Ketterä ja SaiPa iskevät yhteen Spa Areenalla

Ketterän harjoitusottelut jatkuvat perjantai-iltana, kun Spa Areenalle vieraaksi saapuu SaiPa. 

Ketterä ja SaiPa ovat kovia kilpakumppaneita vuosikymmenten ajalta. Nykyisin SaiPa ja Ketterä eivät niinkään kilpaile keskenään, vaan tekevät yhteistyötä niin juniori- kuin edustustasolla.

Perjantain ottelu on monelta kantilta katsottuna mielenkiintoinen kohtaaminen, koska seurat eivät ole kohdanneet toisiaan vuosikausiin. Lisäksi monilla Ketterän tämän kauden pelaajilla on taustaa SaiPasta.

Ketterällä on harjoituskaudella takana kolme harjoitusottelua. Bauer-turnauksessa Ketterä kohtasi kaksi Liiga-joukkuetta, Jukurit sekä KooKoon. Ketterä hävisi Jukureille maalein 3-0, sekä KooKoolle 4-1. Huomenna vastassa on jälleen Liiga-joukkue, joka tuo lisäkipinää kotijoukkueen leirissä.

-Tottakai on aina mukava pelata Liiga-joukkuetta vastaan. Se tuo omanlaisen näytönhalun ja haasteen siihen. Todella kovia pelejä, jotta voidaan pärjätä niin meidän pitää olla parhaimmillaan. Kyllä se tuo omanlaisen lisäkipinän. Varmasti nimenomaan SaiPa tuo monelle pelaajalle näytönhaluja, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertoo.

Keskiviikkona Ketterä kohtasi Spa Areenalla VHL:ssä pelaavan pietarilaisjoukkueen SKA Nevan. Ketterä haastoi kovaa ja tasokasta vastustajaa hyvin, mutta hävisi lopulta maalein 2-4. Ketterän maalit Neva-ottelussa iskivät Ville Vainikainen sekä Valtteri Lipiäinen.

-SKA Neva pelistä jäi käteen hyviä asioita. Pystyttiin muuttamaan meidän pelin laatua pelin sisällä. Nähtiin taas niitä samoja asioita mitkä toimi myös Bauer-turnauksessa. Saatiin myös parannettua selkeästi erikoistilannepelaamista, Lehtonen tiivistää edellistä harjoitusottelua.

Liiga- ja 70-vuotisjuhlakauteen valmistautuva SaiPa on puolestaan pelannut tähän mennessä neljä harjoitusottelua. Ensimmäisessä ottelussa SaiPa hävisi KHL:ssä pelaavalle Severstal Tsherepovetsille maalein 3-2.

Bauer-turnauksessa SaiPa kukisti KooKoon maalein 5-3, sekä Jukurit lukemin 2-1.

SaiPa pelasi viikko sitten harjoitusottelun KalPaa vastaan, ja lappeenrantalaiset voittivat myös tuon ottelun. SaiPa kaatoi KalPan lukemin 5-4. SaiPa on näin ollen voittanut kolme neljästä pelaamastaan harjoitusottelusta.

Perjantain harjoitusottelu on SaiPalle toisiksi viimeinen ennen syyskuun puolivälissä alkavaa Liiga-kautta. Ketterällä kausi puolestaan alkaa syyskuun lopussa, ja sillä on ennen sitä vielä luvassa Suomen Cupin otteluita.

Ketterän leirissä huomista ottelua odotetaan innolla. Ketterä lähtee hakemaan pelistä samoja asioita kuin aikaisemmistakin harjoitusotteluista.

-Huomenna pääpaino on siinä, että pyritään puolustamaan hyvin vahvasti ja tiiviisti. Voitetaan kamppailuita ja pyritään lähtemään suht koht vauhdikkaasti omista pois. Ja kun saadaan paikka niin koitetaan painaa verkot tötterölle, Lehtonen tiivistää.

Seuraa heitä perjantain kamppailussa:

Valtteri Lipiäinen, Ketterä

Taitava rightin puolen hyökkääjä onnistui maalinteossa SKA Nevaa vastaan, ja vielä hienolla tavalla. Viime kaudella Peliitoissa Mestiksessä kovat tehot 11+29=40. SaiPan kasvatti.

Tyler Morley, SaiPa

Kanadalaishyökkääjä mätti viime kaudella EBEL-sarjassa Medvescak Zagrebin paidassa 54 otteluun tehopisteet 25+38=63. On ollut hyvässä vireessä SaiPan paidassa harjoituspeleissä: neljään otteluun tehopisteet 2+2=4.

Ottelu alkaa Imatra Spa Areenalla kello 18.30. Lipunmyynti jäähallilla aukeaa tuntia ennen ottelun alkua. Ennakkolippuja saa vielä osoitteesta www.seat4.me