Ketterä matkaa huomenna Jokipoikien vieraaksi

Ketterän kausi jatkuu tällä viikolla kolmella ottelulla. Näistä ensimmäinen pelataan keskiviikkona Joensuussa, kun Ketterä kohtaa vierasottelussa Jokipojat. 

Ketterä lähtee keskiviikon otteluun voitollinen peli allaan, kun se nappasi viime perjantaina seurahistorian ensimmäisen Mestis-voiton värikkäiden vaiheiden jälkeen Espoo Unitedista maalein 6-4. Tapahtumarikas ottelu ja Ketterä viihdytti yli tuhatpäistä imatralaisyleisöä tuolloin koko rahan edestä. Ketterän parhaimmistoa tuossa ottelussa olivat Joona Jääskeläinen (2+1), Jesse Juntheikki (0+3) sekä voittomaalin iskenyt Jere Laine (2+0).

-Heikohko startti mutta hyvä nousu. Ei saatu ihan täyttä työntekoa alkuun. Pelin alussa pitää olla paremmin hereillä. Positiivisia asioita on, että parannettiin tekemistä pelin aikana ja uskottiin nousuun, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen pohtii edellistä ottelua.

Ketterällä on nyt kolmen ottelun jälkeen kasassa yksi voitto ja pistesarake näyttää Vuoksen Sotureille kolmea sarjapistettä. Sarjataulukossa tämä pistemäärä oikeuttaa toistaiseksi sijaan yhdeksän. Ketterä on tehnyt kolmessa ottelussa kymmenen maalia, joista seitsemän on tullut ylivoimalla ja kolme tasakentällisin.

-Pikkusen pitää vielä saada terävöittymistä ykkössektoriin ja lisää voimaa maalinedustaan, Lehtonen pohtii maalintekoa.

Keskiviikon vastustaja Jokipojat ovat pelanneet tähän mennessä neljä ottelua, joista se on onnistunut saalistamaan kolme voittoa ja kärsinyt ainoastaan yhden tappion. Ainokainen tappio Jokipojille tuli edellisestä ottelusta, kun toistaiseksi kaikki ottelut voittanut KeuPa HT oli vahvempi maalein 5-1.

Jokipojat on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla neljä. Joensuulaisten parhaat pistemiehet alkukauden otteluissa ovat olleet Oula Uski (1+3) sekä Oskari Lehtinen (1+3).

Ketterä ja Jokipojat kohtasivat harjoitusottelussa ennen sarjakauden alkua. Kyseinen harjoitusottelu oli molemmille viimeinen ennen Mestiksen runkosarjan alkua. Ketterä voitti tuon Spa Areenalla pelatun harjoitusottelun lukemin 2-1. Tasaisen väännön sankariksi nousi tuolloin Ketterän kentällinen Onni Toivanen - Toni JalovaaraSamuli Vuokniemi , sekä loistavasti Ketterän maalilla torjunut Jere Myllyniemi. Jokipoikien ainokaisen tuossa ottelussa laukoi Lauri Hukkanen.

-Jokipojat on hyvä liikkuva joukkue ja heillä on hyvä hyökkäyskalusto. Viimeeksi kun kohdattiin harjoituspelissä, he olivat unessa pelin alussa, nyt varmasti tulevat eri meiningillä, Lehtonen kommentoi keskiviikon vastustajaa. 

-Avaimet voittoon ovat puolustustiiveys sekä kärsivällisyys. Jokipoikien maalihanat täytyy saada tyrehdyttyä. Lisäksi kärsivällisyys siihen, että saadaan luotua omat paikat, Lehtonen kertoo.

Mestis on käynnstynyt Ketterän osalta hieman rauhallisemmin, mutta nyt tahti alkaa kiihtymään. Tällä viikolla Vuoksen Soturit pelaavat kolmesti, ensi viikolla peräti neljästi.

-18 päivään pelataan kymmenen peliä. Otetaan se vastaan isona haasteena, positiivisin mielin. Me otamme tämän seikkailuna ja mahdollisuutena. Nämä viikot tiivistää varmasti porukkaa entisestään, Lehtonen pohtii tulevia viikkoja.

Pelaajanostot keskiviikon otteluun:

Fabien Bourgeois, Jokipojat

Taitava ranskalaispuolustaja siirtyi Jokipoikiin täksi kaudeksi Ranskan pääsarjasta, Amiensin joukkueesta. Viime kaudella Ranskassa tehot 3+13. Pelannut myös Ranskan juniorimaajoukkueissa, sekä kaksi peliä miesten maajoukkueessa. Alkukauden neljään peliin tehopisteet 1+2.

Joona Jääskeläinen, Ketterä

Ketterän oma kasvatti on aloittanut kauden äärimmäisen vahvasti. Kolmeen ensimmäiseen otteluun tehopisteet 3+2, jotka oikeuttavat kantamaan keskiviikkona Veikkauksen kultaista kypärää. Jääskeläiseltä on lupa odottaa vahvoja suorituksia myös keskiviikkona Joensuussa.