Ketterä kohtaa RoKin Spa Areenalla lauantaina

Ketterä pelaa viikon toisen ottelunsa lauantaina Spa Areenalla, kun vieraaksi saapuu RoKi. 

Ketterä lähtee lauantain otteluun neljän ottelun voittoputkessa. Viime viikolla Ketterä voitti paikallispelissä SaPKon, sekä kaatoi Peliitat kahdesti. Tällä viikolla Ketterän jyrän alle jäi IPK, kun Vuoksen Soturit kaatoivat iisalmelaiset keskiviikkona Spa Areenalla maalein 5-3.

Ketterältä keskiviikon IPK-ottelussa esiin nousi kaksi maalia mieheen iskeneet Tomi Iso-Mustajärvi sekä Jesse Juntheikki. Ketterän avausmaalista puolestaan vastasi Jarno Lippojoki. Muita tehomiehiä keskiviikkona olivat Joona Jääskeläinen (0+2), Janne Kumpulainen (0+2), Santeri Vuoti (0+1), Toni Jalovaara (0+1) sekä SaiPasta lainalla ollut Bastien Maia (0+1).

-Hyvä esitys keskiviikkona. Meillä oli hyvä ilme, ja asenne oli myös hyvällä tasolla, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen toteaa.

Ketterä nousi keskiviikon voiton myötä sarjataulukossa jo neljänneksi. Ketterällä on nyt kasassa 63 pistettä.

Kuluva viikko on RoKille todella raskas. Rovaniemeläiset pelasivat keskiviikkona vierasottelun K-Vantaata vastaan, ja tänään illalla on vielä luvassa vierasottelu Peliittoja vastaan Heinolassa. Huomenna RoKi saapuu vierailemaan Imatralla, joten RoKin viikko on täynnä matkustamista.

Keskiviikkona RoKi taipui K-Vantaalle lopulta jatkoajan jälkee lukemin 5-4. Tappiosta huolimatta RoKi sai ottelusta itselleen tärkeän pisteen. RoKin parhaimmistoa Vantaalla oli tehopisteet 1+1 kerännyt Antti Järvelä.

RoKi pelaa siis tänään illalla vielä Peliittoja vastaan, joten RoKilla on huomiseen otteluun lähdettäessä enemmän taakkaa kuin Ketterällä. Kotijoukkue pääsee puolestaan huomiseen otteluun hyvin levänneenä.

Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen ei kuitenkaan usko, että RoKin kova taakka vaikuttaa liiemmin huomiseen otteluun.

- Välillä tuntuu, että siitä on etua kun on pelannut edellisenä päivänä, välillä puolestaa tuntuu että siitä haittaa. RoKi tulee varmasti hyvällä temmolla huomenna.

RoKi on sarjataulukossa kymmenentenä, ja sillä on kasassa 49 pistettä. RoKi taistelee viimeisistä pudotuspelipaikoista muunmuassa Hermeksen, IPK:n ja Jokipoikien kanssa.

Ketterä ja RoKi ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti aikaisemmin. Marraskuun lopulla Ketterä vieraili Rovaniemellä, mutta tuolloin kotijoukkue oli vahvempi lukemin 3-0. Viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa RoKi vieraili puolestaan Imatralla. Tuolloin Ketterä rökitti RoKin Spa Areenalla murskalukemin 6-1.

Kolmas keskinäinen kohtaaminen pelattiin pari viikkoa takaperin Rovaniemellä. Tilastojen valossa Ketterä hallitsi tuota ottelua täydellisesti. RoKin maalivahti Rasmus Reijola keräsi ottelussa 36 torjuntaa, kun Ketterän maalivahdeille merkittiin yhteensä seitsemän torjuntaa. Ketterän hallinnasta huolimatta RoKi voitti ottelun maalein 5-3, ja korjasi ottelusta täyden pistepotin.

-RoKi on hyvin taisteleva joukkue, ja he pelaavat hyvin yhteen. Ovat saaneet pari kertaa sammutettua meidän hyökkäyksen Rovaniemellä. Puolustavat tiivisti ja hyvin, Lehtonen kertoo vastustajasta.

Huomiseen otteluun Ketterän ei tarvitse hirveästi muuttaa omaa pelaamistaan, vaan keskittyä hiomaan pieniä asiita kuntoon.

-Pikkusen maalintekoa terävämmäksi, puolustuspäästä pieniä virheitä pois. Jäähyboksista pitää myös pysyä pois, Lehtonen toteaa.

Ketterän ja RoKin välinen ottelu alkaa huomenna kello 17.00 Spa Areenalla.

Seuraa näitä maalipyssyjä lauantaina:

Olli-Matti Järvelä, RoKi

Pelaa viidettä perättäistä kautta RoKissa, joten voi puhua jo seuraikonina. Oli mukana nostamassa RoKia Mestikseen, ja on ollut tasainen suorittaja myös läpi Mestis-uran. Vahvuudet maalinteossa, edellisillä Mestis-kausilla 18 ja 19 maalia. Tällä kaudella kasassa 15 maalia, ja on joukkueensa paras maalintekijä.

Tomi Iso-Mustajärvi, Ketterä

Tomi “Pate” Iso-Mustajärvi laukoi keskiviikkona kaksi maalia IPK:n verkkoon. Tärkeät osumat “Patelle”, jonka maaliton putki oli venynyt jo yli kuukauden sekä 10 ottelun mittaiseksi. Alkukaudesta Iso-Mustajärvi johti pitkään Mestiksen maalipörssiä, nyt kasassa 19 maalia ja yhteensä 38 tehopistettä.