Kärsivällisyys palkittiin - Komea voitto Espoon Metro Areenalta

Ketterän ensi vierailu Espooseen toi joukkueelle makean kolmen pisteen vierasvoiton, samalla orastava kahden pelin tappioputki meni komeasti poikki. Voitollaan Ketterä katkaisi myös Espoo Unitedin neljän ottelun voittoputken. Ketterän voittolukemat Espoon keskiviikko illassa olivat 1-5( 1-1,0-0,0-4).

Illan sankareita olivat tehopisteet 1+2 kerännyt ja ottelun voittomaalista vastannut Jesse Juntheikki ja hyvän ottelun pelannut maalivahti Santeri Lipiäinen.

Espoo vei ottelun kahta ensimmäistä erää torjuntojen valossa selvästi, mutta joukkueen nöyrä ja kärsivällinen puolustuspelaaminen ja maalivahti Lipiäinen pitivät Ketterän mukana voittotaistelussa.

Kärsivällisyys palkittiin ja kolmannessa erässä Ketterä pudotti isännät kyydistä ja latoi espoolaisverkkoon peräti neljä maalia.

- Pyrimme lähtemään liikkeelle simppelisti, mutta kiekko poltteli lavassa. Siinä oli myös pientä huolimattomuutta. Olimme kuitenkin todella kärsivällisiä, ja pelimme parani koko ottelun ajan, Pystyimme pitämään oman pään keskustan tukossa ja saimme lopussa maalihanojakin auki. Voitto lämmittää mieltä kummasti, totesi Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen ottelun lehdistötilaisuudessa

- Peli oli kaksi erää tiukka, ja ensimmäinen erä oli meiltä ok. Siitä eteenpäin se oli sinne päin esitystä ja sen takia tuloskin oli sinne päin. Tosi pettynyt olen tähän esitykseen kotiyleisön edessä, Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila harmitteli

Ketterän maaleista ottelussa vastasivat Jere Laine, Jesse Juntheikki, Janne Kumpulainen, Sami Jekunen ja kapteeni Jarno Lippojoki. Maalilla Santeri Lipiäinen torjui 29 kertaa, kun virkaveli Nico Vikstenille espoolaisten maalissa torjuntoja kertyi 13.

Ketterän riveissä Espoossa nähtiin myös pienen tauon jälkeen nuori jukuripuolustaja Mikko Kokkonen, jonka laina-aika Ketterässä jatkuu toistaiseksi.

-Todella tyytyväinen, positiivinen esitys meiltä. Tärkeä voitto, saatiin orastava tappioputki poikki. Jaksettiin olla pitkäjänteisiä ja puolustettiin kärsivällisesti. Vain yksi omiin, fiksua vieraspelaamista meiltä tänään, kommentoi ottelun ratkaisija Jesse Juntheikki

Ketterän kapteeni Jarno Lippojoki näytti esimerkkiä ja sytytti omalla panoksellaan joukkueen jo alkulämmitellyssä.

-Kapteenin temppu onnistui hienosti. Ei tämä niin vakavaa saa olla. Pitää olla hauskaa ja hymyä hommassa mukana, silloin peli kulkee. Hienoa heittäytymistä Liparilta, jatkoi Juntheikki

Voiton myötä Ketterä paranteli asemiaan Mestiksen keskikastissa. Sarjasijoitus on tällä hetkellä viides. 31 ottelun jälkeen joukkueella on koossa 50 pistettä.

Ketterä pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun Spa Areenalle saapuu Kokkolan Hermes.

Kuva: Teijo Pirttimäki