Bauer-turnaus - Ketterä

Yksi yö aikaa Bauer-turnaukseen, joten nyt on aika esitellä viimeinen joukkue. Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä esittelyyn Ketterä!

Viime kaudeksi Mestikseen noussut Ketterä on nyt ensimmäistä kertaa mukana Bauer-turnauksessa, jossa se aikaisemmin on ollut vain järjestäjän roolissa.

Ketterä pärjäsi ensimmäisellä Mestis-kaudellaan hyvin, kun se sijoittui runkosarjassa kolmanneksi. Pudotuspelit menivät kuitenkin penkin alle, ja Ketterä putosi Jokipojille suoraan otteluvoitoin 4-0.

Tulevalla kaudella Ketterän päävalmentajana jatkaa Maso Lehtonen. Pauli Levokari jatkaa niin ikään valmennuksessa. Jouko Viljakainen puolestaan poistui Ketterän valmennuksesta, ja hänen tilalleen Ketterän A-junioreista tuli Teemu Asikainen. Maalivahtivalmentajana jatkaa Petteri Koskinen.

Ketterän kausi oli pudotuspeleistä huolimatta upea, ja moni pelaaja pelasi huippukauden. Tämä luonnollisesti tarkoittaa sitä, että moni pelaaja nousi tälle kaudelle sarjatasoa ylemmäs pelaamaan.

Ketterä on saanut kuitenkin hyvin paikattua lähtijät, ja tilalle on tullut uusia, urallaan eteenpäin meneviä pelaajia.

Ketterän maalilla jatka tulevallakin kaudella Santeri Lipiäinen. Toista sopimusmaalivahtia Ketterällä ei ole, ja toinen maalivahti Ketterälle tulee yhteistyösopimuksen puitteissa SaiPasta.

Puolustuksesta Ketterältä poistui Sami Jekunen, Joni Kallio, koko kauden JHT:ssa lainalla ollut Ville Heikkilä sekä loppukauden Ketterää vahvistanut Risto Mattila. Juho Mättö ja Mikko Kettunen päättivät myös pelinsä Mestis-tasolla viime kauteen. Lisäksi Markus Ovaska joutui päättämään uran terveydellisten syiden takia.

Uusina niminä Ketterän takalinjoille tulevat Marlo Koponen, sekä Konsta Mesikämmen.

Kaksi edelliskautta Tanskan pääsarjaa pelannut Marlo Koponen on kova lisäys Ketterän puolustukseen. Koposella on vyöllään 161 runkosarjaottelua Liigassa, sekä pudotuspelit mukaanlukien 293 ottelua Mestistä. Koponen on Mestiksen mestari kaudelta 2013-2014.

Konsta Mesikämmen puolestaan pelasi viime kaudella 10 ottelua Liigaa Lukossa, ja 32 ottelua Mestistä KeuPa HT:n riveissä. Mesikämmen tulee olemaan tärkeä palanen Ketterän takalinjoilla.

Lisäksi viime kaudella SaiPasta lainalla ollut Henry Maarnela teki tälle kaudelle sopimuksen Ketterään.

Hyökkäyksestä poistui monia hyviä pelaajia. Mestiksen runkosarjan viime kauden piste- ja maalipörssin voittaja Joona Jääskeläinen siirtyi odotetusti sarjatasoa ylemmäs Liigaan, Jukureiden paitaan. Loistavan kauden Ketterän paidassa pelannut Tomi Iso-Mustajärvi puolestaan siirtyi naapurikaupunkiin, SaiPan paitaan.

Muita lähtijöitä on viime kaudella 50 tehopistettä naputellut Santeri Vuoti, KeuPa HT:n paitaan siirtyvä Janne Kumpulainen, Jesse Koskinen, Rudolfs Maslovskis, Jere Laine, Jesperi Viikilä sekä Ville Tenosalmi.

Lähtijät olivat kovia pelaajia, mutta niin ovat myös tulijat. Ketterä naarasi itselleen viime kaudella sarjajumbo Peliitoissa 40 tehopistettä iskeneen Valtteri Lipiäisen. Ketterä hommasi myös SaPKossa viime kaudella runkosarjassa sekä pudotuspeleissä piste per peli tahdilla vetäneen Rasmus Hämäläisen.

Hermeksessä, Kärpissä, Jukureissa ja Pelicansissa viime kaudella pelannut Aku Kestilä päätti myös siirtyä Ketterään tulevaksi kaudeksi. Kestilä iski Hermeksessä 22 otteluun 24 tehopistettä, ja Liigan puolella tehopisteitä tuli seitsemän.

Lisäksi Ketterä hommasi KooKoosta Ville Vainikaisen, jolla on Liigasta kokemusta jo 146 ottelun verran. Lisäksi kahdella edelliskaudella Mestiksen mestaruuden voittanut Ville Paalanen valitsi pelipaikaksi Ketterän.

Ketterän sopimuspelaajien lisäksi harjoitusringissä on Henry Karjalainen, Sebastian Sjöholm sekä Mikko Haaparanta.

Ketterän ottelut Bauer-turnauksessa:

Perjantai 17.8

klo 19.00 Ketterä - Jukurit

Lauantai 18.8

klo 18.00 KooKoo - Ketterä