Joulutauko vietetty - Ketterällä kaksi ottelua ennen vuoden vaihtumista

Joulupyhät on vietetty ja Mestiksen taukokin alkaa pikkuhiljaa olla päättynyt. Vuoden vaihtuminen on jo lähellä, mutta ennen sitä Ketterä hyppää vielä kahdesti tositoimiin. Ketterä kohtaa vielä ennen uutta vuotta Jokipojat sekä Peliitat. Näistä ensin mainittu saapuu perjantaina Imatra Spa Areenalle, jälkimmäinen isännöi Ketterää Heinolassa lauantaina.

Joulutauko tuli rankan syksyn jälkeen hyvään paikkaan, ja joukkue pääsi hetkeksi irti jääkiekkoilijan arjesta. Tauko teki joukkueelle hyvää.

-Hyvä ja energinen fiilis joukkueen sisällä. Vaikka tykkäämme toisistamme ja toisten seurasta, niin tekee hyvää olla viikko pois jäähallilta. Positiivinen fiilis tällä hetkellä, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertoo.

Ketterä lähti joulutauon viettoon erinomaisista asetelmista. Viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa Ketterä murjoi RoKin jäänrakoon kotiyleisön edessä 6-1. Ennen joulutaukoa Ketterä voitti neljä perättäistä ottelua, ja joukkue on jopa kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Kuudesta edellisestä ottelusta Vuoksen Soturit ovat keränneet 16 pistettä, jonka myötä Ketterä on Mestiksen kuntopuntarin kärjessä. Sarjataulukossa Ketterä on noussut sijalle viisi, ja sarjapisteitä yhteensä on kasassa 41.

Viime aikojen hyvät otteet ilahduttavat, mutta tuloksiin ei saa olla liiaksi tyytyväinen. Tekemistä pitää kehittää jatkuvasti.

-Tyytyväisyys ei saa tulla missään vaiheessa, että tekeminen päivittäisessä arjessa rupeaisi lipsumaan. Se on kuitenkin määrittävä tekijä, että kehittyykö toiminta vai ei. Vaikka onkin tullut onnistumisia, se on jonkun työn tulos, ja pitää ymmärtää, että sitä työtä pitää tehdä jatkossakin. Tulokset ja onnistumiset eivät tule automaationa.

Perjantaina Spa Areenalle saapuva Jokipojat on tällä kaudella ollut imatralaisille vaikea vastustaja. Ketterä ja Jokipojat ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kolmesti. Kaksi ottelua näistä on pelattu Joensuussa ja yksi Imatralla. Jokipojat ovat voittaneet kolmesta keskenäisestä ottelusta jokaisen.

-Jokipojat ovat olleet meille haastava vastustaja. Toivotaan että se kelkka kääntyy nyt ja saadaan onnistumisia. Odotan vauhdikasta peliä ja hyvää kamppailua. Tosi hyvää jääkiekkoa olemme pelanneet vastakkain, ja samanlaista näytöstä odotan huomiselle, Lehtonen toteaa.

Ennen taukoa Jokipojat pelasivat sarjakakkosta Kiekko-Vantaata vastaan. Tasainen kamppailu päättyi lopulta vantaalaisten 2-1-voittoon voittolaukauskilpailun päätteeksi. Edellisestä kuudesta ottelusta Jokipojat ovat voittaneet kolme ja hävinneet kolme, ja kuntopuntarissa joukkue on kahdeksantena.

Jokipojat ovat sarjataulukossa niin ikään sijalla kahdeksan, ja pisteitä sillä on kasassa 36. Jokipoikien syyspuoliskon kovimmat hyökkäyspään tykit ovat olleet Oskari Lehtinen (12+11=23) sekä Oula Uski (8+15=23). Jokipoikien maalin suulla Timo Niemi on ollut todella kovassa vireessä jokaisessa otteluissa Ketterää vastaan.

-Jokipojat on taitava ja kurinalainen joukkue. Jokipojat pelaa hyvin yhteen ja puolustaa tiiviisti. Lisäksi heillä on hyvä maalivahtipeli, Lehtonen kertoo vastustajasta.

