Ketterä matkaa keskiviikkona IPK:n vieraaksi

Ketterä matkustaa keskiviikkona Iisalmeen, jossa se kohtaa runkosarjan toisessa ottelussa IPK:n. 

Iisalmelaiset ovat Ketterälle ehkä tutuin vastustaja Mestiksestä, tai ainakin yksi niistä. Toissa kaudella Ketterä ja IPK taistelivat noususta Mestikseen Suomi-sarjan finaalissa, ja viime vuonna joukkueet kohtasivat Mestis-karsinnoissa. Noista otteluista lopulta iisalmelaiset veivät pidemmän korren, mutta nyt on Vuoksen Soturien aika maksaa kalavelat korkoineen.

Ketterä pelasi viime viikolla kauden avausottelussa K-Vantaata vastaan, jossa vierailija oli parempi lukemin 2-5. Ketterän parhaimmistoa oli tuolloin tehot 1+1 tehnyt Joona Jääskeläinen. Ketterän pelaamisessa oli tappiosta huolimatta paljon hyviä asioita.

-Pystyimme reagoimaan pelin aikana ja peli parani mitä pidemmälle ottelu meni. Lisäksi hyvä ilme, asenne ja henki on ehdomasti myös sellaisia asioita joita tuosta pelistä halutaan myös mukaan, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kertaa positiivisia asioita ensimmäisestä ottelusta.

Tappiollisesta ottelusta löytyy tottakai myös parannettavaa, ja nekin asiat ovat valmennuksen ja joukkueen tiedossa.

-Täytyy alusta asti pystyä pitämään omaa päätä tiiviimpänä sekä olla kiekon kanssa huolellisempi, ettei tule niin paljon kiekonmenetyksiä. IPK on hyvä vastaiskujoukkue, ja karvaa hyvin, varsinkin pienessä kotikaukalossa. Erikoistilannepeliä pitää pikkaisen vielä terävöittää.

-Tehokkuus, puolustustiiveys ja jäähyttömyys ovat avainasiat huomenna, Lehtonen veistelee.

IPK pelasi viime viikolla kaksi ottelua. Kauden avausottelussa IPK vieraili Rovaniemellä, josta tuloksena oli 3-6-tappio RoKille. Kauden toisessa ottelussa IPK isännöi kotiottelussa viime kauden mestaria SaPKoa, josta iisalmelaiset raapivat kovan päänahan. IPK voitti tuon ottelun 3-2, ja voittomaali tuli todella herkulliseen paikkaan. Se nimittäin tuli ajassa 59.59, eli sekunti ennen varsinaisen peliajan loppua. Ottelun ratkaisi Topi Piipponen, joka johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä kahden pelatun ottelun jälkeen tehoin 2+1.

Syksyllä harjoitusotteluissa sekä Suomen Cupissa IPK:sta vahvassa vireessä olivat Aatu Hämäläinen, Aleksi Hämäläinen sekä Pasi Kouvalainen. Aatu Hämäläinen oli joukkueen tehokkain pelaaja myös viime kaudella Mestiksen runkosarjassa.

Pelaajanostot keskiviikon IPK-otteluun:

Aatu Hämäläinen, IPK

Viime kaudella joukkueen paras pistemies, vahva harjoituskausi alla. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa ei ole vielä päässyt tehopisteiden makuun ja tehotilasto näyttää -2. Viime kaudella karsinnoissa tehopisteillä molemmissa otteluissa Ketterää vastaan. Vaarallinen hyökkääjä.

Jarno Lippojoki, Ketterä

Joukkueen kapteeni ja tärkeä palanen Ketterän puolustusta. Näyttelee suurta roolia puolustuspelaamisessa sekä pelin avauksessa. Iso lenkki myös joukkueen erikoistilannepelaamisessa. Kokenut pelaaja auttaa joukkuettaan omalla esimerkillä illasta toiseen.