Jokipojat parempi myös Joensuussa

Mestiksen puolivälieräsarja Ketterän ja Jokipoikien välillä jatkui joukkueiden toisella kohtaamisella Joensuun Mehtimäellä. Jokipojat oli jälleen parempi ja vei ottelun lukemin 5-3 (2-2,0-1,3-0). Voittonsa myötä Jokipojat johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 0-2.

Ketterä sai otteluun lentävän lähdön. Ottelua ehdittiin pelata vain 33 sekuntia, kun Joona Jääskeläisen laukaus upposi joensuulaismaaliin ohi Sebastian Ylösen. Syöttäjinä maalissa Jesse Juntheikki ja Risto Mattila.

Jokipoikien tasoituksen 1-1 reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen aukoi ylivoimalla puolustaja Lassi Raitanen.

Erän kolmas maali oli Ketterän Janne Kumpulaisen käsiala. Kumpulainen kieputti näyttävästi kiekon vanhanaikaisella ohi Ylösen ja vei Ketterän 1-2 johtoon. Syöttöpisteet Kumpulaisen maaliin saivat Mikko Kokkonen ja Tomi Iso-Mustajärvi.

Jokipojat tuli erässä kuitenkin vielä tasoihin, kun lauantaisesta loukkaantumisestaan pelikuntoon toipunut Oskari Lehtinen viimeisteli erän viimeisellä minuutilla lukemiksi 2-2.

Toisessa erässä Jokipojat jatkoi hyviä otteitaan ja hallitsi erää selvästi. Erän ainoasta maalista vastasi kuitenkin Ketterä, kun Jesse Juntheikin johtama ylivoimakentällinen. Pitkän ylivoimapyörityksen päätteeksi Santeri Vuoti iski maalin kulmalta vieraat 2-3 johtoon. Syöttäjinä maalin olivat Jesse Juntheikki ja Jere Laine.

Kolmanteen erään tuli sisuuntunut kotijoukkue ja kapteeninsa Samu Pitkäsen kahden maalin siivittämänä se siirtyi ottelussa 4-3 johtoon. Ketterällä oli omat paikkansa, varsinkin ylivoimalla, mutta maaleja ei onnistuttu tekemään.

Ottelun loppuhetkillä Jokipoikien Oskari Lehtinen kaunisteli vielä illan toisella maalillaan loppunumeroiksi 5-3, Ketterän hakiessa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Ketterän maalila Juhana Aho torjui 30 kertaa, Jokipoikien maalilla Sebastian Ylönen selvisi iltapuhteesta 15 torjunnalla.

− Jäi aika paljon piippuun tänään meiltä. Jokipojat oli kova ja me jäätiin jalkoihin vähän joka osa-alueella. Syytä en tiedä, minkä takia esitys oli niin aneeminen meiltä, kommentoi Ketterän valmentaja Pauli Levokari

Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis oli tyytyväinen joukkueensa taisteluun

− Pelin ensimmäinen vaihto ja vastustaja johtoon, että on tosi vaarallinen vastustaja. Oltiin koko ajan takana, takana ja takana. Meillä oli teemana, että edellisestä pelistä pitää parantaa, ja kyllä me kiekollista peliä parannettiin. Ei sen tarvitse kaunista olla, kun kiinnityksistä vain taistellaan ja meiltä oli tänään hyvä taistelu. Oltiin hieman onnekkaampia tänään ja matka jatkuu, kommentoi Varis.

Ketterän riveistä Joensuussa puuttuivat pelikieltojaan kärsineet puolustaja Sameli Ventelä ja hyökkääjä Erno Ripatti. Myös päävalmentaja Maso Lehtonen oli toimintakiellossa toissa päivänä Imatralla pelatun ottelun seurauksena.

Puolustuksessa nähtiin Ketterän paitaan loppukaudeksi palannut Mikkelin Jukureiden nuori puolustaja Mikko Kokkonen.

Ottelusarja jatkuu jo keskiviikkona joukkueiden kolmannella kohtaamisella, ottelu Spa Areenalla alkaa klo 18.30.