Ketterä kohtaa Hermeksen Spa Areenalla perjantaina

Ketterä pelaa viikon toisen ottelunsa perjantaina kotiyleisön edessä, kun se saa Spa Areenalle vieraaksi Kokkolan Hermeksen. 

Ketterä lähtee viikon toiseen otteluun voitto alla, kun se onnistui keskiviikkona kukistamaan Espoo Unitedin vieraskaukalossa. Voitto Espoon Metro Areenalta irtosi lopulta lukemin 5-1. Ketterän onnistujia keskiviikon kamppailussa oli tehot 1+2 kerännyt Jesse Juntheikki, sekä maalilla 29 torjuntaa kerännyt Santeri Lipiäinen (torjuntaprosentti 96.67%).

-Eilisessä ottelussa vähän nihkeä alku, meillä poltteli vähän kiekko lavassa, ja oli pientä huolimattomuutta. Tiedettiin alussa että Espoo on kova, mutta saatiin puolustettua kärsivällisesti, eivätkä he päässeet kunnon paikoille, vaan joutuivat kauempaa roiskia. Saatiin parannettua omaa pelaamista koko pelin ajan. Kolmannessa saatiin aktiivisuutta lisää, ja alkoi tapahtua hyviä asioita, kärsivällisyys maksoi siinä itsensä takaisin, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertaa keskiviikon Espoo United ottelua.

Ketterä nousi voitolla Espoo Unitedista sarjataulukossa viidenneksi, ja pisteitä on kasassa nyt 50. Kuntopuntarissa Ketterä nousi jälleen kärkeen, kun se on kasannut kuudesta edellisestä ottelusta 11 pistettä.

Keskiviikon tehopisteiden myötä Ketterän pelaajat vankistivat asemiaan pistepörssin kärkipäässä. Tomi Iso-Mustajärvi on Mestiksen pistepörssin neljäs tehopistein 17+17=34, Jesse Juntheikki viides (11+22=33) ja Joona Jääskeläinen seitsemäs (17+15=32).

Kokkolan Hermes saapuu Imatralle hyvässä vireessä. Sarjan peräpäässä majaileva Hermes on saanut hiljalleen peliään parempaan uomaan, ja pisteitä on alkanut tippua entistä enemmän. Hermeksellä on alla kaksi voitokasta ottelua.

Keskiviikkona Hermes onnistui kaatamaan kotikaukalossa Jokipojat. Hermes voitti ottelun jatkoajan jälkeen maalein 4-3. Hermeksen onnistujia ottelussa oli kaksi maalia laukonut Taavi Tiala, sekä jatkoajalla ratkaisuosuman viimeistellyt Niko Kuiri.

Viime lauantaina puolestaan Hermes nappasi kotihallissaan kovan päänahan, kun se voitti sarjakakkosen K-Vantaan niin ikään 4-3 jatkoajalla.

Hermes on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, sijalla 11. Hermes on pelannut tähän 29 ottelua, joista se on kasannut 33 sarjapistettä. Kuntopuntari osoittaa kuitenkin mittarin olevan ylöspäin, kun kuudesta edellisestä ottelusta he ovat voittaneet kolme, ja keränneet 10 pistettä.

Tehopisteiden valossa syksyn onnistujia Hermeksen paidassa ovat hyökkääjä Samu Markkula (8+14=22) sekä puolustaja Risto Mattila (1+16=17). Kolmantena joukkueen sisäisessä pistepörssissä on Oulun Kärppien sopimuspelaaja Aku Kestilä, joka on lainalla Hermeksessä. Kestilä on ollut tosiasiassa Hermeksen suurin onnistuja, kun hän on kerännyt 13 ottelussa hurjat tehopisteet 4+12=16.

-Hermes on taitava, iso ja vahva joukkue. Alkukaudesta heillä kaikki ei suorittanut ihan omalla tasolla, ja he valahtivat sarjataulukossa hännille. Nyt he ovat tulossa kovaa vauhtia ylöspäin sarjataulukossa. Hermes on hyvässä liidossa, tarkkana saadaan olla huomenna heidän kanssa.

Ketterä ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Ensimmäinen kohtaaminen nähtiin marraskuun alussa Spa Areenalla, ennen maajoukkuetaukoa. Tuolloin Ketterä nuiji Hermeksen jäänrakoon tennislukemin 6-0.

Toinen kohtaaminen pelattiin marraskuun loppupuolella Kokkolassa. Tuolloinkin Ketterä oli vahvempi, ja Vuoksen Soturit hakivat pisteet vieraskaukalosta 4-1-voitolla.

Huomiseen otteluun Ketterä pyrkii pitämään saman positiivisuuden, joka löytyi kahden tappiollisen pelin jälkeen eilen Espoossa.

-Tärkeätä on, että saadaan pidettyä sama taso ja positiivisuus. Me pyritään pysymään aktiivisena, ja pyritään saamaan se paras Ketterä taas kaukaloon, jotta päästään pelaamaan meidän omaa peliä, Lehtonen toteaa.

Ottelu alkaa huomenna Spa Areenalla kello 18.30.

Seuraa heitä perjantain ottelussa:

Aku Kestilä, Hermes

Kärppien sopimuspelaaja, joka on lainalla Hermeksessä. On tehnyt tällä kaudella Mestiksen puolella tuhoisaa jälkeä. Vaarallinen hyökkääjä, joka nostaa entisestään Hermeksen ykköskentällisen tasoa. Ketterä saa olla tarkkana tämän miehen kanssa huomenna.

Jarno Lippojoki, Ketterä

Kapteeni Lippojoki heittäytyi Espoossa, ja veti alkulämmittelyn peruukki päässä takatukka hulmuten. Halusi kapteenina tuoda positiivisuutta ja hymyä joukkueeseen, ja onnistui siinä. Esimerkillistä tekemistä sekä kaukalossa että kentän ulkopuolella. Onnistui myös maalinteossa Espoossa.