Ketterä kiri kolmannessa erässä tasoihin ja ohi - pisteet jäivät Imatralle

Imatra Spa Areenan lehtereille oli perjantai-illan kiekkonäytöstä saapunut katsomaan kauden ennätysyleisö, 1115 katsojaa. Jokainen katsoja sai varmasti rahalle vastinetta, kun Ketterä ja Jokipojat tarjoilivat huiman kiekkonäytelmän. Ketterä voitti ottelun häikäisevän loppukirin jälkeen lukemin 6-4 (0-1, 1-1, 5-2).

Ottelu alkoi todella erikoisella tavalla. Ainoastaan yhdeksän sekunnin pelin jälkeen Ketterän Sameli Ventelän pystykiekkoon laittama avaus karkasi omalta siniviivalta vastustajan päädyn pleksin yli, ja mies lähti pelin viivyttämisestä kaksi minuuttiselle.

Jokipojat ehtivät olla ylivoimalla ainoastaan viisi sekuntia, kun ajassa 00:14 Mika Koivisto komennetaan kampituksesta kaksi minuuttiselle, ja puntit tasoittuivat.

Ottelun avausmaalia saadaan kuitenkin odottaa vielä tovi. Lopulta maalihanat aukaisee vierasjoukkue Jokipojat, kun ajassa 13:30 Mika Koivisto pääsee maalin edustalta tyrkkäämään kiekon ohi Jere Myllyniemen. Avausmaaliin syöttöpisteet kirjauttivat Ville Halonen sekä Lauri Hukkanen.

Jokipoikien Joel Olkkonen otti avauserän loppuun rangaistuksen, joten Ketterä pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalta.

Toisen erän alun ylivoima myös tuottaa tulosta. Ajassa 20:50 Ketterän Jere Laine upottaa tarkalla rannelaukauksella kiekon tolpan kautta ohi Jokipoikien maalivahdin Timo Niemen. Maalin alustivat Jesse Juntheikki sekä Janne Kettunen.

Jokipojat siirtyivät ottelussa jälleen johtoon ajassa 33:00, kun Joonas Larinmaa tykitti kiekon Ketterän maalin perukoille. Syöttöpisteet vierailijoiden toiseen osumaan Oskari Lehtiselle sekä Oula Uskille.

Toisen erän lopulla Ketterän Jesse Juntheikki sortui jäähyilyyn, joten Jokipojat pääsivät aloittamaan kolmannen erän ylivoimalta.

Ja kuten Ketterä toisen erän alussa, myös Jokipojat onnistuvat kolmannen erän alun ylivoimallaan. Oula Uski laukoi ylivoimalla vierailijat kahden maalin karkumatkalle, ja valotaululla lukemat 1-3.

Ajassa 44:43 Jesse Juntheikin ovela no-look syöttö tavoittaa Jere Laineen, joka karkaa tilanteessa läpiajoon. Laine ei tilanteesta maalia saa, mutta tuomaristo huomasi Jokipoikien rikkoneen tilanteessa, ja tästä tuomittiin rangaistuslaukaus.

Rangaistuslaukauksen Jere Laine laukoi viileästi yläriman kautta maaliin, ja Laineen illan toisen osuman myötä kotijoukkue Ketterä oli jälleen maalin päässä.

Reilu puoli minuuttia edellisestä, ja Jokipojat rankaisevat jälleen. Teemu Holttinen oli unohtunut yksin maalin eteen, ja hän laukoi vierasjoukkueen 2-4 johtoon. Jälleen Ketterä oli kahden maalin takaa-ajo asemassa.

Sitä takaa-ajoa ei kauaa kestänyt. 18 sekuntia ehtii kulua Jokipoikien maalista, kun Erno Ripatti seurasi oman laukauksensa loppuun saakka, ja kävi sutimassa irtokiekon ohi Timo Niemen. Ketterä nousee jälleen maalin päähän.

Ottelun loppu olikin todellista Jesse Juntheikki showta. Kuten hän itse joskus aikaisemmin mainitsi, kentällä on pyrkimys laittaa hyrskyn myrskyn. Ja niin hän tänään todellakin teki.

Juntheikki toi kiekon vasenta laitaa sisään alueelle, leikkasi keskelle, käytti tyhjän tilan hyödyksi ja veivasi kiekon rystyltä ohi voimattoman Timo Niemen. Ketterä nousi tasoihin Juntheikin upean soolomaalin avulla.

Reilu minuutti edellisestä, ja sama mies on jälleen vauhdissa.

Sameli Ventelä pysäytti Tuukka Rajamäen nousun omalla siniviivalla, ja Joona Jääskeläinen poimi kiekon itselleen. Kaksi Jokipoikien pelaajaa haukkaa Jääskeläisen kimppuun, joka siirtää kiekon vierelleen Juntheikille. Juntheikki polkee kovalla vauhdilla alueelle, ottaa kiekon suojaukseen, ajaa röyhkeästi maalille ja ujuttaa ovelasti kiekon Timo Niemen jalkojen välistä maaliverkkoon. Ketterän 5-4-johtomaali oli tosiasia.

Johtonsa karmealla tavalla menettänyt Jokipojat hakivat tasoitusta lopussa vielä ilman maalivahtia, mutta Santeri Vuoti tarjoili nöyrästi Janne Kettuselle paikan tyhjään maaliin, ja taululle loppulukemat 6-4.

Aivan ottelun lopussa Tomi Iso-Mustajärvi pääsi vielä rangaistuslaukauksesta kokeilemaan Ketterän illan seitsemättä osumaa, mutta tuossa Timo Niemi oli vahvempi.

Lopputulos kuitenkin Ketterälle 6-4, ja kolme tärkeää sarjapistettä jäi Imatralle. Ketterä on nyt viiden ottelun voittoputkessa ja peräti seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Tunnelma Spa Areenalla oli ehdottomasti kauden parasta läpi ottelun, josta iso kiitos kuuluu myös Joensuusta saapuneille Jokipoikien kannattajille.

-Upea tapahtuma, halli täynnä, ja Joensuusta hienosti äänekäs fanilauma mukana. Jokipoikien peli 55 minuuttia ok, sitten sulimme Ketterän edessä täydellisesti, ja menetettiin pisteet. Se on anteeksiantamatonta, koville ottaa, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis totesi ottelun lehdistötilaisuudessa.

-Hieno tunnelma oli hallissa, ja tänään nähtiin laadukas jääkiekko-ottelu. Tuo oli tänään Mestistä parhaimmillaan, toteaa myös Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen.

-Eka erä oli hakemista tauon jälkeen. Jokipoikien puolustus on tiivis, ja ei päästy oikeastaan 50 minuutin aikana sinne heidän keskustaan. Lopussa Juntheikki otti porukan reppuselkään, Jere Laine myös. Kokeneet äijät ottivat roolia tänään, todella hieno suoritus heiltä. Myös Maslovskis tuli hyvin sisään kolmanteen erään. Nousujohteinen matsi meiltä ja tyytyväisiä ollaan, tärkeät sarjapisteet meille, Lehtonen kertoo.

Ketterän kausi jatkuu huomenna Heinolassa ottelulla Peliittoja vastaan.