Ketterä onnistui voittamaan Peliitat toistamiseen

Ketterä ja Peliitat kohtasivat toistamiseen kahden päivän sisään, tällä kertaa Imatralla. Spa Areenan 905 katsojaa saivat nauttia kotijoukkueen voitosta, kun Ketterä kaatoi Peliitat lukemin 4-2 (2-0, 2-1, 0-1)

Ottelu alkoi, tai oikeastaan jatkui, siitä mihin perjantai-iltana Heinolassa jäi. Ketterä oli myös ottanut oppia huonosta perjantain ottelun alusta, ja oli tänään hereillä heti alusta saakka. Myös vierasjoukkue Peliitat pelasi omaan tuttuun tyylinsä, vauhdikkaasti ja korkealta paineistaen.

Illan avausmaali nähtiin ajassa 10:29, kun kiekko pomppi hieman onnekkaasti Ketterän Jere Laineelle, jonka tarkka ja kova rannelaukaus painui aivan maalin kattoon. Laineen avausmaaliin syöttöpisteet kirjauttivat Tomi Iso-Mustajärvi sekä Samuli Tanhua.

Välittömästi avausmaalin jälkeen Peliittojen Joel Ojalan maila kolahti Ketterän Saku Viskaria naamaan. Ikävästä tilanteesta tuomitaan Ojalalle 5+20 minuuttia, joten Ketterälle tarjoutui loistava sauma lisätä johtoaan.

Ketterän ylivoima pyöri nätisti, mutta kotiyleisön harmiksi hyvästä pyörityksestä huolimatta maalia se ei onnistunut tekemään. Peliittojen alivoima selvitti viiden minuutin rangaistuksen.

Ketterä onnistui kuitenkin maalinteossa vielä toistamiseen avauserässä. Janne Kumpulainen piti kiekkoa hyökkäysalueella pitkään, lopulta ajoi sisään maalinedustalle ja ujutti kiekon upeasti ohi Peliittojen maalivahdin Sami Väliharjun. Kumpulaisen maalin alustivat Sami Jekunen sekä Joona Jääskeläinen.

Ketterä lähti ensimmäiselle erätauolle 2-0-johdossa.

Toisessa erässä Ketterä onnistui lisäämään johtoa. Sami Jekunen ja Toni Jalovaara pelaavat paikan Jesse Koskiselle, joka vahvasti ajoi maalille, vei maalivahdin sivuun ja täräytti kiekon ylähyllylle. Tuoreelle isälle Jesse Koskiselle kauden avausmaali ja Ketterä 3-0-johtoon. Maali syntyi ajassa 28:19.

Peliitat onnistuvat toisessa erässä kaventamaan ottelun. Peliittojen ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta välittömästi ylivoiman päättymisen jälkeen Markus Neva-Aho toimitti kiekkoa maalille, ja vahvan maskipelaamisen myötä laukaus yllätti loistavasti Ketterän maalilla pelanneen Santeri Lipiäisen. Neva-Ahon 3-1-kavennukseen syöttöpisteet Ville-Matti Koposelle sekä Peliittojen kultakypärälle Valtteri Lipiäiselle.

Toisen erän loppuun Ketterä onnistuu vielä kertaalleen. Vahvasti läpi ottelun pelannut Ketterän nelosketju on jälleen asialla, kun Ketterän neljäs maali syntyy. 4-1-maalin laukoo Samuli Vuokniemi, ja syöttöpisteet tänään tehot 1+1 keränneelle Jesse Koskiselle sekä tehot 0+2 keränneelle Toni Jalovaaralle.

Kolmannessa erässä molemmilla on vielä paikkansa. Ketterä ei maalinteossa enää onnistunut, Peliitat onnistui kertaalleen.

Peliitat lähti pelaamaan jo aikaisessa vaiheessa ilman maalivahtia, ajassa 54:10. Samassa ajassa Peliittojen päävalmentaja Santeri Heiskanen otti aikalisän. Se tuotti tulosta, kun vain neljä sekuntia myöhemmin Eetu Elo laukoi irtokiekon maalinedustalta sisään. Syöttöpisteet viivasta laukauksen lähettäneelle Santtu Kinnuselle sekä Samuel Saloselle.

Enempää tapahtumia ottelussa ei nähty, ja Ketterä kuittasi kolme sarjapistettä taskuunsa.

-Ihan hyvä startti saatiin. Oltiin tänään parempia viimeistelyssä, ei siinä muuten ollut hurraa -huutoja. Tehtiin enemmän maaleja ja Lipiäinen pelasi maalilla hyvin, mutta on siinä vielä paljon tekemistä. Viimeistelyn ansiosta tänään voitettiin, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen paketoi illan ottelun.

Ketterän seuraava ottelu on ensi keskiviikkona, kun IPK saapuu vierailemaan Spa Areenalla.