Espoo United putosi Ketterän kyydistä kolmannessa erässä

Ketterä jatkaa voittoputkessa. Keskiviikkona oli Espoo Unitedin vuoro taipua kovavireisen Ketterän edessä. Vahvan kolmannen erän siivittämänä imatralaisjoukkue eteni selvään 2-6(1-0,0-1,1-5) voittoon Metro Areenalla.

Ketterän voitto oli samalla neljäs Espoo Unitedista tällä kaudella, näin Ketterä vei nimiinsä kaikki joukkueiden runkosarjakohtaamiset.

Ottelun avausmaalista, ja samalla ensimmäisen erän ainoasta osumasta vastasi Unitedin Waltteri Hopponen peliajassa 8.21. Ottelun ensimmäinen erä oli kotijoukkue Unitedin hallintaa, ja se vei ottelua selvästi. Lisäosumia erässä ei kuitenkaan nähty

— Vaikea alku meille. Lähdimme vähän neppailemaan ja näpräilemään. Heikot alut ovat olleet meille tavaramerkki vuoden vaihteen jälkeen. Kauan emme pysty väistelemään luoteja niin paljon kuin nyt olemme pystyneet, kommentoi Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen lehdistötilaisuudessa.

Toisessa erässä Ketterä paransi peliään ja hallitsi niukasti tapahtumia kentällä. Ennen erän puoltaväliä ajassa 28.41 Janne Kettunen tasoitti ottelun Mikko Kokkosen ja Janne Kumpulaisen esityöstä. Erätauolle lähdettiin tasalukemissa 1-1.

Kolmannessa erässä Ketterä laittoi pystyyn varsinaiset maalikarkelot ja latoi kiekon peräti viidesti espoolaismaalin. Ensin Jere Laine laukoi illan komeimmalla osumalla vieraat 1-2 johtoon ajassa 41.44. Syöttöpisteet maaliin Sami Jekuselle ja Mikko Kokkoselle.

Jatkoa seurasi reilu kolme minuuttia myöhemmin peliajassa 45.01 ylivoimlla, kun Janne Kettunen viimeisteli lukemiksi jo 1-3, Janne Kumpulaisen ja Jarno Lippojoen syötöistä.

Vajaa minuutti edellisestä, ajassa 45.59, ja asialla oli Santeri Vuoti. 1-4 maaliin esityön tekivät kultakypärä Jesse Juntheikki ja Joona Jääskeläinen.

Seuraavasta maalista vastasi pirteästi pelannut Rudolfs Maslovskis, joka pääsi tuulettamaan 1-5 osumaa pelikellon näyttäessä aikaa 52.04.

Ketterän ilotulitus ei loppunut vielä tähän. 1-6 osuman viimeisteli Samuli Vuokniemi ajassa 53.52 Saku Viskarin ja Toni Jalovaaran syötöistä.

Ottelun lopussa Espoo kavensi vielä loppulukemiksi 2-6 Jani Elgbackan maalilla

Maalilla Santeri Lipiäinen torjui jälleen vakuuttavasti, torjuntoja kertyi 28. Espoolaismaalilla Nico Viksten torjui myös 28 kertaa.

— Toisessa erässä saimme jo pientä hallintaa ja kolmannessa rupesi verkko heilumaan. Ehkä noin isot luvut eivät kerro kaikkea pelin kulusta, mutta hyvä, että eri jätkät saivat onnistumisia, kommentoi Maso Lehtonen

Ketterä pelasi Espoossa ilman keskushyökkääjä Tomi Iso-Mustajärveä, joka joutui jättämään ottelun väliin pienen loukkaantumisen takia. Iso-Mustajärveä kakkosketjun keskushyökkääjänä tuurannut Janne Kettunen pelasi hyvän ottelun ja oli kahdella maalillaan yksi Ketterän voiton avainhahmoista,

Voitto oli Ketterälle kuudes perättäinen ja joukkue jatkaa Mestiksessä sijalla kolme. Seuraava ottelu on vuorossa perjantaina, kun Spa Areenalle saapuu LeKi Lempäälästä