-Meidän pitää päästä puolustuksen sisälle ja pelintekopaikoille, mikä meillä on ollut vaikeaa heitä vastaan. Samalla pitää pysyä kiekossa ja pelata kärsivällisesti, sekä pysyä poissa jäähyboksista. Eniten ongelmia meillä on ollut heidän puolustuksen kanssa, he ovat todella tiivis puolustava joukkue. Ei olla aikaisemmissa otteluissa hirveästi tehty maaleja heitä vastaan, Lehtonen pohtii perjantain ottelua.

Lauantaina Ketterä matkaa Heinolaan, jossa se kohtaa vieraskaukalossa sarjataulukon pohjalla olevan Peliitat.

Ennen joulutaukoa Peliitat onnistui ottamaan tärkeän voiton yhdestä päävastustajastaan, Hermeksestä. Peliitat voitti ottelun jatkoajan jälkeen lukemin 6-5. Heinolalaisten suurimmat sankarit edellisessä ottelussa olivat hattutempun iskenyt Tatu Vihavainen sekä ottelun jatkoajalla ratkaissut, ottelussa tehopisteet 1+2 kerännyt Severi Lahtinen.

Edellisestä kuudesta ottelusta Peliitat eivät ole onnistuneet voittamaan kuin tuon edellä mainitun kerran. Kuntopuntarissa Peliitat ovat viimeisenä.

Peliittojen vaikea alkukausi on tuonut heille 27 pelatun ottelun jälkeen ainoastaan 21 sarjapistettä.

Vaikka Peliitoilla onkin ollut hankala alkukausi, on se ollut Ketterälle vaikea vastustaja. Joukkueet kohtasivat toisensa lokakuussa kahdesti, ja Peliitat onnistuivat voittamaan molemmat.

Ensimmäinen keskinäisistä otteluista pelattiin Heinolassa, ja tuon Peliitat voitti jatkoajan jälkeen 4-3. Toinen ottelu pelattiin Imatralla, ja tuolloin Peliittojen voittolukemat olivat jälleen 4-3, tällä kertaa voittolaukauskilpailun päätteeksi.

Lauantain vierasottelusta Lehtonen povaa vauhdikasta ottelua.

-Tosi intensiivistä peliä odotan lauantaille. Peliitat pelaavat hyvää ja vauhdikasta jääkiekkoa, välillä jopa sellaista upporikasta tai rutiköyhää. Ovat sarjataulukossa viimeisenä, mutta voisi pienillä asioilla olla enemmänkin pisteitä. Vähän ollut oman pään pelaamisen kanssa heillä vaikeuksia.

Seuraa heitä viikonlopun otteluissa:

Roni Viirlas, Jokipojat

Kookas (191/102) puolustaja, joka on nostanut tälle kaudelle tasoaan roimasti. 24-vuotias puolustaja pelasi kaksi edellistä kautta Hokissa, joissa keräsi yhteensä 98 ottelussa 12 tehopistettä. Tällä kaudella 25 otteluun jo tehopisteet 7+6=13. Vastuuta myös varakapteenin roolissa. Hyvä ja monipuolinen puolustaja.

Samuli Vuokniemi, Ketterä

Tärkeä osa Ketterän nelosketjua. Kookas, mutta silti nopea hyökkääjä. Hoitaa oman roolinsa puolustuksessa todella hyvin, mutta tuo paljon vaarallisuutta myös hyökkäyspeliin. Tappaa alivoimia, puolustaa, ajaa röyhkeästi vastustajan maalille. Alkukaudesta kerännyt tehopisteet 2+6=8.

Aleksi Ek, Peliitat

19-vuotias puolustaja, joka on Heinolan oma poika. Edelliset kaksi kautta Maso Lehtosen valmennuksessa Vierumäki Unitedin A-junioreissa, joten Masolle tuttu pelaaja. Ek on tehnyt hienon nousun A-nuorten Mestiksestä ylöspäin, kun tällä kaudella päässyt pelaamaan neljä peliä Liigaa Pelicansin paidassa.