Ketterä ja K-Vantaa ottavat yhteen Spa Areenalla

Ketterällä on edessään kova kolmen ottelun viikko. Keskiviikkona Ketterä saa Spa Areenalle vieraaksi sarjakolmosen K-Vantaan. Loppuviikoksi Ketterä lähtee tien päälle, kun perjantaina se pelaa vierasottelun Kokkolassa Hermestä vastaan, ja lauantaina Rovaniemellä RoKia vastaan.

-Kolme tiukkaa peliä ja kolme kovaa vastustajaa. Loppuviikosta reissaaminen tekee ylimääräisiä haasteita, mutta hyvin mielin mennään. Kiva on pelata ja kiva on reissata jätkien kanssa, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen pohtii viikon ohjelmaa.

Viikon ensimmäisessä ottelussa Ketterä kohtaa kotiyleisön edessä K-Vantaan keskiviikkona. Ketterä lähtee haastamaan sarjakolmosta Kiekko-Vantaata kahden perättäisen voiton jälkeen. Edellisviikon vahva vire toi voitot viikon molemmista otteluista. Keskiviikkona Ketterä onnistui kaatamaan Espoo Unitedin vieraskaukalossa lukemin 5-1, ja perjantaina kotikaukalossa kaatui Hermes lukemin 4-1.

-Puhdas peli, niin tottakai pitää olla tyytyväinen viime viikkoon, Ketterän Lehtonen iloitsee.

Viime viikon yksi suurimpia onnistujia oli Ketterän maalivahti Santeri Lipiäinen, joka torjui kiekot 96.7% tarkkuudella. Lipiäinen päästi koko viikon aikana selkänsä taakse vain kaksi maalia, ja pelasi vakuuttavasti Ketterän maalilla.

Ketterällä on kasassa 53 pistettä, ja se oikeuttaa sarjataulukossa viidenteen sijaan. Kuntopuntarissa Ketterä on neljäntenä, kun sillä on kuudesta edellisestä ottelusta neljä voittoa ja kaksi tappiota.

Keskiviikon vastustaja K-Vantaa majailee sarjataulukossa kolmantena, ja pisteitä heillä on kasassa 58. Sarjataulukossa SaPKo on heidän edellään yhdellä pisteellä, sekä LeKi vain yhden pisteen perässä.

Vantaalaiset ovat olleet koko alkukauden sarjataulukon kärkisijoilla, pääsääntöisesti toisena. Viime kauden Mestiksen hopeamitalisti on yksi ennakkosuosikeista mestariksi tällä kaudella.

-Tosi kova peli huomenna, K-Vantaa on todella vauhdikas ja pelinopea joukkue. Äärimmäisen kova testi ja mittari meille, Lehtonen pohtii.

K-Vantaa pelasi edellisen ottelunsa lauantaina, kun se voitti TUTO Hockeyn jatkoajan jälkeen lukemin 4-3. Voitto oli vantaalaisille tärkeä, sillä lohipaidat olivat poikkeuksellisesti peräti neljän ottelun tappioputkessa.

K-Vantaa on kuntopuntarissa kymmententenä, kun kuudesta ottelusta sillä on kaksi voittoa ja neljä tappiota. Vantaalaisten parhaita pistemiehiä tällä kaudella ovat olleet Juuso Perttilä (11+24=35) sekä Janne Kivilahti (15+18=33). Perttilä on keikkunut koko kauden myös koko Mestiksen pistepörssin aivan kärjen tuntumassa.

Ketterä ja K-Vantaa ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti. Ensimmäinen kohtaaminen oli Mestiksen runkosarjan avauskierroksella syyskuussa, kun K-Vantaa vieraili Imatralla. Avausottelussa vantaalaiset olivat vahvempia lukemin 5-2.

Toinen kohtaaminen pelattiin marraskuun puolivälissä Vantaalla. Ketterä taisteli Trio Areenalla tosissaan, ja Vuoksen Soturit hakivat tuolloin kovan vierasvoiton lukemin 6-3.

Keskiviikon ottelusta voidaan jälleen odottaa vauhdikasta ja maalirikasta näytöstä, kuten Spa Areenalla tällä kaudella on totuttu näkemään. Ketterä sekä K-Vantaa ovat molemmat todella vahvoja joukkueita hyökkäyspäässä.

-Ehdottomasti pitää löytyä kova taisteluilme. Jos jää vähänkin vajaaksi, niin huomenna ei ole mitään saumaa. Pitää löytyä sataprosenttinen taisteluilme, ja jokaisen pitää jättää kaikkensa kaukaloon, jotta voidaan taistella voitosta.

-Puolustuspelaamisen pitää vielä terävöityä viime viikosta. Kiekollista rohkeutta pitää myös löytyä. Nöyrä pitää olla ehdottomasti, vastustaja kuittaa varmasti virheistä, Lehtonen summaa.

Seuraa heitä keskiviikon ottelussa:

Juha Tarkkanen, K-Vantaa

24-vuotias puolustaja pelaa loistavaa kautta. Viime kaudella Espoo Unitedissa 50 otteluun tehopisteet 3+8=11, tällä kaudella 34 otteluun tehot 7+18=25. K-Vantaan kolmanneksi paras pistemies ja alakerran tärkeä palanen.

Jesperi Viikilä, Ketterä

Yksi niistä pelaajista, joka ei liiemmin palstatilaa saa. Aina kun vetää hokkarit jalkaan ja Ketterän pelipaidan päälle, pelaa ja taistelee täysillä. Kovalla työmoraalilla varustettu hyökkääjä, jonka valmennus voi heittää kentälle tilanteeseen kuin tilanteeseen. Kasassa tehopisteet 2+5.