Kauden viides paikallisottelu huomenna Spa Areenalla

Ketterän kolmen ottelun viikko alkaa keskiviikkona kotiottelulla, kun Spa Areenalle vieraaksi saapuu SaPKo. Keskiviikon paikallisottelu on kauden viides. 

Ketterä pelasi viime viikolla niin ikään kolme ottelua, joista lopulta käteen ei jäänyt yhtään pistettä. Ketterä hävisi viime keskiviikkona sarjakakkoselle K-Vantaalle kotikaukalossa lukemin 1-2.

Viikonloppuna Ketterä matkusti pohjoiseen, jossa se pelasi perjantaina Hermestä vastaan, ja lauantaina RoKia vastaan. Hyvistä esityksistä huolimatta näistäkään otteluista ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa, kun Hermes oli vahvempi maalein 4-2 ja RoKi otti sarjapisteet 5-3-voitolla.

-Kokkolassa ei pelattu kauhean hyvin, pelillisesti jäi aika paljon piippuun. Siitä jäi kaivelemaan hampaankoloon. Lauantaina me vietiin sitä peliä, mutta tosiasia on, että maalit ratkaisee. Aika pieniin asioihin kaatui molemmat pelit lopulta, Ketterän valmentaja Pauli Levokari kertaa viikonlopun otteluita.

Ketterä lähtee uuteen viikkoon sarjataulukosta sijalla kuusi. Ketterällä on kasassa 53 pistettä. Ketterän tuntumassa sarjataulukossa on tasaista, kun TUTO Hockey on pisteen Ketterää edellä. Jokipojat puolestaan ahdistelee Ketterän takana vain pisteen päässä.

SaPKo pelasi viime viikolla kaksi ottelua, joista se voitti toisen ja hävisi toisen. Keskiviikkona Jokipojat olivat SaPKoa vahvempi lukemin 3-1. Lauantaina puolestaan SaPKo otti vakuuttavan voiton TUTO Hockeysta kotihallissaan, kun he onnistuivat nollaamaan turkulaiset maalein 3-0.

SaPKo on sarjataulukossa kolmantena, ja se on tasapisteissä sarjakakkosen K-Vantaan kanssa. Molemmilla on pisteitä kasassa 62, mutta SaPKo on pelannut yhden ottelun vantaalaisia vähemmän.

Ketterä ja SaPKo iskevät keskiviikkona yhteen viidettä kertaa tällä kaudella. Neljä aikaisempaa paikallispeliä ovat olleet laadukasta jääkiekkoa, ja sellaista luvassa on varmasti myös huomenna.

Tämän kauden neljästä keskinäisestä ottelusta Ketterä onnistui voittamaan kolme ensimmäistä (4-3, 6-3 sekä 5-2), mutta viimeisimmässä ottelussa SaPKo onnistui hakemaan pisteet Imatralta 3-1-vierasvoitolla. Edellisessä keskinäisessä ottelussa SaPKon suurin sankari oli kaksi maalia Ketterän verkkoon laukonut Mikko Lahtela.

Kokenut savonlinnalaisryhmä on huomenna jälleen kova testi Ketterälle, joka mielii palata voittojen tielle muutaman tappion jälkeen. SaPKon vahvuudet on Ketterän valmennuksen tiedossa otteluun lähdettäessä.

-SaPKo on hyvin liikkuva joukkue, ja se on kokenut ryhmä Mestiksessä. Aika paljon pelaajia jäljellä viime kauden Mestiksen voittaneesta rungosta. Kurinalainen joukkue, ja kova vastus meille. Kuten sanoin, niin viime viikosta jäi paljon hampaankoloon, ja uskon että ollaan huomenna kovassa latingissa, Levokari lataa.

Kuten aikaisemmin jo ennakoitiin, huominen ottelu tulee olemaan viihdearvoltaan varmasti yhtä laadukas kuin aikaisemmatkin kohtaamiset. Myös Levokari on samoilla linjoilla.

-Tasainen ottelu se huomenna tulee olemaan. Itsellä on se odotusarvo, että huomenna nähdään oikeasti hyvä jääkiekko-ottelu.

Huomiseen paikallisotteluun lähdettäessä Ketterä kiinnittää huomiota omaan kiekolliseen peliinsä.

-Kiekollinen huolellisuus on meillä iso asia SaPKoa vastaan. Meidän pitää myös olla huomenna fyysisesti sekä mentaalisesti valmiina, Levokari kertoo.

Seuraa heitä keskiviikon ottelussa:

Mikko Lahtela, SaPKo

25-vuotias hyökkääjä on tällä kaudella tehnyt 35 otteluun tehopisteet 11+11=22, joka oikeuttaa sisäisen pistepörssin viidenteen sijaan. Oli ratkaisemassa edellistä ottelua Ketterää vastaan kahdella tekemällään maalilla. Kahdella edelliskaudella 26 ja 29 tehopistettä, joten mahdollisesti matkalla uran tehokkaimpaan Mestis-kauteen. Tasainen suorittaja.

Santeri Vuoti, Ketterä

Ketterän taitava hyökkääjä karisti pienen apinan olkapäiltään Rovaniemellä, kun latasi kaksi maalia RoKin verkkoon. Tehopisteitä on tullut koko ajan tasaisesti, mutta edellinen maali oli syntynyt joulukuun alussa Espoo Unitedia vastaan. Tärkeät maalit Vuodille, ja osumia syntyy varmasti myös jatkossa. Maalintekotaitoa ja -potentiaalia löytyy hurjasti, omaa kovan laukauksen.