Jokipojat nollasi Ketterän Spa Areenalla

Jokipojat ottivat kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan keskiviikkona Spa Areenalla, kun se kaatoi Ketterän lukemin 0-3 (0-1, 0-1, 0-1). Jokipojat ovat nyt voiton päässä välieristä, ja Ketterä on pakkovoiton edessä perjantain neljännessä ottelussa.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi vierasjoukkue. Jokipojat avasivat maalihanat ottelun avauserässä, kun ajassa 11:04 rangaistusaitiosta vapautunut Roni Viirlas nosti hyökkäyksen, ja tarjoili maalipaikan Eppu Rissaselle, joka ei tilanteesta erehtynyt. Vierasjoukkueen 1-0-maaliin toinen syöttöpiste Samu Pitkäselle.

Jokipojat sortuivat avauserän loppupuolella rikkomaan Ketterän pelaajia pariin otteeseen, jonka myötä Ketterälle tarjoutui loistavat saumaa avata maalihanat ylivoimalla. Kotiyleisön harmiksi Jokipoikien alivoima kuitenkin kesti molemmat tilanteet, ja Ketterä ei avausmaalia onnistunut tekemään.

Toisessa erässä Jokipojat onnistuivat lisäämään johtoaan. Ketterän maalivahti Juhana Aho torjui upeasti pari ensimmäistä Jokipoikien yritystä, mutta lopulta Timo Hiltusen lähettämä kolmas perättäinen laukaus maalinedustalta on liikaa. Jokipoikien 2-0-osumaan syöttöpisteet Samu Pitkäselle sekä Eetu Rissaselle.

Kotijoukkueen paras paikka toisessa erässä syntyy alivoimalla, kun Samuli Vuokniemi karkasi läpiajoon. Kotiyleisön harmiksi Vuokniemen laukaus painui päätypleksiin, ja lukemat pysyivät 2-0 Jokipoikien eduksi.

Kolmanteen erään kotijoukkue Ketterä sai virtaa ja tunnetta lisää. Jokipojat tyytyivät pitkälti peruuttelemaan ja jäädyttämään peliä, ja Ketterä sai sitä myötä kiekonhallintaa itselleen. Ketterä onnistui rakentamaan maalipaikkoja, mutta viimeistely ontui.

Jokipojat onnistuivat aivan ottelun viimeisillä hetkillä lyömään taululle vielä loppulukemat 3-0.

-Ihan hyvä taistelu. Ihan tarpeeksi ylivoimapaikkoja saatiin, mutta nollalla maalilla vaikea voittaa. Perjantaina jatkuu, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen summasi ottelua.

Puolivälieräsarjan neljäs ottelu pelataan perjantaina Joensuussa. Ketterä on perjantaina pakkovoiton edessä.