K-Vantaa voitti tiukan väännön ja haki täydet pisteet

Ketterä kohtasi keskiviikkoiltana sarjakolmosen K-Vantaan kotiyleisön edessä Spa Areenalla. Tiukka vääntö kääntyi lopulta vantaalaisten voittoon. K-Vantaa korjasi kolme sarjapistettä lukemin 1-2 (0-1, 1-1, 0-0).

Illan ottelu oli tuttuun tyyliin vauhdikas, kuten Spa Areenalla on totuttu näkemään lähes joka kerta. Ensimmäinen mahdollisuus avausmaaliin tarjoutuu Ketterälle, kun vierailijoiden Sakari Turtiainen lähti istumaan kahden minuutin kampitusrangaistusta ajassa 06:18.

K-Vantaan alivoima oli kuitenkin tarpeeksi tiiviinä, eikä Ketterä onnistunut avausmaalin teossa omalla ylivoimallaan.

Ottelun ensimmäinen täysosuma nähtiin vielä avauserässä, kun K-Vantaan kultakypärä Juuso Perttilä pysäytti Spa Areenan digitaalit aikaan 15:42. Perttilän laukaus ohitti Ketterän maalivahdin Santeri Lipiäisen, ja vierasjoukkue siirtyi 0-1-johtoon. Avausmaaliin syöttöpisteet kirjauttivat Joona Tolvanen sekä Erik Embrich.

Ketterä sai toisen erän alkuun todellisen salama-alun, kun Joona Jääskeläinen pääsi yllättämään K-Vantaan maalivahdin Jani Kauton. Jääskeläisen suoraan syötöstä lähtenyt laukaus painui maaliverkkoon, ja 1-1-tasoitusmaali oli syntynyt. Jääskeläisen maalin syöttivät Janne Kumpulainen sekä Sameli Ventelä.

K-Vantaa siirtyi ottelussa jälleen johtoon, kun ajassa 27:50 vierailijoiden 18-vuotias virolaishyökkääjä Robert Arrak laukoi Mestis-uransa ensimmäisen maalin. K-Vantaan 1-2-osumaan syöttöpisteet itselleen saivat Roope Niskanen sekä Veeti Vainio.

Toiseen erään K-Vantaalle tarjottiin kahdesti ylivoimaa, kun ensin Henry Maarnela, ja myöhemmin Sameli Ventelä istuivat kahden minuutin rangaistukset. Ketterän alivoima kuitenkin selvitti tilanteet, Santeri Lipiäinen viimeisenä lukkona.

Kolmannessa erässä puolestaan kotijoukkueelle tarjottiin mahdollisuutta tasoittaa ottelu ylivoimalla, kun K-Vantaan Joakim Kukkonen otti 2+10 minuutin rangaistuksen selästä taklaamisesta. Ketterän ylivoima pyöri hetken kohtalaisesti, mutta tulosta ei syntynyt.

Ketterän ylivoima katkesi ennen aikojaan, kun Ketterä sortui väärään vaihtoon, ja kahden minuutin joukkuerangaistuksen myötä puntit tasoittuivat. Tasavajaalla tai lyhyellä K-Vantaan ylivoimalla ei osumia nähty.

Kolmannen erän ylitettyä puolivälin, vantaalaisten Jussi Pelto-Arvo karkasi läpiajoon, ja pääsi nokikkain Ketterän maalivahdin Santeri Lipiäisen kanssa. Kotiyleisön iloksi Lipiäinen selvitti läpiajon, eikä K-Vantaa päässyt kahden maalin karkumatkalle. 

Vain hetkeä myöhemmin Ketterän tasoitus käy lähellä, kun seuraavasta hyökkäyksestä kotijoukkueen Janne Kumpulainen laukoi tulisesti ylärimaan. Kotiyleisön harmiksi kiekko ei maaliverkon puolelle pompannut.

Ketterä yritti lopussa hioda kuviot kuntoon aikalisällä, sekä hakea tasoitusta ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla. Kaukana tasoitusmaali ei ollut, kun nuori puolustajalupaus Mikko Kokkonen laukoi tolppaan. Kokkosen lähettämä tolppalaukaus jäi pyörimään maaliviivalle, mutta vantaalaisten puolustus ja maalivahti Jani Kautto selvittivät tilanteen.

Enempää tapahtumia ottelussa ei nähty, ja kolme sarjapistettä matkaa Vantaalle. Lohipaitojen maalivahti Jani Kautto keräsi ottelussa 25 torjuntaa, ja kotijoukkueen maalivahti Santeri Lipiäinen 24 torjuntaa.

-Saatiin hyvä startti otteluun. Oltiin hyviä ensimmäisessä erässä ja pelattiin hyvin kiekollisena. Toisessa erässä hiukan oli kiekollinen peli huolimatonta, ja kaveri pääsi prässäämään. Tiukka vääntö, ja kolmannessa erässä jouduttiin puolustusasemiin. K-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen summaa ottelua lehdistötilaisuudessa.

-Molemmilla joukkueilla oli paljon maalipaikkoja, ja me oltiin ehkä hieman onnekkaampia, kun kaverilla kävi kiekko tolpissa ja maaliviivalla. Kova ottelu meille, jouduttiin puristamaan meidän joukkueesta kaikki irti, Arvonen jatkaa.

-Oltiin alussa vähän telineissä, K-Vantaa tuli hyvin ottelun alkuun. Meidän hyökkäykseenlähdöt kääntyi nopeasti omaan päähän alussa. Meidän pelaajat nostivat tasoaan toiseen erään ja saatiin hyvä draivi päälle. Muutamia merkkausvirheitä meille tuli, joista K-Vantaa sai maalipaikkoja. Meillä oli hyviä hyökkäyspään myllyjä, mutta ei saatu maaleja. Vielä pystytään terävöittää tekemistä hyökkäysalueella, suoraviivaistaa ja ajaa maalille terävämmin, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen summaa ottelua.

-Ihan tyytyväinen olen meidän puolustamiseen, keskusta pysyi tukossa, ja olen tyytyväinen sen asian edistykseen. Ihan ok esitys, mutta ok ei riitä K-Vantaan tasoista joukkuetta vastaan, Lehtonen toteaa loppuun.

Ketterän viikko jatkuu kahdella vierasottelulla, kun Vuoksen Soturit matkaavat perjantaiksi Kokkolaan pelaamaan Hermestä vastaan. Lauantaina Ketterä kohtaa RoKin Rovaniemellä.