Ketterä onnistui katkaisemaan IPK:n voittoputken

Ketterä onnistui voittamaan IPK:n viikon ensimmäisessä kotiottelussa keskiviikkoiltana. Ketterä voitti ottelun lopulta 5-3 (2-0, 2-1, 1-2)

Ketterä sai otteluun parhaan mahdollisen startin, kun reilun kahden minuutin pelaamisen jälkeen Toni Jalovaara löytää ovelalla syötöllään vastustajan maalin eteen hiipineen Jarno Lippojoen. Kapteeni Lippojoki ei tilanteesta erehtynyt, vaan painoi kiekon varmasti IPK:n verkkoon.

Avausmaalin tarkka syntyaika oli 02:23. Lippojoen avausmaaliin toisen syöttöpisteen itselleen kirjautti SaiPasta lainalla ollut ranskalaishyökkääjä Bastien Maia.

Ketterä pääsi avauserässä kokeilemaan maalintekoa vielä ylivoimalla pariin otteeseen. Lopulta Ketterä myös ylivoimalla onnistuu.

Pelikello pysähtyy aikaan 16:21, kun Jesse Juntheikki veivasi rystyltä maalinedustalta kiekon IPK:n maaliverkkoon. Juntheikin 2-0-maaliin syöttöpisteet merkattiin ketjukavereille Joona Jääskeläiselle sekä Santeri Vuodille.

Avauserä oli Ketterän miltei täydellistä hallintaa, ja se onnistui jatkuvasti paineistamaan ja karvaamaan kiekkoja IPK:n puolustukselta.

Jos Ketterän ottelun alku oli hyvä, niin toinen erä alkoi vieläkin paremmin. Kellossa ehti pyörähtää reilut kolme minuuttia toisesta erästä, kun Jesse Juntheikki laukoi illan toisella osumallaan Ketterän jo 3-0-johtoon. Juntheikin illan toisen osuman syötti Sameli Ventelä.

Juntheikin toisen maalin myötä mies rikkoi oman yhden kauden piste-ennätyksensä Mestiksessä. Kaudella 15-16 Juntheikki teki 42 tehopistettä Hermeksen paidassa, nyt miehellä on kasassa tällä kaudella 43 tehopistettä. Samalla Juntheikki nousi Mestiksen pistepörssin ykköseksi. 

Edellisestä Ketterän maalista ehtii kulua vain 23 sekuntia, kun kotijoukkue vyöryy jälleen. Tällä kertaa asialla on Tomi Iso-Mustajärvi, joka viimeistelee vastustamattomasti kotijoukkueen 4-0-johtoon. Iso-Mustajärven maalin syötti Janne Kumpulainen.

Neljännen takaiskun jälkeen IPK:n valmennus vaihtoi Aleksi Aution vaihtopenkin puolelle, ja Tuomas Tolonen luisteli tolppien väliin.

Ketterä pelasi tähän asti loistavaa jääkiekkoa, ja hallitsi ottelua käytännössä täysin. Vaikeuksia oli kuitenkin edessä.

Ketterä alkoi sortumaan toisen erän loppupuolella liialliseen jäähyilyyn, ja IPK myös lopulta kiitti ylivoimista.

IPK:n avausmaalista vastasi Juha Virtanen ajassa 38:18. Virtasen ylivoimamaaliin syöttöpisteet itselleen nappasivat Tatu Kokkola sekä Aatu Hämäläinen.

Kaksi ensimmäistä erän alkua oli kotijoukkueilta vahvoja, kolmannen erän alku ei niinkään. Vajaat kaksi minuuttia ehtii kulua viimeisestä erästä, kun kotijoukkue Ketterä joutui alivoimalle.

IPK:n ylivoima tuotti jälleen tulosta, tällä kertaa maalintekijänä Aleksi Hämäläinen. Hämäläisen 4-2-kavennusmaalin syöttivät Henri Fomin sekä Jussi Viitanen.

Muutama minuutti IPK:n kavennuksesta, ja vierailijat sortuvat väärään vaihtoon. Henri Fomin lähti kärsimään joukkuerangaistusta, ja Ketterä pääsi ylivoimalle.

Ketterän ylivoima toimi kuin toimikin, kun Tomi Iso-Mustajärvi iski illan toisella osumallaan Ketterän 5-2-johtoon. Iso-Mustajärven maalin syöttivät Janne Kumpulainen sekä Joona Jääskeläinen.

Kolmas erä oli todella rikkonainen, eikä viidellä viittä -vastaan päästy pelaamaan pitkiä aikoja. Tatu Kokkola pääsee erikoistilanteesta iskemään vielä IPK:n 5-3-kavennusmaalin ajassa 57:06. Iisalmelaisten illan kolmanteen osumaan syöttöpisteet Otto Huttuselle sekä Aatu Hämäläiselle.

IPK haki lopussa vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta enempää maaleja ottelussa ei nähty, ja Ketterä voitti ottelun maalein 5-3.

-Onnittelut voittajalle. Itse hölmöiltiin tänään. Kiekko oli useammin kaverin lavassa kuin omassa. Todella huono peli meiltä, mutta ei mitään vastustajalta pois. Esiinnyttiin heikosti tänään, ei siinä ole enempää selitettävää. Oltiin perässä tänään joka osa-alueella, IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen kommentoi ottelua.

-Saatiin hyvä startti otteluun, mitä haettiinkin. Hyvä eka erä, hyvä toinen erä melkein loppuun saakka. Sitten jäähyt sotkivat meidän peliä. Anteeksiantamaton määrä otettiin kakkosia, vaikka oltiin puhuttu, että jäähyjä ei pidä ottaa. IPK:lla on hyvä ylivoima. Yleiseen ilmeiseen olen kuitenkin erittäin tyytyväinen, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertaa ottelua.

Ketterä jatkaa otteluitaan lauantaina, kun Spa Areenalle vieraaksi saapuu RoKi. Ottelu alkaa kello 17.00.