Ketterä ja Espit Oy yhteistyössä

Espit Oy on Puumalassa majapaikkaa pitävä LVI-alan yritys. Esa Pitkonen perusti Espit Oy:n vuonna 2006, ja omistaa sen yksin edelleen. Vakituisia työntekijöitä Espitillä on Pitkosen lisäksi kymmenkunta, sekä nyt kesäkaudella pari kappaletta kesätyöntekijöitä. 

Vaikka Espit on Puumalasta kotoisin, ja yrityksen pääkallopaikka on siellä, tekee se paljon hommia Imatralla. Itseasiassa Pitkosen mukaan 80% töistä on Etelä-Karjalan alueella.

Espit Oy oli viime kaudella ensimmäistä kertaa tukemassa Ketterää, ja jatkaa myös tulevalla kaudella. Espit on vuosien varrella tukenut paljon eri urheilijoita ja seuroja.

-Jääkiekko on lähellä sydäntä, ja olen aina tukenut urheilua tässä 12 vuotisen yrittäjä urani aikana. Olen ollut tukemassa moottoriurheilua, painia, ja muuta sellaista. Nyt yrityksen kasvamisen myötä tämä oli ihan luonteva laajennus lähteä tukemaan Ketterää, Espit Oy:n yrittäjä Esa Pitkonen kertoo.

Espitillä on mainos Ketterän housujen sivulla, joka on todella näkyvä paikka. Erottuvasta mainoksesta ja Ketterän tukemisesta on ollut myös hyötyä yritykselle, ja positiivista näkyvyyttä on löytynyt myös asiakkaiden suuntaan.

-Yksi kaveri soitti, että pitäisi saada omakotitaloon uudet putket. Menin paikalle katsomaan, niin kaveri sanoi, että katsos, Ketterän miehiä. Se oli hänelle tärkeä juttu, että firma on Ketterän mukana.

-Toinen tapaus oli yhdessä kerrostalosaneerauksessa, kun hallituksen puheenjohtaja sanoi, että hyvä kun olet Ketterässä mukana. Nämä ovat jääneet päälimmäisenä mieleen, Pitkonen muistelee.


Esa Pitkonen on itse todella kova urheilumies. Pitkonen on itse harrastanut pitkän pätkän moottoriurheilua, niin pyörän selässä kuin moottorikelkan kyydissä.

-Rallissa olen ollut kartanlukijana joku 60 kilpailua eri tasoilla, motocrossia olen ajanut 2006 vuodesta lähtien, jossa tosin oli kuuden vuoden tauko kun lapsia syntyi. Kelkalla olen ajanut kilpaa snowcrossia vudoet 2008, 2009 sekä 2010. Sitten tuli pieni tauko, toissa talvena ajoin yhden kilpailun. Nyt ajoin enduroa, Karstulassa voitin yhden kilpailun 43 kelkan joukosta. Sprinteissä olin aina kolmen joukossa, ja siitä sain SM-hopean.

Moottoriurheilu on näyttänyt myös ne pahimmat puolet uran aikana Pitkoselle. Uralle mahtuu lukuisia eri loukkaantumisia.

-Vasen solisluu on titaanista, ranne on leikattu, neljä aivotärähdystä joten kyllä siinäkin lajissa kolisee. Mutta se ruokkii pitämään fysiikan kunnossa. Se on hyvää vastapainoa tälle työlle.

Pitkonen ja Espit on tukenut aikaisemmin painiseuroja sekä moottoriurheilijoita. Pitkoselle tukeminen ja sponsorointi on sydämen asia.

-Tiedän sen, että raha ei ole kaikille itsestään selvää, esimerkiksi painijoille tai painiseuroille, joita olenkin tukenut. Minun mielestä se on paljon hienompaa kun lapset pyörii vaikka painimatolla kun kotona sohvalla tabletit tai puhelimet kädessä.

-Haaveilin itsekin lapsena esimerkiksi jääkiekon pelaamisesta, mutta ei ollut mahdollisuutta siihen. Ehkä siitäkin on vähän jäänyt, että jos voi jotain edesauttaa, Pitkonen toteaa.

Yksi esimerkki on motocross kuljettaja Niko Koskela, joka on kotoisin Orimattilasta. Pitkonen halusi omasta tahdosta lähteä tukemaan nuorta ja lupaavaa kuljettajaa.

-Sponsoroin myös Niko Koskelaa joka ajaa MX 1 -luokassa eli Suomen terävimmässä kärjessä motocrossia. Soittelin itse heille ja halusin omasta aloitteesta lähteä siihen mukaan, vaikka Koskela onkin kotoisin ihan muualta päin Suomea.