Hermes niukasti parempi Kokkolassa

Ketterän pohjoisen kiertueen ensimmäinen ottelu Kokkolassa päättyi lopulta kotijoukkue Hermeksen 4-2 (0-0,2-2,2-0) voittoon. Viimeinen osuma syntyi tyhjään maaliin, Ketterän hakiessa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Ketterä johti ottelua toisessa erässä jo maalein 0-2, mutta Hermes nousi erässä rinnalle ja kolmannessa erässä lopulta voittoon saakka

Maalintekijät Kokkolassa olivat Sameli Ventelä ja Toni Jalovaara. Ventelälle maali oli kauden ensimmäinen. Myös Mikko Kokkonen oli lähellä avata maalitilinsä tämän kauden Mestiksessä ja miesten sarjoissa, mutta maali hylättiin lopulta videotarkistuksen jälkeen. Tilanne tulkittiin maalivahdin häirinnäksi.

Hermeksen maalintekijät olivat Aku Kestilä, Risto Mattila, voittomaalin laukonut Mikko Virtanen ja lopussa kiekon tyhjään maaliin iskenyt Joonas Sammalmaa. Myös Hermekseltä hylättiin ottelussa yksi maali, syynä maalivahdin häirintä.

Ottelun lopussa tunteet kuumenivat Hermeksen Samuel Sikstuksen saatua estämisestä 5+20 minuutin pelirangaistuksen keskialueen tilanteesta, jossa kohteena oli Ketterä Toni Jalovaara.

Ketterän maalilla Santeri Lipiäinen torjui 23 kertaa. Hermeksen maalilla Samuel Jukuri merkkautti tilastoihin 16 torjuntaa.

-Värikäs peli, Hermes halusi voittaa ja pisti kroppaa likoon. Hävisimme kaksinkamppailuja ja nöyryys oli ajoittain hukassa. Kuvittelimme, että voimme pistää pelin rullaamaan yksittäisillä yksilösuorituksilla, ei ansaittu tänään yhtään pistettä, kommentoi päävalmentaja Maso Lehtonen ottelun jälkeen.huilaa

-Huomenna Rovaniemellä tullaan näkemään yhtenäisempi ja nöyrempi soturilauma, jatkoi Lehtonen

Puolustaja Samuli Tanhua sai ottelussa 10 minuutin käytösrangaistuksen ja sivussa huomisesta RoKi ottelusta kymppitilin täyttymisen takia.

Ketterä matkusti ottelun jälkeen Ouluun, josta matka jatkuu huomenna kohti Rovaniemeä. Ottelu Ketterä - RoKi käynnistyy Lappi Areenalla klo 17.00