Ketterä kohtaa TUTO Hockeyn lauantaina Spa Areenalla

Ketterä pelaa tämän viikon toisen ottelunsa lauantaina, kun se saa kotikaukaloon Spa Areenalle vieraaksi TUTO Hockeyn.

Ketterä pääsee lauantain otteluun levänneenä, kun sillä on tältä viikolta allaan vain yksi ottelu. Ketterä kohtasi itsenäisyyspäivän aattona tiistaina kotikaukalossa Espoo Unitedin. Tuosta ottelusta Vuoksen Soturit poistuivat voittajana lukemin 4-2. Tapahtumarikas ja varsin rikkonainen ottelu oli kaksijakoinen, mutta se tärkein, eli kolme sarjapistettä tarttui Ketterän haaviin. Ketterän sankareita tehopisteiden valossa olivat Joona Jääskeläinen (2+1) sekä Santeri Vuoti (1+2).

-Kotivoitto ja hyvä varsinkin ensimmäinen erä. Espoo -ottelusta otetaan mukaan sama vauhti ja rentous. Lisäksi kun saadaan maltti ja huolellisuus samalle tasolle millä se on ollut vieraspeleissä, niin hyvä tästä tulee. Kotipeleissä viime aikoina on meinannut karata tekeminen ajatuksen edelle, Ketterän valmentaja Jouko Viljakainen kertoo.

Ketterä nousi tiistain voitolla sarjataulukossa kuudenneksi, ja sillä on kasassa nyt 32 pistettä. Ketterän sarjasijoitus voi kuitenkin vielä muuttua ennen lauantain ottelua, kun perjantaina pelataan viisi ottelua Mestiksessä, ja Ketterällä on huilivuoro.

TUTO Hockey lähtee viikonloppuun niin ikään voitto alla. TUTO kaatoi tiistaina vieraskaukalossa sarjan kärkikahinoissa olevan Kiekko-Vantaan maalein 4-3. Viime aikoina hieman heikommassa vireessä ollut TUTO sai tuosta voitosta takuulla rutkasti lisää energiaa ja itseluottamusta. TUTO Hockey on materiaaliltaan ehdottomasti yksi tämän sarjan kovimpia joukkueita. TUTO:n sankareita tiistain K-Vantaa voitossa olivat tehopisteet 1+1 tehnyt Anssi Virkki, sekä kaksi maalia laukonut Aki Keinänen

Voitollisessa K-Vantaa -ottelussa TUTO Hockeyn maalin suulla nähtiin ensimmäistä kertaa Ilveksestä lainalle saapunut Markus Ruusu.

TUTO ei pääse iskemään Spa Areenalla lauantaina aivan yhtä levänneenä kuin Ketterä. Turkulaiset matkaavat tänään Savonlinnaan, jossa he vielä tänään illalla vääntävät pisteistä sarjakolmosen SaPKon kanssa.

Ketterä ja TUTO Hockey ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ja nämä molemmat ottelut on pelattu TUTO:n kotihallissa Marli Areenalla. Ensimmäisestä kohtaamisesta lokakuussa ei imatralaisittain jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa. TUTO Hockey jyräsi tuolloin Ketterän yli ja voitti ottelun murskalukemin 9-0.

Toisen kerran joukkueet kohtasivat viikko takaperin, jolloin meininki kaukalossa oli aivan eri kuin ensimmäisellä kerralla. Ketterä oli lopulta erikoistilanteissa vahvempi, ja korjasi Turusta täyden pistepotin mukaansa lukemin 5-3. Ketterältä tuolloin vahvan ottelun pelasi tehot 2+1 summannut Ketterän kultakypärä Tomi Iso-Mustajärvi, sekä joukkueen eteen uhrautuvasti pelannut kapteeni Jarno Lippojoki.

-Onnistuttiin Turussa viimeeksi aika hyvin. Onnistuttiin hyvin viemään heidän omia aseita pois. TUTOlla on taitavia ja kokeneita yksilöitä. Meidän pitää olla koko ajan kaverin iholla, ellei jopa vähän ihon alla, etteivät ainakaan ilmaiseksi saa flow-tilaa päälle. Tarkkana ja hereillä pitää olla heitä vastaan, Viljakainen kertoo.

-TUTO on aika pitkälti omalla tyylillä pelannut tällä kaudella. Tuskin hirveästi muuttavat pelaamista, mutta reagoidaan ottelun aikana jos muuttavat. Tänään vielä nähdään heidän ottelu SaPKoa vastaan, hän jatkaa.

Huomiseen otteluun valmennukselta löytyy jälleen tietyt asiat, joihin Ketterä keskittyy.

-Meillä on omat vahvuudet hyökkäyspelissä sekä nopeissa käännöissä, mutta sitä ajatusta ja malttia pitää olla. Meidän syöttöpeli kun toimii, niin sillon peli kulkee, siihen sitä huolellisuutta ja valmiutta.

TUTO Hockey pelaa siis vielä tänään illalla Savonlinnassa, ennen huomista Ketterän kohtaamista. Viljakainen ei usko, että tuolla on liiemmin vaikutusta huomiseen otteluun.

-Meidän pitää olla ottelun alussa valmiina. Joukkue joka pelaa edellisenä päivänä, tulee yleensä valmiimpana seuraavan päivän otteluun. Toisaalta jos tänään on kova vääntö, ja joutuu kuormittamaan tiettyjä kavereita, niin voi näkyä huomenna lopussa väsymyksenä. En usko silti että isoa vaikutusta on, ja kyllä meidän tässä pitää keskittyä omaan tekemiseen, hän veistelee.

Seuraa heitä lauantain ottelussa:

Aki Keinänen, TUTO Hockey

Kokenut pelaaja ja TUTO Hockeyn kulttipelaaja, joka on viettänyt aikaa TUTO:ssa yhteensä pitkälti yli kymmenen vuotta. Tasaisen varma suorittaja, josta kertoo se, että mies on ylittänyt kahdeksan kertaa yli 30 pisteen rajapyykin Mestiksessä. Viime kaudella uran ennätyspisteet (49 pistettä), ja samassa tahdissa myös tällä kaudella. Kova tekijä Mestikseen.

Mikko Kokkonen, Ketterä

16-vuotias puolustaja, joka on esiintynyt mallikkaasti Ketterä-paidassa. Todella kypsä pelaaja ikäisekseen. Pelaa illasta toiseen isoja minuutteja, ja pelaa todella hyvin. Lukee hyvin peliä sekä tykkää olla kiekossa. Kannattaa seurata tätä pelaajaa paikan päällä nyt kun se on mahdollista.