Ketterä ja Intersport yhteistyössä

Intersport Imatra ja Ketterä tekevät laajaa yhteistyötä. Intersport Imatran (viralliselta nimeltään Kalle Kuronen & Kumpp. Oy) omistaja Jarkko Rahkonen on itse jääkiekkomies henkeen ja vereen. Rahkonen itse on ollut henkilökohtaisesti Ketterän matkassa jo pitkään, ja myöhemmin myös Intersport on tullut mukaan kuvioihin.

-Henkilökohtaisesti olen ollut Ketterän mukana vuodesta -78, kun 8-vuotiaana hyppäsin Ketterän junioreihin. Pelasin Ketterässä aina edustusjoukkueen kynnykselle saakka, Jarkko Rahkonen kertoo.

-Itsellä on jääkiekko ollut veressä pienestä pitäen, ja ei siitä eroon pääse, ja sen kanssa haluaa olla.

Syksyllä 106 vuotta täyttänyt Intersport Imatra (Kalle Kuronen & Kumpp. Oy) on vanha yritys, joka on tullut Imatrankoskelle Hiitolan ja Rautionkylän kautta.

-Olen itse neljännen polven kauppias. Isoisäni Kalle Kurosen isä Aleksi Kuronen perusti Hiitolassa nahkaliikkeen ja kiertävän suutarifirman. Sotien jälkeen vuonna 1946 he asettuivat Rautionkylään, johon kauppa pystytettiin. Rautionkylä oli Vuoksenniskan ohella tuolloin iso kasvukeskus, kun rajavartiolaitosta sekä Kaukopään tehtaita rakennettiin, Rahkonen kertoo.

Rahkonen opiskeli nuorena ahkerasti, jonka jälkeen oli aika nähdä maailmaa. Tuolloin Rahkonen teki IT-alan töitä, eikä vielä ollut urheilukauppias. Sen aika oli myöhemmin.

-Kävin lukion jälkeen kauppaoppilaitoksen, ja sen jälkeen vielä kauppakorkeakoulun, joten opiskelin pitkän linjan kautta. 25-vuotiaana koulusta päästyäni lähdettiinkin maailmalle. Olimme vajaa 10 vuotta ulkomailla, Ranskassa sekä Bostonissa, jonka jälkeen muutimme Helsinkiin.

-Sitten vuonna 2004 päätimme, että muutetaan takaisin Imatralle. Meikäläisestä alkoi seuraava sukupolvi, ja piti päättää jatkaako urheilukaupan hommia vai myykö pois. Päätimme vaimoni Kaisan kanssa, että ei me tätä haluta antaa pois, ja otettiin tämä haltuun tekemällä sukupolvenvaihdos, Rahkonen kertoo siirtymisestä perheyrityksen puikkoihin.

Yhteistyötä Ketterän kanssa Intersport on tehnyt Rahkosen aikana noin kymmenen vuotta. Nykyistä sopimusta on nyt takana kolme vuotta. Rahkonen on ollut tyytyväinen yhteistyöhön Ketterän kanssa.

-Ketterä tuo meille urheilukaupan katu-uskottavuutta. Ollaan oikea urheilukauppa, kun toimitaan oikeassa urheiluseurassa ja ympäristössä. Meidän strategia on, että halutaan olla tekemisissä niiden seurojen kanssa, missä on junioritoimintaa aina sinne aikuisten tasolle asti.

Ketterän ja Intersportin yhteistyö on moniulotteista. Ketterällä on varustesopimus Bauerin kanssa, ja Intersport toimii tässä sopimuksessa välikätenä. Kaikki Bauerin varusteet päätyvät Ketterälle Intersportin kautta.

-Kyllä se on meille iso sopimus. Rahallisesti en osaa sanoa, mutta Mestiksen tasolla Ketterän ostot ovat kärkipäässä, joten on se meille tärkeä sopimus, Rahkonen kertoo.

Varustesopimuksen lisäksi muutakin yhteistyötä on. Yksi tärkeä yhteistyön muoto on se, että Ketterän hyökkääjä Jere Laine on töissä Intersportissa pelaamisen ohessa. Laine tekee töitä tiettyinä päivinä ja tietyt tuntimäärät, jotka pystyy hoitamaan jääkiekkoilun ohessa.

-Laineen Jere on aivan huipputyyppi, ja tykkää asiakaspalvelusta, ja se tulee suoraan sydämestä, Rahkonen kehuu työntekijäänsä.

-Jere oli itse aktiivinen työnhaussa. Partasen Turkan kanssa sovittiin keväällä, että jos ja kun ulkopaikkakunnalta tulee sopivaa väkeä, niin on mahdollisuus tulla kokeilemaan. Sieltä sitten ilmestyi kaveri nimeltä Jere Laine, joka teki kyllä vaikutuksen positiivisuudellaan ja avoimuudellaan. Tämä on kyllä mennyt loistavasti, molemmat ovat olleet tyytyväisiä, Rahkonen kertoo.

Ketterällä valmentajana sekä myyntipuolella töissä oleva Pauli Levokari on samoilla linjoilla. Levokarin mukaan työ pelaamisen ohella on tärkeää, jotta näkee millaista se tavallisen työn tekeminen on, ja mistä töistä voisi tykätä.

-Tämä on hyvä mahdollisuus myös pelaajille, jotta he voivat pelaamisen ohella kokeilla erilaisia työjuttuja, ja vähän nähdä mikä voisi olla se oma juttu. Itse mietin vielä 35-vuotiaana mitä haluan tehdä, Pauli Levokari kertoo.

Kolmas tärkeä palanen yhteistyötä on se, että Ketterän toimisto, sekä varastot sijaitsevat samassa rakennuksessa kuin Intersport Imatra. Ketterä on Kiinteistöyhtiö Imatran Koskenhelmen tiloissa vuokralla.

-Yhteistyötä meillä on myös tämän kiinteistön muodossa. Kiinteistön omistaa kokonaan Kalle Kuronen & Kumpp. Oy, ja Ketterä on meillä vuokralla tuolla yläkerrassa, jossa heillä on toimisto. Lisäksi alakerrassa on Vuoksen Sotureiden kesäterassin varasto, ja yläkerrassa oli aikaisemmin Onni Toivasen hierontapiste, Rahkonen taustoittaa.

Kokonaisuudessaan Rahkonen kertoo, että yhteistyö Ketterän kanssa on ollut erittäin mielenkiintoista.