Ketterä saa KOOVEEn vastaansa Suomen Cupin puolivälierissä

Ketterälle arvottiin Suomen Cupin puolivälierien vastustajaksi KOOVEE. Ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona Tampereella, ja toinen ottelu perjantaina Imatralla.

Mestiksen sarjanousija KOOVEE kohtasi Suomen Cupin edellisellä kierroksella lohkossaan K-Vantaan, sekä Suomi-sarjassa pelaavan HCIK:n. KOOVEE sekä K-Vantaa molemmat voittivat HCIK:n reilulla maalierolla, joten jatkoonmenijä ratkaistiin Mestis-joukkueiden kesken. Lopulta KOOVEE onnistui voittamaan K-Vantaan lukemin 3-2, ja eteni Suomen Cupin puolivälieriin.

Ketterä kohtasi edellisessä vaiheessa Suomi-sarjasta tutut Huntersin sekä Pyryn, voittaen heidät lukemin 5-1 sekä 3-0.

-Nousujohteiset esitykset. Perjantaina oli haasteita alussa rytmin löytämisessä, mutta parani, ja lauantaina jatkettiin siitä sitten kehittämistä. Ei helppoja paikkoja pelata missään nimessä pelaajile, mutta hyvin selvittiin, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen veti edellisen kierroksen yhteen.

KOOVEEn joukkueesta löytyy imatralaisverta, kun Ketterän kasvatti Saska Putkonen siirtyi tulevalle kaudelle vahvistamaan tamperelaisjoukkueen takalinjoja.

SaiPan paidasta edellisiltä kausilta tuttu Kim Strömberg pelasi myös viime kierroksella KOOVEEn paidassa. Jos Strömberg jatkaa KOOVEEssa, on se sille erittäin kova vahvistus. Penkin takaa KOOVEElla löytyy myös runsaasti kokemusta, kun päävalmentajana toimii Liigassa pelannut sekä pitkään valmentanut Juha Pajuoja.

Ketterä ja KOOVEE ovat edellisen kerran kohdanneet toisensa Suomi-sarjan runkosarjassa kaudella 2016-2017. Tuolloin he kohtasivat kahdesti. Molemmat joukkueet voittivat omat kotiottelunsa, ja KOOVEE oli yksi niistä harvoista, joka onnistui tuolla kaudella Ketterän voittamaan.

-Kovat odotukset, että saadaan hieno ja tiukka sarja. Nousijajoukkue on kovassa nosteessa ja heillä on erinomainen valmennus. Hienoa päästä mittaamaan meidänkin taso ensimmäistä kertaa Mestis-joukkuetta vastaan, Lehtonen ennakoi tulevia KOOVEE-otteluita.

Suomen Cupin puolivälieräsarja pelataan paras kahdesta -systeemillä. Mikäli kahden ottelun jälkeen pisteet ovat tasan, ratkaistaan otteluparin voittaja toisen osaottelun jälkeen pelattavassa jatkoerässä. Kolmatta ottelua ei siis pelata.

Keskiviikon vierasottelu on nähtävillä Elisa Viihde Sport -palvelun kautta. Perjantain kotiottelu alkaa Spa Areenalla kello 18.30. Lippuja ennakkoon myy Seat4me. Lipunmyynti jäähallilla käynnistyy tuntia ennen ottelun alkua. Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy perjantain otteluun.

Pelaajanostot keskiviikon otteluun:

Ville Vainikainen, Ketterä

Vahva luistelija ja fyysinen hyökkääjä tuli KooKoosta Liigasta Ketterään Mestikseen. Harjoitus- ja Suomen Cupin otteluissa tähän mennessä kerännyt tehopisteet 2+3. Vainikainen muodostaa ykköskentän yhdessä Kestilän ja Hämäläisen kanssa, ja tämä ketju on toistaiseksi toiminut erinomaisesti.

Saska Putkonen, KOOVEE

23-vuotias Ketterän kasvatti pelasi Imatralla pääosan juniorivuosista. Pelasi myös Suomi-sarjaa Ketterässä. Viime kaudella pelasi Titaaneissa Suomi-sarjaa 29 ottelua tehoin 1+16=17. Hakee nyt KOOVEEssa läpimurtoa Mestikseen.