Ketterä ja Peliitat kohtaavat toisensa viikonloppuna kahdesti

Ketterän viikko jatkuu playoff-hengessä, kun se kohtaa Peliitat kahdesti perättäisinä päivinä. Perjantaina Ketterä ja Peliitat kohtaavat Heinolassa, ja lauantaina vuorostaan Imatra Spa Areenalla. 

Ketterä on tällä viikolla pelannut jo kertaalleen, kun se kukisti paikallisottelussa SaPKon keskiviikkona yli tuhatpäisen kotiyleisön edessä. Keskiviikon kuuman ja vauhdikkaan paikallisottelun ratkaisijaksi nousi kaikki Ketterän maalit laukonut Joona Jääskeläinen. Jääskeläisen hattutemppu siivitti Ketterän 3-2-jatkoaikavoittoon.

-SaPKo tylsytti meidän hyökkäyspelin edellisessä kohtaamisessa heitä vastaan täysin, ja nyt keskiviikkona oli vähän samanlainen alku. Löydettiin sitten siihen lääkkeitä ja saatiin omaa peliä rullaamaan, ja kaksi viimeistä erää oli sitten todella hyvää pelaamista meiltä, Ketterän valmentaja Jouko Viljakainen kertaa keskiviikon ottelua.

Voitto oli Ketterälle tärkeä vaikean viime viikon jälkeen, jolloin se hävisi kaikki kolme otteluaan.

Ketterän pistesaldo nousi keskiviikon voiton myötä 55 pisteeseen. Sarjataulukossa se jatkaa edelleen kuudentena. Sarjataulukossa on edelleen todella tasaista, niin ylös- kuin alaspäin.

Kuntopuntarissa Ketterä on seitsemäntenä, kun se on edellisestä kuudesta ottelusta voittanut kolme ja hävinnyt kolme.

Viikonlopun tuplaotteluiden vastustaja Peliitat pitää toistaiseksi sarjataulukon häntää. 35 pelatun ottelun jälkeen Peliitoilla on kasassa 32 sarjapistettä, ja sen myötä on sarjataulukossa viimeisenä.

Peliitat eivät keskiviikkona pelanneet, joten heidän edellinen ottelu on viime lauantailta. Edellisessä ottelussa Peliitat kohtasivat Jokipojat Heinolassa. Tuo ottelu oli Peliittojen kannalta harmillinen, kun Jokipojat olivat vahvempia lukemin 7-2. Peliittojen maaleista vastasivat Samuel Salonen sekä Janne Seppänen.

Peliitoilla on alla kaksi tappiota, kun ennen Jokipojat-ottelua se hävisi viime viikolla Espoo Unitedille lukemin 6-3. Edellisestä kuudesta ottelusta sillä on kolme voittoa (IPK kahdesti ja TUTO Hockey kertaalleen) ja kolme tappiota. Kuuden ottelun kuntopuntarissa Peliitat ovat kahdeksantena.

Peliittojen parhaat pistemiehet tällä kaudella ovat olleet Severi Lahtinen (11+23=34), Roope Mäkitalo (11+16=27) sekä Valtteri Lipiäinen 10+17=27).

Ketterä ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kolme kertaa aikaisemmin. Kaksi ensimmäistä keskinäistä ottelu päättyivät molemmat Peliittojen voittoon. Ensimmäisen ottelun Peliitat voittivat lokakuussa Heinolassa jatkoajan jälkeen 4-3. Toinen kohtaaminen pelattiin viikkoa myöhemmin Imatralla, ja tuolloin Peliitat voittivat ottelun voittomaalikilpailun jälkeen maalein 4-3.

Kolmas kohtaaminen pelattiin Heinolassa juuri ennen vuoden vaihtumista. Kolmannessa ottelussa Ketterä onnistui vihdoin kaatamaan Peliitat. Ketterä haki vieraskaukalosta voiton lukemin 3-1.

Tulevat tuplaottelut herättävät ennakkoon mielenkiintoa joukkueessa. Ketterälle tuplapelit sopivat hyvin, koska joukkue elää muutenkin “playoff-viikkoa”.

-Mielenkiintoisia kyllä nämä back-to-back pelit. Jätkät vielä itse päätti, että tehdään tästä viikosta playoff-viikko, asennoidutaan ja eletään kuin oltaisi playoffeissa, Viljakainen kertoo.

Sarjasijoituksesta huolimatta Peliittojen peli on viime aikoina kulkenut hetkellisesti paremmin, ja joukkue yrittää kynsin ja hampain nousta pois karsijan paikalta.

-Kyllä meillä pitää olla kaikki aistit tapissaan, jos meinataan tulosta saada. Vastustaja yrittää raapia itseään ylös ja pois karsintapaikalta. Peliitat on työteliäs joukkue, ja siellä on muutamia tosi taitavia kavereita. Heidän pelissä on tietyt toistuvuudet, joiden kanssa meidän täytyy olla hereillä, Viljakainen kertoo.

-Nyt he pääsevät vielä levänneenä pelaamaan meitä vastaan. Jos jaksavat vetää sitä omaa rallia koko pelin, niin joudutaan kyllä tekemään täysi työpäivä. Meidän pitää myös olla valmiina heidän karvauksen kanssa, Viljakainen jatkaa.

Seuraa heitä viikonlopun otteluissa:

Roope Mäkitalo, Peliitat

19-vuotias hyökkääjä on pelannut tähän mennessä henkilökohtaisella tasolla loistavan kauden. 35 otteluun kasassa tehopisteet 11+16=27. Tulosta on syntynyt erityisesti silloin, kun on päässyt pelaamaan Severi Lahtisen ja Valtteri Lipiäisen kanssa. Käynyt myös pelaamassa kaksi ottelua Liigaa Pelicansissa.

Sami Jekunen, Ketterä

Sami Jekunen on vaivihkaa noussut Ketterän pistepörssissä seitsemänneksi, ja on tehnyt puolustajista eniten tehopisteitä. Jekunen pelaa hyvällä itseluottamuksella illasta toiseen. Kaksinkertainen Mestiksen mestari, joten nuoresta iästään huolimatta tuo joukkueeseen voittamisen kulttuuria.