Ketterä kohtaa viikonloppuna vanhat kilpakumppanit

Ketterä aloittaa taipaleensa Suomen Cupissa perjantai-iltana, kun se kohtaa Spa Areenalla Porvoon Huntersin. Lauantaina vuorossa on toinen ottelu Pyryä vastaan Nokialla.

Ketterän vastustajiksi Suomen Cupissa valikoitui Porvoon Hunters sekä Nokian Pyry. Molemmat Suomen Cupin vastustajat ovat Ketterälle erittäin tuttuja Suomi-sarjasta, jossa Ketterä pelasi molempia vastaan kiihkeitä ja tasaisia otteluita.

Viimeisellä Suomi-sarjan kaudella Ketterä kuitenkin voitti Huntersin kaikissa neljässä ottelussa. Myöskään Pyrystä ei ollut tuolla kaudella Ketterän pysäyttäjäksi, kun Vuoksen Soturit kaatoivat Pyryn molemmissa kohtaamisissa.

Viime kaudella joukkueet menestyivät Suomi-sarjassa hyvin. Hunters voitti runkosarjan, ja Pyry oli perässä toinen. Välierissä molemmilla tuli kuitenkin seinä vastaan, kun Pyry putosi KOOVEE:lle suoraan voitoin 3-0, ja Hunters putosi JHT:lle voitoin 3-1.

Huntersin paidasta löytyy imatralaisille tuttu kaveri, kun pitkään Ketterää edustanut Jevgeni Soloviev siirtyi viime kauden lopussa porvoolaisjoukkueen riveihin. Soloviev jatkaa Huntersin paidassa myös tulevalla kaudella.

Porvoolaisten penkin takaa löytyy niin ikään tutut kasvot. Huntersia valmentaa nykyisin Sami Ryhänen, joka pelasi Ketterässä kaudella 2015-2016. Ryhänen edusti pitkällä urallaan myös SaiPaa kausilla 2006-2008.

Myös Nokian Pyryn paidasta löytyy tuttuja pelaajia. Pyryn maalilla kiekkoja torjuu Wille Mattila, joka edusti Ketterää kausilla 2013-2015.

Lohkon ensimmäinen ottelu pelattiin keskiviikkona, kun Hunters ja Pyry kohtasivat toisensa Porvoossa. Hunters oli ottelussa lopulta selvästi vahvempi lukemin 7-2. Lohkosta jatkoon pääsee ainoastaan voittaja, joten Ketterän olisi hyvä voittaa perjantain ottelu.

Lohkon viimeinen ottelu pelataan puolestaan lauantaina, kun Ketterä matkustaa Pyryn vieraaksi Nokialle.

Seuraa heitä Suomen cupin otteluissa:

Mikko Haaparanta, Ketterä

A-Nuorissa kolme edellistä kautta pelannut hyökkääjä on tekemässä nyt läpimurtoa edustusjoukkueeseen. Viime kaudella A-Mestiksessä kovat 30+28=58 tehopistettä. Isokokoinen ja maaliahne hyökkääjä, jolla on potentiaalia nousta maalitykiksi myös miesten Mestiksessä.

Jevgeni Soloviev, Hunters

Soloviev ehti pelata Ketterässä pudotuspelit mukaan lukien yli 200 ottelua Suomi-sarjaa. Tasaisen varma yli 20 tehopisteen pelaaja. Viime keväänä pudotuspeleissä Huntersin paidassa 9 otteluun tehot 1+5. Pureeko oma koira Ketterää?

Tomi Wilenius, Nokian Pyry

Neljä edellistä kautta Mestiksessä Hokin, SaPKon ja TUTO Hockeyn paidassa. Parhaalla kaudella iski SaPKon paidassa 46 otteluun tehopisteet 22+18=40. Suomi-sarjaan kova haku Pyryltä. Ketterän täytyy olla tarkkana tämän tason kavereita vastaan.

Ketterä - Hunters, perjantai kello 18.30, Imatra Spa Areena (liput seat4.me)

Nokian Pyry - Ketterä, lauantai kello 17.00, Nokia.