jokipojat olivat molemmissa otteluissa vahvempia lukemin 4-1.

Toistaiseksi Ketterän kauden ainoa voitto Jokipojista tuli joulukuun lopussa, kun Ketterä onnistui kaatamaan Jokipojat Spa Areenalla maalirikkaassa kamppailussa 6-4.

-Jokipojat ovat puolustaneet aikaisemmissa hyvin meitä vastaan, ei olla päästy oikein potentiaalisille maalipaikoille. Huomenna puolustavat varmasti kanssa hyvin, ja siinä on meillä tekemistä, Lehtonen pohtii.

Lehtosen mukaan viikon tärkein pointti on saada oma peli kestämään ehjänä koko ottelun ja viikon ajan.

-Ei mitään erikoisjuttuja ole hakusessa tähän viikkoon, pelinlaatu yritetään saada mahdollisimman korkeaksi alusta saakka. Koitetaan saada niitä ehjiä 60 minuuttisia, että pelin taso pysyisi korkealla koko läpi otteluiden ja koko viikon.

Ketterän ja Jokipoikien välinen ottelu alkaa keskiviikkona kello 18.30 Spa Areenalla.

Seuraa heitä keskiviikon ottelussa:

Tuukka Rajamäki, Jokipojat

Viime kaudella Heinolan Peliitoissa 42 pistettä, ja on nakuttanut pisteitä hyvin myös tällä kaudella. Tähän mennessä saldona 13+22=35, joka oikeuttaa joukkueen sisäisen pistepörssin neljänteen sijaan. Rajamäki valittiin Mestiksen tammikuun parhaaksi pelaajaksi, kun hän keräsi tammikuun 10 ottelussa tehopisteet 7+7=14.

Samuli Tanhua, Ketterä

Oulunsalosta kotoisin oleva Tanhua pelasi lauantaina Liigaa Kärppien riveissä, ja onnistui avaamaan pistesaldonsa Liigassa syöttöpisteen myötä. Tanhua pelaa Kärppien paidassa vielä tiistaina JYP:iä vastaan, ja huomenna on jälleen Ketterän mukana. Kannattaa seurata Tanhuaa huomenna, ja onko Liigavisiitiltä löytyny lisäpotkua myös Mestiksen puolelle?