Ketterälle tappio paikallispelistä SaiPaa vastaan

SaiPa kukisti Ketterän harjoitusottelussa perjantai-iltana Spa Areenalla lukemin 1-5. Yleisöä Ketterän ja SaiPan väliseen harjoitusotteluun oli saapunut mukavat 848 katsojaa.

Ketterälle tarjoutui ottelun alkupuolella loistava sauma karata ottelussa johtoon, kun SaiPalta Tyler Morley sekä Kalle Maalahti ottivat samaan aikaan kahden minuutin rangaistukset. Ketterä pääsi pyörittämään kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Ja kun et itse tee, niin kaveri tekee.

Ketterältä Toni Jalovaara sortui huitomiseen, ja komennettiin kahden minuutin istunnolle. Jalovaaran rangaistuksesta ehti kulua ainoastaan 12 sekuntia, kun Cody Kunyk tarjoili loistavan syötön Ville Koholle takatolpille, josta kapteeni Koho tuikkasi SaiPan 0-1-johtoon. Toinen syöttöpiste maaliin Kalle Maalahdelle.

SaiPan avausmaalista kerkesi kulua ainoastaan kahdeksan sekuntia, kun Ketterän Mikko Haaparanta katkaisi upeasti syötön SaiPan puolustusalueella, ja tarjoili paikan Henry Karjalaiselle, joka tälläsi suoraan syötöstä Ketterän 1-1-tasoitusmaalin.

-Me tultiin hyvin peliin, ja se oli meidän teema, että saataisiin hyvä startti. Ehkä paremmalla tai onnekkaammalla tuurilla olisi voitu saada pari maalia siihen alkuun. Hyvä ensimmäinen erä meiltä, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertasi ottelun alkua.

Toisen erän alussa Ketterän Samuli Tanhua komennettiin koukkaamisesta rangaistusaitioon, ja SaiPalle tarjoutui ylivoimaa.

SaiPa käytti ylivoiman jälleen tehokkaasti, kun Ville Koho pääsi yllättämään Ketterän maalivahdin Santeri Lipiäisen toistamiseen. Kohon 1-2-osumaan syöttöpisteet Emil Oksaselle sekä Kunykille. Maali syntyi ajassa 23:09.

Nelisen minuuttia edellisestä, ja Ketterän Karjalainen otti kahden minuutin rangaistuksen koukkaamisesta. SaiPan ylivoima toimi jälleen, tällä kertaa asialla Joni Nikko, joka ohjasi viivalaukauksen Ketterän verkkoon. Nikon osumaan syöttöpisteet Morleylle sekä Veeti Vainiolle.

SaiPan edellisestä osumasta ehti kulua ainoastaan 18 sekuntia, kun Jonatan Tanuksen laukaus kimposi onnekkaasti Ketterän Jarno Lippojoen sekä yläriman kautta ohi voimattoman Lipiäisen. Näin ollen SaiPa karkasi jo 1-4-johtoon.

-Toinen erä oli meiltä selkeästi heikompi. Kaveri sai tuurillakin pari maalia, mutta ansaitsivat kyllä ne, Lehtonen tiivistää.

Kolmannessa erässä nähtiin vielä yksi maali, kun SaiPan puolustaja Veeti Vainio napautti tarkan laukauksen yläkulmaan. Muuten erä oli suhteellisen tasainen.

-Kolmanteen erään pystyttiin taas nostamaan profiilia ja pelin tasoa. Kova viikko takana, se ehkä näkyi vähän liikkeessä ja virheissä. Tykkäsin ilmeestä, ja vaikka lopussa painoi pahasti, niin taisteltiin upeasti. Yleisesti olen tyytyväinen miten pelattiin. Vastassa oli kuitenkin ennakkoon Liigan kuuden kärkeen kaavailtu joukkue.

Ketterän maalilla Santeri Lipiäinen keräsi 28 torjuntaa, ja SaiPan maalilla Niclas Westerholm 17 torjuntaa.

Ketterällä seuraavaksi on vuorossa Suomen Cup, jossa Ketterä aloittaa taipaleensa 5-8.9. välillä. Tarkempi aikataulu selviää tuonnempana. Mestiksen sarjakausi alkaa puolestaan syyskuun lopulla. Lehtosen mukaan Ketterä menee tällä hetkellä täysin aikataulussa.

-Me mennään tällä hetkellä ihan aikataulussa. Meidän viisikkopeli on kehittynyt koko ajan. Fyysinen kunto meillä on hyvä ja vauhtia riittää. Erikoistilanteisiin ruvetaan pikku hiljaa panostamaan, niitä ei ole vielä katottu, ja niissä ollaan joka pelissä hävitty. Positiivisella mallilla ollaan tällä hetkellä, Lehtonen toteaa.