Ketterä mukana Imatran klubitalon tapahtumassa

Tänään tiistaina vietetään kansainvälistä mielenterveyspäivää. Osana kansainvälistä mielenterveyspäivää järjestettiin Diagnosis Free Zone (Diagnoosivapaa alue) kampanja, joka on leimautumisen vastainen kampanja. Tavoitteena on antaa kasvot mielenterveysongelmille sekä vähentää mielenterveysongelmiin liittyviä ennakkoluuloja, syrjintää sekä leimautumista. 

-Leimat pois, kaikki ovat saman arvoisia, Imatran klubitalon johtaja Sanna Rinkinen kertoo.

Imatran Klubitalo esitteli tänään kampanjaa Imatran keskustassa, Koskenpartaan kävelykadulla sekä Konditoria Imatrankoskessa. Imatran Klubitalo on mielenterveyskuntoutujien ja palkatun henkilökunnan muodostama jäsenyhteisö, joka tarjoaa kuntoutujille heidän omista tarpeista lähtevää työpainotteista toimintaa sekä vertaistukea.

-Me turvataan hyvä arki, autetaan työllistymään sekä tuetaan opiskelua. Meillä lähtee ihmisiä eteenpäin, mutta osalle riittää, että on paikka mihin tulla, Rinkinen kertoo klubitalon toiminnasta.

Ketterä ja Imatran klubitalo ovat tehneet yhteistyötä vuosien varrella. Ketterä on kutsunut vuosittain klubitalon jäsenet katsomaan Ketterän kotiottelua. Ketterän pelaajia sekä seuran edustajia kävi tänään tukemassa leimautumisen vastaista kampanjaa keskustassa yhdessä Imatran klubitalon kanssa.

Imatran klubitalo on aloittanut toimintansa vuonna 1999, ja päivittäin kävijöitä riittää.

-Meillä käy keskimäärin 25 ihmistä päivässä. Meillä käyminen on vapaaehtoista, ja ketään ei velvoiteta paikalle, Klubitalon johtaja Sanna Rinkinen kertoo.

Linkki Imatran klubitalon kotisivuille: http://imatranklubitalo.org/