Ketterä taisteli historiallisen voiton kotiyleisön edessä

Ketterä taisteli perjantai-iltana Spa Areenalla historiansa ensimmäisen Mestis -voiton! Ketterä kaatoi värikkäässä ja tapahtumarikkaassa ottelussa Espoo Unitedin maalein 6-4. Kotijoukkue osoitti 1041 katsojalle, että joukkueesta löytyy tahtoa ja sisua.

Ottelu oli vauhdikas heti alusta alkaen. Molemmat joukkueet lähtivät ensimmäisen erän alussa karvaamaan aktiivisesti ja molempien luistin kulki kovaa.

Ensimmäinen erikoistilanne nähtiin viiden minuutin pelin jälkeen, kun Espoo Unitedin Matias Nisula lähti kaksiminuuttiselle estämisestä. Ketterä sai ylivoiman pyörimään hyvin, mutta ei onnistunut avaamaan maalihanoja. Ensimmäisessä erässä ei lukuisista hyvistä paikoista huolimatta maaleja nähty. Avauserä oli hienoisesti vierasjoukkueen hallintaa.

Kotijoukkueelta Ketterä-debyytin tänään tehnyt Janne Kettunen otti rangaistuksen aivan avauserän loppuun, ja näin ollen Espoo United pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla. Ketterä selvitti tuon ylivoiman, mutta ottelu jatkui rikkonaisena molempiin suuntiin. Ketterä otti erän alkuun vielä kolme rangaistusta, Espoo puolestaan yhden.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 26:37, kun Espoo Unitedin nuori ja erittäin lupaava Jesse Ylönen laukoi poikittaissyötöstä pelin 0-1. Tuo maali syntyi Espoon 4vs3 ylivoimalla.

Ketterä jatkoi jäähyilyä, ja vierasjoukkue käytti tämän hyväkseen. Seuraavaa ylivoimaa ehtii kulua ainoastaan kahdeksan sekuntia, kun ajassa 28:41 Jimi Santala rouhii ylivoimalla irtokiekon ohi Ketterä maalivahti Jere Myllyniemen, ja vierasjoukkue karkasi 0-2 johtoon.

Ketterä sisuuntui toisesta maalista, ja sai lisää energiaa tekemiseensä. Ketterä löysi lisävaihteen pelaamiseensa, ja sai pelin pyörimään Espoon päädyssä. Vierasjoukkueen päävalmentaja Niko Marttila päätti tässä vaiheessa rauhoittaa tilannetta aikalisällä.

Tuosta oli hyötyä, nimittäin välittömästi aikalisän jälkeen vierailijoiden Olli Iisakka karkasi läpiajoon. Ketterän puolustus oli pakotettu rikkomaan, ja Iisakka sai tilanteesta rangaistuslaukauksen. Rankkarin Iisakka laukoi vastustamattomasti Ketterän verkkoon ja kuittasi taululle lukemat 0-3.

Ketterä ei lannistunut vieläkään. Toisen erän loppupuolella oli Espoon vuoro sortua toistavasti jäähyilyyn. Ketterä käytti nämä tilaisuudet hyväkseen. Ensin Erno Ripatti kaventaa ylivoimalla tilanteeksi 1-3, ja vain pari minuuttia myöhemmin oli Joona Jääskeläisen vuoro huudattaa tuhatpäistä kotiyleisöä, kun mies laukoi 2-3-kavennusmaalin.

Kolmannen erän alkuun Ketterä näytti jatkavan siitä mihin edellisessä jäi. Ketterä pääsi aloittamaan erän ylivoimalla, muttei onnistunut maalinteossa. Kotiyleisön harmiksi välittömästi tämän jälkeen Miika Franssila kuittasi Espoon 2-4-johtoon.

Ketterä ei suostunut vieläkään antautumaan, vaan sisuuntui takaiskusta entistä enemmän, ja loppu olikin kotijoukkueen näytöstä. Ainoastaan 25 sekuntia Espoon maalista Joona Jääskeläinen laukoo illan toisen osumansa ja tuo Ketterän maalin päähän.

Tämän jälkeen Espoon Kai Lehtinen sortuu kampitukseen, ja Vuoksen Soturit pääsivät jälleen ylivoimalle. Ensin Ketterä kuittaa ottelun tasoihin Janne Kettusen napakalla rannelaukauksella, ja tämän jälkeen Jere Laine laukoo Ketterän 5-4 johtoon. Laine osui vielä toistamiseen ja nosti Ketterän kahden maalin johtoasemaan.

Espoo haki loppukiriä kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut enää maalinteossa. Näin ollen Ketterä kuittasi kauden avausvoittonsa.

-Espoo oli todella vahva alussa, meillä ei ollut työhaalarit päällä. Toisessaa erässä jäähyjä ja kaverille kolme maalia eteen. Pakko nostaa hattua jätkille tuolla kopissa, että tuosta vielä noustiin, vaikka lopussa päästettiin kaveri vielä kahden maalin etumatkalle. Pystyttiin silti olemaan aktiivisia ja lisäämään kaasua. Isot pelaajat ratkaisivat pelin ylivoimalla, ne keiltä tehoja odottaakiin. Iso voitto meille henkisesti keskiviikon jälkeen, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kommentoi ottelua lehdistötilaisuudessa.

Ketterä jatkaa otteluitaan keskiviikkona vierasottelulla Jokipoikia vastaan. Seuraava kotipeli on ensi perjantaina Spa Areenalla LeKiä vastaan.