Jokipojat ryöstivät voiton Spa Areenalta

Ketterä ja Jokipojat avasivat puolivälieräsarjan lauantai-iltana Imatra Spa Areenalla. Kuuma ottelu päättyi lopulta Jokipoikien 3-5 (0-1, 2-1, 1-3) voittoon. Näin ollen Jokipojat menivät puolivälieräsarjassa 1-0-johtoon.

Jokipojat avasivat ottelun maalihanat vajaan viiden minuutin pelaamisen jälkeen. Ketterän kapteeni Jarno Lippojoki istui kahden minuutin rangaistusta estämisestä, kun Jokipojat iski. Vierailijoiden avausmaalista vastasi Oula Uski, ja syöttöpisteet kirjattiin Roni Viirlakselle sekä Lassi Raitaselle.

Molemmat pääsivät avauserässä vielä kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla, mutta tuloksetta. 

Toisessa erässä, ottelun lähestyessä puoliväliä, alkoi kaukalossa rytistä. Maalinedustalla ollut vääntö päättyi hanskojen pudottamiseen, kun Ketterän Erno Ripatti sekä Jokipoikien Eppu Rissanen iskivät yhteen. Molemmat suihkun puolelle, ja Jokipojat vielä ylivoimalle. 

Jokipoikien ylivoima tuotti jälleen tulosta, ja tälläkin kertaa asialla on Oula Uski. Uski laukoi Jokipojat 2-0-johtoon. Vierailijoiden toiseen maaliin syöttöpisteet Joonas Larinmaalle sekä Lassi Raitaselle. 

Toisen erän loppupuolisko on kuitenkin Ketterän. Kotijoukkue sai omat maalihanat auki viimein ajassa 35:09, kun Ketterän kultakypärä Joona Jääskeläinen ohjasi sisään Sami Jekusen lähettämän viivalaukauksen. Maaliin toinen syöttöpiste merkittiin Juho Mätölle

Maalin myötä Ketterä sai ottelun hallintaansa. Minuutti edellisestä, ja Jokipoikien puolustaja Jani Ollitervo komennettiin istumaan kahden minuutin rangaistusta. Ketterän ylivoima tuotti vihdoin ja viimein tulosta, kun Janne Kettunen heitti oivaltavan syötön selän takaa maalin eteen, josta Tomi Iso-Mustajärvi puttasi kiekon Jokipoikien maalivahdin jalkojen välistä sisään. Myös Sameli Ventelälle syöttöpiste tasoitusmaaliin. 

Kolmannen erän alussa Ketterän Ventelä sortui jäähyilyyn, ja Jokipoikien kova ylivoima onnistui iskemään yhden maalin lisää. Jokipoikien 3-2-maalista vastasi Mika Koivisto, ja sen alustivat Esa Lehikoinen, sekä maalivahti Sebastian Ylönen.

Muutama minuutti edellisestä, ja Jokipojat karkasivat kahden maalin johtoon. Siirretyn rangaistuksen aikana Joonas Larinmaa tykitti vierailijat 4-2-johtoon. Larinmaan osumaan syöttöpisteet Lehikoiselle sekä Miro Väänäselle

Kolmannessa erässä Ketterän Sameli Ventelä lähetettiin suihkun puolelle, kun hänelle tuomittiin 5+20 estämisestä tilanteesta, jossa Jokipoikien Oskari Lehtinen talutettiin pukukopin puolelle. Samaisessa tilanteessa myös Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen sai tilanteesta toimihenkilön pelirangaistuksen, ja hän joutui poistumaan vaihtopenkin takaa. 

Lopussa molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen, kun ensin Miro Väänänen laukoo tyhjään maaliin Jokipoikien 5-2 maalin, ja hieman myöhemmin Ketterän Risto Mattila kavensi taululle vielä loppulukemat 3-5.

-Sarja on nyt avattu. Kiihkeä kamppailu, meidän joukkue oli tänään taisteleva, puolistettiin aika-ajoin mallikkasti, ja oltiin tehokkaita maalipaikoissa, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis veti ottelua yhteen. 

-Lyhyesti ja ytimekkäästi, Jokipojat oli tänään parempi erikoistilanteissa. Maalintekopeli, ja he tekivät enemmän maaleja, Ketterän valmentaja Pauli Levokari tiivisti ottelun.

Puolivälieräsarja jatkuu maanantaina, jolloin sarjan toinen ottelu pelataan Joensuussa. Seuraava Ketterän kotipeli on keskiviikkona, jolloin joukkueet iskevät yhteen kolmannessa ottelussa Spa Areenalla.