Haastattelussa Henry Maarnela

Elokuun 29. päivä kello lyö puoli viisi, ja Ketterän joukkue on kokoontunut pukukoppiin palaveriin. Edessä on harjoituskauden kolmas harjoitusottelu, ja vastassa on venäläisjoukkue SKA Neva. 

Illan vastustaja SKA Neva on fyysinen ja vauhdikas joukkue. Sen tietää myös Ketterän puolustaja Henry Maarnela, jonka pituudeksi Eliteprospects -sivusto on ilmoittanut 174 senttimetriä.

-Tottakai se (koko) tuo omat haasteensa, mutta siinä täytyy vaan pelata omilla vahvuuksilla, ei siinä muu auta, Maanela vastaa kysymykseen, millaista on painia kaukalossa jopa 20 senttimetriä pidempien vastustajien kanssa.

-Omia vahvuuksia on luistelu ja nopeat käännökset. Niillä se on pakko yrittää joka ilta itseään tuoda esille, Maarnela jatkaa.

Maarnela on SaiPan kasvatti, jonka juniorijoukkueissa hän pääasiassa koko junioriuran pelasi. Ensimmäisen kerran Ketterän edustusjoukkueen paidan hän puki päälleen kaudella 2015-2016, jolloin hän kävi kahden ottelun verran lainalla Ketterässä. Tuolloin Ketterä pelasi Suomi-sarjaa.

Kolme edellistä kautta Maarnelalla meni pääasiassa SaiPan A-nuorissa. Kahdella edellisellä kaudella Maarnela kuitenkin pääsi myös pelaamaan 26 ottelua Liigaa.

Viime kaudella Maarnelan pelipaikka vaihtui tiheään, kun hän pelasi A-nuorten ja SaiPan Liiga-joukkueen lisäksi myös kahdeksan ottelua Ketterässä Mestistä.

-No olihan siinä aika paljon vaihtelua, ei tarvinnut hirveän montaa peliä aina yhdessä joukkueessa pelata. Välillä aamulla saatoit olla toisen joukkueen mukana, ja illalla hyppäsit toisen joukkueen mukaan. Kyllä siinä pääkopan piti kokoajan olla mukana, Maarnela muistelee mennyttä kautta.

-Ihan mielenkiintoista oli kokea tuollainen, mutta kyllä sellainen tasainen kausi yhdessä joukkueessa on se, mitä nyt tälle kaudelle lähdetään hakemaan, hän jatkaa.

Kun tulevalle kaudelle avautui mahdollisuus tehdä sopimus Ketterän kanssa, ei Maarnelan sitä tarvinnut kauaa miettiä. Se oli juuri sitä, mitä hän tähän kohtaan halusi.

-Itselle oli helppoa valita Ketterä tulevaksi seuraksi. Lähellä omaa kotikaupunkia Lappeenrantaa, pystyy siellä asumaan, eikä tarvinnut sumplia mitään muuttohommia. Sen kun huomasi viime kaudella, että hommat toimii täällä Ketterässä hyvin, niin ei tarvinnut paljon miettiä tuleeko tänne pelaamaan.

Lisäksi Maarnela tietää nyt tarkasti, millainen sarja Mestis on.

-Pirun nopea sarja. Taitavia ja hyviä jätkiä, joista on tulossa Liiga-pelaajia. Kyllä siellä saa ihan tosissaan painaa illasta toiseen.

Maarnela kertoo, että tulevan kauden tavoitteena on pelata tasainen kausi, ilman suurempia heittoja pelien välillä. Pidemmän tähtäimen tavoite on myös selvä.

-Tottakai on tarkoitus kehittyä koko ajan vuosi vuodelta, ja jossain vaiheessa sitten vakiinnuttaa paikka Liigassa.

Kesätreenaamisessa Maarnela keskittyi voimapuoleen, ja miehen puheiden mukaan melko onnistuneesti.

-Voimapuolta ollaan selkeästi hiulattu ylöspäin kesällä. Se oli se suurin asia, mitä tuossa kesällä oli. On siellä vähän voimaa tarttunutkin, on kesätreeni mennyt perille, Maarnela hymyilee.

Haastattelua tehdessä Ketterä on treenannut yhdessä kesätauon jälkeen reilut kolme viikkoa, sekä pelannut Bauer-turnauksen. Tulevan kauden joukkue vaikuttaa Maarnelan mielestä hyvältä, ja kausi voidaan aloittaa luottavaisin mielin.

-Hyvä on fiilis, kiva on pelata, ja tulla kesän jälkeen hyvin treenaneena takaisin. Tämä on aina kivaa aikaa kun saa aloittaa pelit.