LeKi saapuu Ketterän vieraaksi perjantaina

Ketterä jatkaa otteluitaan perjantaina Spa Areenalla, kun vastaan luistelee Lempäälän Kisa. Ketterä lähtee saalistamaan kotiottelusta kauden toista voittoa.

Ketterä pelasi edellisen ottelun keskiviikkona Joensuussa Jokipoikia vastaan. Pirteän alun otteluun saanut Ketterä johti ottelua lähes kaksi erää, mutta lopulta Jokipojat korjasivat ottelusta voiton lukemin 5-3. Ketterältä maalinteossa keskiviikkona onnistuivat Joni Kallio, Jere Laine sekä ensimmäisen maalinsa Mestiksessä tehnyt Rudolfs Maslovskis.

-Hyvä startti meiltä otteluun, mitä lähdettiinkin hakemaan. Toiseen erään Jokipojat paransi ja meidän peli hieman heikentyi. Kolmannessa erässä meiltä tipahti tempo ja taso. Vielä on tekemistä ehjän 60-minuuttisen kanssa, ja sitä tavoitellaan huomenna, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertoo.

Ketterä on nyt neljästä pelatusta ottelusta kerännyt kolme pistettä, joka oikeuttaa sarjataulukossa sijaan 10. Ketterältä kauden alkuun eniten tehopisteitä on tehnyt Joona Jääskeläinen (3+3), joka kantaa perjantaina kultaista kypärää. Toisena Ketterän sisäisessä pistepörssissä on Jesse Juntheikki (1+5). Esiin on nostettava myös kahdessa edellisessä ottelussa kolme maalia tehnyt ja muutenkin hyvin pelannut Jere Laine.

Alkukausi on ollut Ketterälle oppimista uudessa sarjassa.

-Alkukaudesta ollaan opittu kärsivällisyyttä. Peli voi kääntyä todella äkkiä, yhtään ei voi antaa siimaa. Virheistä rankaistaan todella rankasti. Myös maalinedustoissa pitää olla vielä kovempi, Lehtonen kertaa alkukauden oppeja ja huomioita.

Tapparan, Ilveksen sekä HPK:n Liigajoukkueiden kanssa yhteistyötä tekevä LeKi on aloittanut Mestis kautensa todella vahvasti. LeKi on kuudesta pelaamastaan ottelusta voittanut neljä, ja kartuttanut pistepottiaan 12 pisteen verran. Sarjataulukossa LeKi on jaetulla kakkossijalla K-Vantaan kanssa, jolle se keskiviikkona hävisi edellisen ottelunsa lukemin 1-5. Keskiviikon ottelussa LeKin ainokaisen laukoi Ismo Nikkinen.  

Alkukaudesta LeKin parhaat pistemiehet ovat olleet Jere-Matias Alanen (2+5) sekä Otto Mäkinen (3+2).

Liigajoukkueiden yhteistyön myötä LeKin riveissä voi nähdä useita mielenkiintoisia pelaajia. Alkukaudesta LeKin mukana on ollut mm. Joona Ikonen, Anton Levtchi sekä LeKin maalia vartioiva, Buffalo Sabresin NHL:än varaama maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen.

-LeKi tulee varmasti kovalla miehistöllä huomenna ja vauhdikas peli luvassa, Lehtonen pohtii perjantain ottelua.

Otteluliput voit hankkia ennakkoon Mansikkalan, Lappeentien, Vuoksenniskan sekä Hakalin (Lappeenranta) R-Kioskeilta tai netistä osoitteesta www.seat4.me

Seuraa heitä perjantaina:

Filip Krivosik, LeKi

Isokokoinen (193cm/94kg) 18-vuotias slovakkihyökkääjä. Siirtyi viime kaudeksi Suomeen ja HPK:n A-junioreihin, jossa teki tehopisteet 10+9. Tällä kaudella lainalla myös LeKin Mestis-joukkueessa. Osunut tällä kaudella kertaalleen. Pelannut myös Slovakian U18 maajoukkueessa.

Joni Kallio, Ketterä

Pelasi alkukaudesta lainalla Kotkan Titaaneissa, jossa pelasi Suomi-sarjaa viiden ottelun verran. Viidessä ottelussa Titaaneissa onnistui tekemään tehopisteet 2+4=6. Pelasi keskiviikkona kauden ensimmäisen Mestis-ottelun, ja heti onnistui maalinteossa. Saanut rutkasti itseluottamusta onnistumisista Kotkassa, ja on hyötynyt Ketterän ja Titaaneiden yhteistyöstä.