Carlo Grünn Ketterän fysiikkavalmentajaksi

Ketterän pitkäaikainen fysiikkavalmentaja Sakari Pusenius valittiin keväällä Etelä-Karjalan liikunta- ja urheilu (EKLU) -yhdistyksen uudeksi aluejohtajaksi. Tämän myötä Pusenius jäi pois Ketterän fysiikkavalmennuksesta.

Ketterä löysi Puseniukselle korvaajan Lappeenrannasta. Ketterän fysiikkavalmentajana aloitti entinen jääkiekkoilija, nykyinen Personal Trainer Carlo Grünn.

37-vuotias Carlo Grünn pelasi omalla pelaajaurallaan 392 ottelua Liigaa HIFK:n, Pelicansin, JYPin, Bluesin, HPK:n sekä SaiPan paidassa. Lisäksi Grünn pelasi urallaan myös Mestiksessä, Sveitsissä, Itävallassa, Saksassa sekä Ranskassa.

Pelaajauransa jälkeen Grünn on harrastanut fitness-urheilua, sekä toiminut nyt viisi vuotta Personal Trainerina Forever Kuntoklubilla Lappeenrannan Huhtiniemessä, jossa jatkaa edelleen. Nyt Grünnin uusi aluevaltaus on fysiikkavalmentaminen.

-Tietenkin fiilikset ovat hyvät. Aina ollut takaraivossa oman personal trainer -työn lisäksi, että jääkiekolle jos jotain annettavaa on, niin se liittyy fysiikkaan. Hyvillä mielillä otetaan pesti vastaan, ja ilman muuta halusin tarttua tähän tilaisuuteen, Grünn kommentoi uutta pestiään.

Grünn muistuttaa ja painottaa, että urheilijoiden fysiikkavalmentaminen on täysin eri asia kuin hänen toinen työnsä, personal trainerina toimiminen, jotta nämä eivät mene keskenään sekaisin.

Grünn on nyt päässyt aloittamaan työt Ketterän mukana, ja on ollut tyytyväinen näkemäänsä.

-Edellinen fysiikkavalmentaja (Sakari Pusenius) on tehnyt hyvää työtä, ja sitä työtä lähdetään jatkamaan. Tietenkin kun ukko vaihtuu, niin treeniin tulee eri vivahteita. Pyritään ulosmittaamaan jätkistä kauden aikana ja keväällä se paras ulos, se on kokonaiskuvassa isoin homma.

-Joukkue vaikutti todella innostuneelta ja hyvin vastaanottavalta. Se on ihan selvää, kun äijä vaihtuu, niin sinne tulee myös eri tyylejä. Se voi olla joillekin pelaajille hyvinkin uutta tyyliä, mutta kun asiat perustelee miksi ja miten tehdään, niin en näe mitään ongelmaa. Tänäänkin kun sanoin miksi on tällainen voimatreeni, niin äijät tekivät todella hyvällä sykkeellä, ja sama näytti jatkuvan jäällä, Grünn jatkaa.

Tavoitteena on saada joukkue parhaaseen terään kevään tärkeisiin peleihin. Grünn tietää, millasen kädenjäljen haluaa joukkueeseen jättää.

-Oma kädenjälki on se, että jätkät ovat vahvoja joka osa-alueella. Pyritään saavuttamaan ennen kautta tietyt voimatasot, ja mahdollisimman hyvin pyritään vaalimaan niitä tasoja kauden aikana. Ja kaikki taas menee siihen, että jaksetaan pelata playoffkiekkoa, ja ollaan siellä parhaassa terässä. Tottakai ollaan apuna niin paljon kun pystytään, jos siellä on vaikka liikkuvuusongelmia, niin tottakai pitää paneutua myös niihin.

Grünn on nähnyt fysiikkavalmentamista ja -treenejä pitkältä ajanjaksolta, kun on itse aikaisemmin pelannut, ja nyt itse toimii valmentajana. Hän uskoo, että fysiikkavalmennuksen arvostus on noussut vuosien varrella.

-Tietotaito lisääntyy ja ammattitaito lisääntyy, niin tietysti myös jollain tasolla fysiikkavalmennuksen arvostus on noussut.