Ketterä matkaa huomenna Espoo Unitedin vieraaksi

Uusi viikko on jälleen pyörähtänyt käyntiin, ja se tarkoittaa myös sitä, että Ketterä pelaa jälleen. Ketterän viikko pitää sisällään kaksi ottelua, joista toinen vieraissa ja toinen kotikaukalossa. Tämän viikon otteluista ensimmäinen pelataan huomenna Espoon Metro Areenalla, kun Espoo United isännöi Ketterää. 

Ketterän läpi joulukuun kantanut pitkä pisteputki katkesi viime viikkoon. Mennyt viikko oli Ketterälle vaikea. Keskiviikkona Ketterä hävisi sarjaykköselle KeuPa HT:lle kotiottelussa lukemin 2-4. Lopputuloksesta huolimatta Ketterä pelasi hyvin, ja ottelu oli kokonaisuudessaan yksi kauden laadukkaimpia kiekko-otteluita.

Viime viikon toisessa kohtaamisessa Ketterä sai lauantaina vieraaksi paikallisvastustajan, SaPKon. Myös savonlinnalaiset olivat tylyjä vieraita, ja paikallisottelu kirjattiin SaPKon 1-3-voitoksi. Lauantaina Ketterällä oli vaikeuksia SaPKon tiiviin keskialueen ja puolustuksen kanssa.

-Kaksijakoiset fiilikset jäi viime viikosta. Keskiviikon peli oli hyvä vaikka tuli tappio, lauantai ei ollut ihan niin hyvä, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertaa edellistä viikkoa.

-Jääkiekko on siitä hieno peli, että aina ei ole parhaimmillaan. Meillä oli nyt sellainen lauantai, ettei jostain syystä saatu kaikkia tehoja koneesta irti. Se on inhimillistä. Nyt meidän pitää keskittyä siihen vielä enemmän, että saadaan kaikki irti meidän materiaalista, Lehtonen jatkaa.

Ketterä lähtee tähän viikkoon sarjataulukosta sijalta kuusi. Ketterällä on kasassa 47 pistettä, ja on tasapisteissä viidentenä olevan TUTO Hockeyn kanssa. Kuntopuntarissa Ketterä on viime viikon tappioista huolimatta edelleen kolmantena.

Keskiviikon vastustaja Espoo United on parantanut otteitaan kuin sika juoksuaan. Espoo United viilettää tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa. Kuntopuntarissa Espoo United on noussut ykköseksi. United on voittanut edellisestä kuudesta ottelustaan viisi. Viime viikolla espoolaiset voitti kotiotteluissaan Jokipojat lukemin 3-1, sekä RoKin lukemin 4-1.

-Iso haaste huomenna edessä, vastaan tulee todella hyvässä vireessä oleva Espoo United. Heillä on hyvä materiaali ja he ovat nousseet hyvälle pelaamisen tasolle. Se on meille kova haaste, että miten lähdetään pysäyttämään heitä, Lehtonen pohtii huomista ottelua.

Espoo United on sarjataulukossa Ketterän takana, sijalla seitsemän. Pisteitä sillä on kasassa 45, mutta se on pelannut yhden ottelun Ketterää ja TUTO Hockeyta vähemmän. Espoo Unitedin parhaat pistemiehet tähän mennessä ovat Juuso Forsström (4+21=25), Aleksi Järvinen (8+11=19) sekä Jesse Ylönen (10+8=18).

Edellä mainittujen pistemiesten lisäksi on pakko nostaa esiin urallaan pudotuspelit mukaan lukien yli 700 Liigaottelua pelannut Kim Hirschovits. Hirschovits on tällä kaudella pelannut Unitedin riveissä yhdeksän ottelua, joissa on kasannut tehopisteet 1+8=9.

Ketterä ja Espoo United ovat tällä kaudella kohdanneet toisensa kahdesti, ja molemmat ottelut on pelattu Imatralla. Ketterä vierailee huomenna siis ensimmäistä kertaa Metro Areenalla.

Kauden aikaisemmat ottelut ovat molemmat päättyneet Ketterän voittoon. Ensimmäinen ottelu lokakuun alussa päättyi Ketterän 6-4-voittoon, ja tuo oli Ketterän Mestis-historian ensimmäinen voitto. Toinen kohtaaminen oli joulukuun alussa, ja tuolloin Vuoksen Soturit kaatoivat Unitedin lukemin 4-2.

Huomenna Ketterä on kovan haasteen edessä, kun he yrittävät katkaista Espoon voittoputkea. Jos huomenna mielii voittaa, resepti on tuttu ja yksinkertainen.

-Viimeistely ja kaksinkamppailuvalmius pitää olla huomenna korkealla tasolla. Meidän pitää saada se meidän oma kärsivällinen, tiivis, mutta kuitenkin vauhdikas pelitapa takaisin sille tasolle, mitä se oli parhaimmillaan tuossa ennen vuodenvaihdetta. Pitää saada lisää raikkautta viimeistelyyn ja hyökkäyspeliin sekä duunia maalineteen ja keskustaan, jotta saadaan onnistumisia hyökkäyspäähän, Lehtonen pohtii.

-Iso juttu on se, että saadaan oma tekeminen ja tunnetaso oikealle tasolle, ja sitä kautta hakea onnistumisia.

Pelaajanostot keskiviikon otteluun:

Jiri Veistola, Espoo United

Jokereiden kasvatti, jolla on vyöllään 186 ottelua Liigassa. Nyt meneillään toinen kausi Espoo Unitedissa. Viime kaudella 47 otteluun tehopisteet 15+11=26. Tällä kaudella kerännyt 28 otteluun tehopisteet 9+9. Vahvuudet hyökkäyspäässä, erityisesti maalinteossa.

Erno Ripatti, Ketterä

Ripatti huilasi lauantain SaPKo-ottelun täyttyneen kymppitilin takia, mutta on nyt taas käytettävissä. Ripatti taistelee ja jättää kentälle joka ilta kaikkensa. Pelaa hyvin puolustussuuntaan, ja tekee hyökkäyspäässä tilaa laitureille. Tärkeä osa Ketterän keskikaistaa. Tähän mennessä tehopisteet 4+2.