Ketterälle voitto Hermeksestä - viikon otteluista täydet pisteet

Ketterä nappasi viikon toisen voittonsa perjantai-iltana Spa Areenalla, kun se kukisti Hermeksen lukemin 4-1 (0-0, 3-0, 1-1). Ketterä otti tämän viikon kahdesta ottelusta täydet kuusi pistettä. 

Ottelu alkoi tuttuun tyyliin todella vauhdikkaasti, ja tapahtumia riitti ensimmäisen viiden minuutin aikana reilusti. Ketterä pääsi ottelun alkupuolella ylivoimalle, kun ajassa 06:05 Hermeksen Samuel Sikstus otti kahden minuutin rangaistuksen koukkaamisesta. Ketterä ei ylivoimalla maalia onnistunut tekemään.

Ketterän ylivoiman jälkeen Hermes pääsi hyvin peliin mukaan, ja avauserä mentiin kokonaisuudessaan tasaisissa merkeissä. Enempää tilastomerkintöjä ei ensimmäisessä erässä nähty. Lähimpänä maalintekoa oli Ketterän Santeri Vuoti, jonka laukaus kilahti ylärimaan.

Toisessa erässä meno jatkui samanlaisena, ja ottelu oli todella tasaväkinen. Ketterälle tarjoutui toisessa erässä runsaasti mahdollisuuksia avausmaaliin ylivoimien myötä.

Ketterä hukkasi kaksi ylivoimaa toisessa erässä, eikä saanut todellisia vaaran paikkoja luotua Hermeksen alueella.

Kolmas perättäinen ylivoima tuotti vihdoin tulosta, kun Jesse Juntheikin lavasta lähtenyt kiekko pomppii hieman onnekkaasti Jere Laineen lapaan, joka veivaa maalinedustalta kiekon ohi Hermeksen maalivahdin Samuel Jukurin. Ketterän avausmaaliin Juntheikin lisäksi syöttöpisteen sai Santeri Vuoti. Maali syntyi ajassa 32:53.

Avausmaalista alkoikin Ketterän tehominuutit. Seuraavaksi Jesse Koskisen oivaltava läpisyöttö tavoittaa Rudolfs Maslovskisin, joka polkaisee vastustajan siniviivalta läpiajoon. Hermeksen maalivahti Samuel Jukuri polkaisee maalilta reilusti vastaan, jonka jälkeen Maslovskis siirtää rystyltä kiekon ohi Jukurin, ja pääsee upottamaan 2-0-maalin tyhjään rysään. Maali syntyi ajassa 33:47.

Ketterä kaataa lisää kylmää vettä Hermeksen niskaan, kun kesken vierasjoukkueen vaihdon Juho Mättö tavoittaa loistavalla syötöllään keskialueella olevan Erno Ripatin, joka kisuttelee kiekon ohi vastustajan puolustajan. Ripatti karkaa tilanteesta läpiajoon, ja viimeistelee kliinisesti rannelaukauksella kiekon kilpikäden yläkulmaan.

Toinen syöttöpiste Ripatin osumaan kirjautetaan Jesperi Viikilälle. 3-0-maalin syntyiaika oli 36:22.

Kolmanteen erään vierasjoukkue Hermes vaihtaa maalille Leevi Laakson, jonka tieltä Samuel Jukuri saa väistyä vaihtopenkin puolelle.

Hermes ottaa ottelun hallinnan itselle viimeisessä erässä. Hermes onnistuu tekemään avaus- ja kavennusmaalin ajassa 44:26, kun Saku Kivinen pääsee laukomaan suoraan syötöstä takatolpalta kiekon ohi voimattoman Santeri Lipiäisen. 3-1-maalin alustivat upeasti Mikko Virtanen sekä Radek Koblizek.

Pelikello pystähtyi aikaan 52:16, kun Jesse Juntheikki ottaa kaksiminuuttisen estämisestä. Hermekselle tarjottiin paikkaa nousta maalin päähän, mutta Ketterän alivoima selvitti tilanteen.

Lopullinen ja viimeinen niitti Hermeksen arkkuun tuli ajassa 57:04. Hermeksen maalivahti Leevi Laakso lähtee maalin taakse pysäyttämään rännikiekkoa, eikä ollenkaan huomaa selkänsä takana olevaa Juntheikkiä. Juntheikki riistää maalivahti Laaksolta kiekon, ja pääsee pyöräyttämään vanhanaikaisella kiekon tyhjään maaliin. 4-1-maali oli samalla illan viimeinen osuma.

Santeri Lipiäinen pelasi tänään loistavan ottelun Ketterän maalilla. Lipiäinen päästi ainoastaan yhden maalin, ja keräsi ottelussa 30 torjuntaa.

-Hyvä alku ja hyvä tunnetila oli haussa ja siinä kyllä onnistuttiin. Toinen erä oli myös hyvä. Vähän tänään meitä vaivasi se, että hyvää jaksoa seurasi aina tosi huonot jaksot. Saatiin hyviä jaksoja ja onnistumisia, joista mukavoiduttiin ja ruvettiin vähän oikomaan. Ei voi olla kokonaan tyytyväinen, vaikka kolme pistettä saatiinkin. Hyvä että saatiin neljä maalia, ja Lipiäinen piti vastustajan yhdessä maalissa, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kommentoi ottelua lehdistötilaisuudessa.

-Pitää vielä nostaa esille Erno Ripatti, Jesse Koskinen ja Samuli Vuokniemi, jotka eivät niin usein tilastoissa näy. Tekevät huikeaa hommaa, ja pelaavat virheetöntä peliä omassa roolissaan illasta toiseen. Tekevät pyyteetöntä duunia ja ovat todella arvokkaita joukkueelle, Maso Lehtonen kehuu työteliäitä pelaajiaan.

Ketterän seuraava ottelu on ensi keskiviikkona, kun sarjakolmonen K-Vantaa saapuu vieraaksi Spa Areenalle.