Ketterä ja Jokipojat lyövät yhteen puolivälierissä

Mestiksen runkosarja saatiin päätökseen keskiviikkona, ja nyt on aika suunnata katseet kohti lauantaina alkavia Mestiksen pudotuspelejä.

Ketterä kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella (puolivälierissä) Jokipojat. Puolivälierissä taistellaan paikasta neljän parhaan joukkoon, eli välieriin. Välieriin etenee neljällä voitolla.

Ketterä ja Jokipojat taistelivat Karjalan herruudesta runkosarjassa kuudesti. Runkosarjassa voimasuhteet vaihtelivat; alkuun Jokipojat olivat vahvempia, ja runkosarjan loppua kohti Ketterä puolestaan oli vahvempi. Ensimmäiset kolme keskinäistä ottelua kääntyivät Jokipoikien voittoon, kun Mestiksen nousijajoukkue Ketterä vielä hieman opetteli sarjan tavoille. Jokipojat puolustivat tiiviisti, ja ensimmäisissä otteluissa Ketterällä oli hankaluuksia maalinteossa. Ensimmäinen ottelu päättyi Jokipojille 5-3, toinen kohtaaminen puolestaan 4-1, kuten myös kolmaskin ottelu kääntyi Jokipojille 4-1.

Joulukuun loppupuolella Ketterä onnistui vihdoin voittamaan Jokipojat, kun se kaatoi joensuulaiset kotikaukalossa lukemin 6-4. Tuolloin Ketterän sankarina oli tehopisteet 2+1 kerännyt Jesse Juntheikki.

Kaksi viimeisintä keskinäistä ottelua olivat äärimmäisen tasaisia, joista kumpikaan ei ratkennut varsinaisella peliajalla. Helmikuussa pelatut ottelut päättyivät Ketterän voittoon voittolaukauksien jälkeen 4-3, sekä jatkoajan jälkeen 2-1.

Näin ollen runkosarjan keskinäisten otteluiden voitot päättyivät 3-3, ja pisteet jakautuivat niin, että Ketterä sai otteluista yhteensä seitsemän pistettä, Jokipojat puolestaan 11 pistettä.

-Jokipojat on todella kamppailuvahva ja kokenut joukkue, joka on varmasti parhaimmillaan kevään peleissä. Kovia vastaiskuja, karvaa hyvin, kamppailee kovaa ja on todella hyvä maalinedustoilla. Tosi kova paini tulee, ja todella tasainen sarja tulossa, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertoo puolivälierien vastustajasta.

-Ihminen joka haluaa seurata tiukkaa vääntöä, niin tästä saa viihdettä seuraavaksi pariksi viikoksi, Lehtonen jatkaa.

Ketterä sijoittui Mestiksen runkosarjassa kuudenneksi, keräten koko runkosarjan aikana 88 pistettä. Jokipojat puolestaan keräsivät 76 pistettä, joka oikeutti runkosarjan kuudenteen sijaan.

-Todella tiukka sarja, hyviä joukkueita jäi ulos playoffeista. Todella tasainen ja korkeatasoinen runkosarja, Lehtonen summaa runkosarjaa.

-Runkosarjan alussa meillä oli paljon tekemistä. Koen, että kehityttiin koko kauden ajan, ja parannettiin meidän omaa toimintaa, niin tuloksellisesti kuin tavoissa toimia, Lehtonen jatkaa.

Ketterän konkaripuolustaja ja kapteeni Jarno Lippojoki oli päävalmentaja Lehtosen kanssa samoilla linjoilla.

-Tasainen sarja oli kaikin puolin, kuka vaan pystyi voittamaan kenet vaan. Meillä alku oli vähän opettelua ja totuttelua tähän sarjaan. Alettiin pikku hiljaa päästä jyvälle, ja peli parani sitä mukaa. Mielestäni pelattiin ihan hyvä runkosarja, Lippojoki veistelee.

Runkosarjassa Ketterän parhaat pistemiehet olivat Joona Jääskeläinen 30+31=61), Jesse Juntheikki (20+41=61) sekä Santeri Vuoti (14+36=50).

Jokipoikien parhaat pistemiehet runkosarjassa puolestaan olivat Joonas Larinmaa (11+38=49), Oskari Lehtinen (22+22=44) sekä Tuukka Rajamäki (15+28=43).

Runkosarjassa Ketterän maalinsuulla päävastuun lopulta otti Santeri Lipiäinen, joka 28 pelatussa ottelussa torjui kiekot 90.19% varmuudella. Pudotuspeleissä Ketterän maalinsuulla nähtäneen myös Juhana Aho, joka torjui Ketterän paidassa runkosarjassa 7 ottelussa kiekot 93.67% varmuudella. Ketterän maalivahtikolmikkoa täydentää Joonas Tiippana.

Jokipojat lähtevät pudotuspeleihin todennäköisesti maalivahtikaksikolla Joonas Harald - Sebastian Ylönen. Näistä maalivahdeista Haraldin torjuntaprosentti Jokipoikien paidassa runkosarjassa oli 90.99%, ja Ylösellä 91.41%.

Ketterän valmennus tietää, kuinka puolivälierissä pitää pelata, jos mielii päästä neljän parhaan joukkoon. Tiedossa on myös ne asiat, joihin ottelusarja tulee ratkeamaan.

-Meidän pitää saada hyviä alkuja otteluihin, ei ole enää varaa lipsahdella pelin sisällä samalla tavalla kuin runkosarjassa. Pitää pystyä pelata varmempaa peliä läpi koko ottelun, Lehtonen pohtii.

-Puolustuspelaamiseen ja hermokontrolliin tämä ottelusarja ratkeaa. Kummalla pysyy tiiviimpänä pakka, se on iso asia tähän sarjaan, Lehtonen veistelee.

Puolivälieräsarjan ensimmäinen ottelu pelataan Spa Areenalla lauantaina kello 17.00 alkaen.

Seuraa näitä asioita tulevassa ottelusarjassa:

Ketterän hyökkäysmateriaalin laajuus

Ketterän ykkösketju oli hurjassa vireessä läpi runkosarjan. Ketterän ykköskenttä valloitti Mestiksen pistepörssin sijat yksi, kaksi sekä viisi. Pudotuspeleissä onnistumisia tarvitaan kuitenkin myös muilta kentällisiltä ja laajalta rintamalta.

Erikoistilannepelaaminen

Ketterän ylivoima toimi runkosarjassa todella hyvin, mutta huono ei myöskään ole Jokipoikien ylivoima. Alivoimalla puolestaan tilastojen valossa Jokipojat oli Ketterää parempi. Erikoistilanteet tulevat olemaan suuressa roolissa tässäkin ottelusarjassa.