Ketterä matkustaa pohjoiseen - vastassa Hermes ja RoKi

Ketterä pelaa tällä viikolla vielä kahdesti, kun sillä on edessä kaksi vierasottelua. Perjantaina Ketterä kohtaa Kokkolassa Hermeksen, ja lauantaina vastassa on RoKi Rovaniemellä. 

Ketterä pelasi viikon ensimmäisen ottelunsa keskiviikkona, kun se sai kotikaukaloon vieraaksi K-Vantaan. Kova, fyysinen ja tasainen ottelu kääntyi lopulta niukasti vierailijoille, kun K-Vantaa korjasi sarjapisteet 1-2-voitolla. Ketterän ainokaisen keskiviikkona laukoi Joona Jääskeläinen. Ketterän maalilla keskiviikkona torjui Santeri Lipiäinen.

-Vaikea alku keskiviikkona, oltiin alussa vähän telineissä. Parannettiin huomattavasti koko ajan, toinen ja kolmas erä olivat aika hyvää pelaamista. Ei vaan saatu kiekkoa verkkoon. Ihan hyvä fiilis jäi ottelun lopusta, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertaa K-Vantaa -ottelua.

Perjantain vastustaja Hermes pelasi myös viikon ensimmäisen ottelunsa keskiviikkona. Hermes sai hyvän startin viikkoon, kun se onnistui murjomaan IPK:n vieraskaukalossa lukemin 3-6. Hermeksen parhaimmistoa voitokkaassa IPK-ottelussa olivat Aku Kestilä (1+1), Sampo Paulaharju (1+1) sekä Joonas Sammalmaa (1+1).

Hermes ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, joista Ketterä on voittanut jokaisen. Kaksi ensimmäistä kohtaamista pelattiin marraskuussa, jotka Ketterä voitti maalein 6-0 sekä 4-1.

Kolmas näiden joukkueiden keskinäinen ottelu nähtiin viime perjantaina Spa Areenalla, joten vastustajan kujeet ovat tuoreessa muistissa. Viime perjantain ottelusta Ketterä korjasi voiton lukemin 4-1. Ketterältä maalinteossa onnistuivat Jesse Juntheikki (1+1), Rudolfs Maslovskis, Erno Ripatti sekä Jere Laine. Hermeksen ainokaisesta vastasi Saku Kivinen.

Huomisesta ottelusta Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen odottaa tiukkaa ja fyysistä kamppailua.

-Tosi kovaa ottelua odotan huomiselle, Hermes on kotonaan kova, ja oli meitä vastaan viimeksi vaarallinen. Ovat hyvässä nousussa ja dravissa, heillä on hyvä henki päällä. Kova kamppailu tulossa.

-He kamppailevat kovaa ja hyvin, pitää olla varovainen heidän ylivoiman kanssa, ja meidän pitää tiivistää puolustusta heitä vastaan, Lehtonen kertoo.

Ketterä on sarjataulukossa kuudentena, ja sillä on kasassa 53 pistettä. Ketterällä eroa viidenteen sijaan on ainoastaan yksi piste.

Hermes on puolestaan sarjataulukossa sijalla 11, ja kasassa heillä on 38 pistettä. Hermeksen edellä RoKi on neljän pisteen päässä, joten jokainen sarjapiste on tärkeä, kun Hermes yrittää nousta pois karsijan paikalta.

Lauantaina Ketterä jatkaa matkaansa Rovaniemelle, jossa vastassa on RoKi.

RoKin edellinen ottelu on viime lauantailta, kun se kohtasi vieraskaukalossa Jokipojat. RoKille ei tuosta vierasottelusta pisteitä siunaantunut, kun Jokipojat oli vahvempi lukemin 6-2. RoKin maaleista vastasivat Atte Antinaho sekä Antti Järvelä.

Ennen Ketterä-ottelua RoKi kohtaa vielä sarjakärki KeuPa HT:n vieraskaukalossa Keuruulla, joten myöskään RoKi ei pääse sen enempää levänneenä lauantain otteluun.

RoKi on viime aikoina ollut pahoissa vaikeuksissa, kun edellisestä kahdeksasta ottelusta se on onnistunut kaivamaan ainoastaan yhden voiton. Ainut voitto tuli viime viikon perjantaina Heinolan Peliitoista maalein 5-1.

RoKin parhaat pistemiehet tällä kaudella ovat olleet Tino Metsävainio (9+16=25) sekä Malo Ville (12+8=20).

Ketterä ja RoKi ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kaksi kertaa. Ketterän ja RoKin välisissä otteluissa tällä kaudella kotietu on ollut valttia. Ensimmäinen kohtaaminen marraskuussa Rovaniemellä päättyi lopulta RoKin 3-0-voittoon. Tuolloin RoKi teki kaksi viimeistä osumaa tyhjään maaliin.

Toinen kohtaaminen pelattiin joulukuun puolessa välissä Imatralla, juuri ennen joulutauon alkamista. Tuossa ottelussa Ketterä oli selvästi parempi, kun se nuiji RoKin jäänrakoon Spa Areenalla lukemin 6-1.

Vaikka RoKi onkin viime aikoina ollut heikossa vireessä, on Rovaniemi aina hankala paikka pelata vierasjoukkueelle. RoKilla on varmasti myös hirmuinen voitonnälkä hieman hankalamman jakson jälkeen.

-RoKi on taisteleva joukkue, joka ei anna tuumaakaan periksi. Vauhdikas joukkue, joka pelaa jokaisen tilanteen loppuun asti. Tarkkana pitää olla, matkustamiset ja kaikki tuovat meille vielä lisäkuormaa, joten tiukka ilta tulossa sielläkin.

-Meidän pitää pystyä pitämään oma taso paremmin. Tämän vuoden puolella on pelintaso heitellyt liikaa ottelun sisällä, vähän samalla tavalla kuin syksyllä, Lehtonen toteaa.

Seuraa heitä viikonlopun otteluissa:

Radek Koblizek, Hermes

20-vuotias tshekkiläishyökkääjä on tullut hyvin sisään Mestikseen. Kärppien sopimuspelaaja, joka on nyt ollut yhdeksän ottelua lainalla Hermeksessä, joissa tehopisteet 1+5=6. Yksilötasolla todella taitava pelaaja. Noussut aina Hermeksen ykkösketjuun asti, Markkulan ja Kestilän rinnalle. Oli yksi harvoista onnistujista edellisessä keskinäisessä ottelussa.

Malo Ville, RoKi

Etunimi Malo, sukunimi Ville. Niin se vain on, vaikka voisi kuvitella olevan toisinpäin. 22-vuotias ranskalaishyökkääjä on RoKin toisiksi paras pistemies tällä hetkellä. Ranskalainen saapui Suomeen jo nuorena, ensimmäiset vuodet vietti pääkaupunkiseudulla, viime kauden Turussa. Omaa kovan maalintekopotentiaalin.

Santeri Lipiäinen, Ketterä

Lipiäinen on ollut kuin itse varmuus Ketterän maalinsuulla viime aikoina. Viime viikolla kaksi voittoa ja vain kaksi päästettyä maalia, viime viikon torjuntaprosentti oli 96.67%. Pelasi hyvin myös keskiviikkona K-Vantaata vastaan, ja antoi joukkueelle mahdollisuuden taistella voitosta.