Ketterä saa avausottelussa vastaansa K-Vantaan

Imatralaisten odotus palkitaan viimein perjantaina, kun Ketterä aloittaa Mestis-kautensa, ja palaa 20 vuoden tauon jälkeen Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Avausottelussa Ketterä kohtaa Spa Areenalla Kiekko-Vantaan.

Ketterä pelasi edellisen kerran I-divisioonaa (nyk. Mestis) kaudella 1996-1997, mutta putosi tuon kauden päätteeksi II-divisioonaan. Tämän jälkeen Ketterää ei ole ylemmillä sarjatasoilla nähty.

Avausottelussa vastaan asettuva K-Vantaa on viime kauden Mestiksen hopeamitalisti. K-Vantaa oli runkosarjan jälkeen sijalla kolme, ja pudotuspeleissä venyi finaaleihin saakka pudottaessaan ensin Jokipojat sekä TUTO:n. Finaaleissa SaPKo oli kuitenkin kovempi luu otteluvoitoin 4-0.

Tänä syksynä K-Vantaa on jatkanut hienoja esityksiä harjoitusotteluissaan. K-Vantaa pelasi ennen runkosarjan alkua kuusi harjoitusottelua, joista viisi päättyi vantaalaisten voittoon.

Ainoa tappio tuli ensimmäisessä ottelussa eksoottista korealaista High1 -joukkuetta vastaan lukemin 3-4. Harjoitusotteluissa K-Vantaa kaatoi muun muassa Espoo Unitedin kahdesti. Suomen Cupissa K-Vantaan tie tyssäsi neljännesvälierissä, kun TUTO Hockey oli parempi maalein 3-0. Harjoituskaudella (harjoituspelit + Suomen Cup) vantaalaisten parhaat pistemiehet olivat Viljami Wacklin (4+4) sekä Juuso Perttilä (1+7).

-Kova joukkue, joka on vahvistunut vielä viime kaudesta, ja jolla on hyvä valmennus. Hyvä homma, että saadaan heti avaukseen kärkijoukkue vastaan, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertoo.

Ketterä lähtee avausotteluun voitokas peli allaan, kun Ketterä voitti viimeisessä harjoitusottelussa Jokipojat lukemin 2-1. Tuossa ottelussa Ketterän parhaimmistoa olivat Toni Jalovaara (1+1) sekä Samuli Vuokniemi (0+2). Kaikissa harjoitusotteluissa yhteensä Ketterän parhaat pistemiehet olivat Toni Jalovaara (5+2) sekä Sameli Ventelä (3+4). Perjantain otteluun Ketterä saa Jukureiden Liigajoukkueesta yhden ottelun mittaiselle lainalle puolustaja Henri Auvisen.

Avausotteluun Ketterän valmennukselta löytyy pointit, joilla Vuoksen Soturit huomenna taistelevat voitosta.

-Tiiveys ja maalinteko. Saadaanko onnistumisia erikoistilanteissa ja hyökkäyspäässä, se ratkaisee paljon miten meillä lähtee homma rullaamaan, Lehtonen pohtii huomista ottelua.

Joukkueen sekä seuran sisällä töitä on paiskittu kesällä runsaasti. Kaikessa tekemisessä tähtäin on ollut huomisessa.

-Hieno hetki huomenna. Tähän ollaan tähdätty parin kauden ajan ja nyt se on totta. Tämä on hieno hetki monelle seuran eteen töitä tehneelle sekä koko imatralaiselle kiekkoperheelle. Takana on kiireinen kesä, töitä on paiskittu, ja huomenna olemme valmiita kauden aloitukseen, Ketterän toiminnanjohtaja Tomi Sillanvuo iloitsee.

Nyt kun avauskiekon putoaminen jäähän on noin vuorokauden päässä, tunnelma on kaikilla tapissa.

-Joukkueen sisällä kaikista paistaa positiivisuus ja iloisuus, kaikki odottaa huomista kuin kuuta nousevaa. Kaikilla on hyvä säpinä päällä. Sama innoistuneisuus on myös valmennuksella. Hienoimpia hetkiä mitä pitkään aikaan on päässyt kokemaan, Lehtonen iloitsee.

Ketterän päävalmentaja on koko harjoituskauden painottanut pelaamisessa erityisesti viisikon tiiveyttä ja aktiivisuutta. Ne tulevat olemaan Vuoksen Sotureiden aseet alkavalla sesongilla.

-Tulevalla kaudella nähdään Ketterä joka pelaa tiivistä jääkiekkoa. Päivittäin taistellaan ja jätetään kaikkemme kaukaloon. Tiiveys ja sydämellä pelaaminen on Ketterän valttikortit, Lehtonen toteaa.

Seuraa heitä perjantain ottelussa:

Pekka Niemimaa, Kiekko-Vantaa

Pekka Niemimaa pelasi Ketterässä kaudet 2007-2010. Kiekko-Vantaalle tärkeä pelaaja. Kaksi edellistä kautta joukkueen varakapteenina, tällä kaudella kapteeni. Viime kaudella runkosarjassa tehopisteet 13+22=35 ja pudotuspeleissä tehot 2+6=8.

Markus Ovaska, Ketterä

Ketterän oma kasvatti, joka aloittaa uransa ensimmäisen Mestis kauden. Kahdella edellisellä kaudella isossa roolissa SaiPan A-junioreissa nuoren Liigaa. Viime kaudella SaiPan A:n varakapteeni.Monipuolinen puolustaja.

Muokattu: K-Vantaan harjoituskauden pistepörssi