Olli Sipiläinen päätti pitkän liigauransa

Maanantaina liigan päätöskierroksella, Mikkelissä Jukurit-Pelicans ottelussa, päättyi yksi pitkä ja kunnioitettava liigaura.

Lähes 800 ottelua liigassa pelannut Ketterä kasvatti, Olli Sipiläinen (39) lopetti pitkän jääkiekkouransa.

Sipiläinen aloitti liigassa kaudella 2000-2001 SaiPan riveissä. Vielä edellisellä kaudelle hän pelasi Ketterässä II-divisioonassa. Siirtyminen 23-vuotiaana suoraan liigaan ei ollut niitä tavanomaisempia siirtoja. Sipiläinen lunasti kuitenkin paikkansa SaiPan kokoonpanossa ja pitkän liigauran ensimmäinen kausi merkittiin aikakirjoihin.

SaiPassa pelatun kauden jälkeen tie vei Mikkelin Jukureihin ja Mestikseen, jossa tilille kertyi yhteensä 218 runkosarja- ja pudotuspeliottelua. Mestaruuden hän voitti kahdesti ja kahdesti tuli myös hopeaa. Pitkäaikainen yhteistyö valmentaja Risto Dufvan kanssa alkoi, ja Mikkelistä matka jatkuikin takaisin liigaan ja Jyväskylään.

Olli Sipiläisen seuroja liigassa olivat SaiPa, JYP, Lukko ja Jukurit. Hän pelasi runkosarja- ja pudotuspelit yhteenlaskettuna yhteensä 785 liigaottelua. Sipiläinen voitti urallaan kaksi Suomen mestaruutta JYPin paidassa. JYPissä hän saavutti myös kahdesti pronssia, lisäksi yksi pronssi tuli Raumalla Lukon riveissä.

Sipiläisestä kehittyi vuosien varrella alivoimaspesialisti, tunnollinen nelosketjun työmyyrä ja valmentajan ihannepelaaja, jonka arvo joukkueelle korostui aina keväisin.

Vuoksenniskan Näreharjusta maailmalle, Yhteensä yli 1000 ottelua Liigassa ja Mestiksessä.

Arvoisa yleisö, hattu päästä – Olli Sipiläinen!